Wijzigingen in de Jeugdcommissie

Binnen de jeugdcommissie zullen voor het komend seizoen een aantal wijzigingen gaan plaatsvinden.

Voor de meeste leden zijn Mariska (Blankespoor) en Frans (Verschoor) een begrip binnen de jeugdcommissie. Al jaren zijn beiden actief voor de club en hebben menig activiteit binnen de club geleid. Zowel Mariska als Frans hebben aangegeven dat het tijd wordt om het stokje over te dragen. Vanuit mijn rol als jeugdvoorzitter, en die van mijn voorganger Michiel Rambat, willen wij dit niet zomaar voorbij laten gaan.

Mariska

De meeste leden kennen jou van het organiseren van onder andere de slotdag, Easter Open en de voetbalvakantieweek. Een aantal jaren terug ben je door Michiel benaderd om in de jeugdcommissie plaats te nemen en vanuit deze rol de activiteiten voor de jeugd verder te organiseren. Samen met Mirjam, Ineke, Martijn, Ellen en Nienke, een geolied team, waarbij uiteraard het gezamenlijk plezier een van de belangrijkste drivers was. Iedereen was bereid om elkaar te helpen waardoor alle activiteiten perfect liepen en jij was hierbij de verbindende kracht.

Naast jouw rol in de activiteitencommissie ben je betrokken geweest bij andere organisatorische “rand” zaken die bij een voetbalvereniging komen kijken. Wat te denken aan het organiseren van teamfoto’s, opzetten van een nieuwsbrief, de vertegenwoordiging van Ter Leede tijdens de dag van de vereniging in Sassenheim, de binding van Ter Leede via de Combibrug en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Mariska, jij hebt echt al vele jaren enorm veel voor de vereniging betekend, en bent en blijft hier altijd onlosmakelijk aan verbonden. Dank voor je inzet, humor en vriendschap en heel veel succes in je nieuwe uitdaging bij de STV!

Frans

Onder het voorzittersschap van Michiel Rambat heb jij de rol van voetbaltechnische zaken overgenomen van Marcus Latten. De rol van voetbaltechnische zaken is een van de cruciale posities binnen de commissie.  Je bent verantwoordelijk geweest voor het organiseren van de trainingen, teamsamenstelling en indeling, en vooral ook de voetbaltechnische invulling (selectiebeleid, invulling trainingen etc).

Een van de meest lastige klussen zijn de jaarlijkse teamindelingen voor het nieuwe seizoen. Je hebt hier enerzijds te maken met aantallen (hoeveel teams kunnen we maken en komen we spelers tekort/hebben we over). Daarnaast moet je ook kijken naar de ontwikkeling van spelers en het indelen op het juiste niveau, zodat ze allemaal optimaal van het voetbalspel kunnen genieten en zich ontwikkelen.

De keuzes die je hierin moet maken, leveren mogelijkerwijze veel discussies op. zowel met spelers, maar ook met ouders. Waarom wordt mijn kind in een ander team ingedeeld, waarom hebben wij 4 wissels of geen wissel. Ga er maar aan staan. Je hebt de basis gelegd om dit proces vroegtijdiger te organiseren en de communicatie, maar ook de bredere inzet van vrijwilligers, in dit proces beter te stroomlijnen.

Frans, geweldig hoe je deze rol opgepakt hebt en vanuit de JC zullen we zeker voortbouwen op de structuur die er nu staat.. Hopelijk kunnen we snel – al dan niet na een potje 7×7- weer een biertje drinken op de club!

Het opzetten van een “Technisch Hart” is een van de gekoesterde wensen om zo het technisch beleid verder vorm te geven. Door de komst van o.a. Arthur Winkelaar zijn de eerste stappen hiervoor gezet.

Vanaf het komend seizoen zullen Bert en Bianca de jeugdcommissie gaan versterken. Hieronder zullen beiden zich kort voorstellen:

Nieuwe technische jeugd coördinator

Mijn naam is Bert Blankespoor en ik mag aankomend seizoen aan de slag als technisch jeugd coördinator.  Na jaren verantwoordelijk te zijn geweest voor de jeugd van de vv Katwijk ben ik blij met deze uitdaging.   Mijn carrière begon als 7 jarige bij vv Ter Leede, waar ook mijn vader en beide broers de nodige voetstappen hebben achter gelaten.
Dus voor mij voelt het een beetje als thuiskomen en ben daarom heel blij om komend seizoen bij vv Ter Leede te mogen starten.

Activiteitencommissie

Aan mij (Bianca van Harskamp) de eer om me officieel voor te stellen als lid van de jeugdcommissie. Begin dit seizoen ben ik bij de jeugdcommissie aangesloten om Mariska Blankespoor bij te staan rondom de activiteiten bij onze club. Jullie kunnen mij ook kennen van mijn werkzaamheden achter de bar. Ik vind het heerlijk om op drukke zaterdagen achter de bar te staan en iedereen te voorzien van een drankje.

De verbinding met mensen, het clubgevoel, dat kinderen met een blij gevoel op het veld staan en zich veilig voelen bij de club, heeft ervoor gezorgd dat ik de stap naar het jeugdbestuur heb gemaakt. Ik zag een aantal dingen waarvan ik dacht ‘kan dat niet anders?’. En dan kan je langs de zijlijn staan en commentaar geven of je stapt in het veld, stroopt je mouwen op en gaat voor de overwinning.

Wat willen we bereiken met de Jeugdcommissie

Vanuit de jeugdcommissie staan we voor een vereniging waar de kinderen en hun ouders met plezier naar toe gaan. Je mag zijn wie je bent, maar wel binnen de normen en waarden van de club. Dat het niet alleen draait om voetbal, maar dat we elkaar helpen in goede en slechte tijden, dat we plezier hebben met elkaar en dat er vriendschappen ontstaan (wellicht voor het leven). Je kan het nooit voor iedereen goed doen, maar de intentie is er absoluut. Afgelopen jaar is een uitdaging geweest om de verbinding te maken, doordat we ruim een jaar geen ouders mochten verwelkomen op het park. Laten we in september met elkaar de draad weer oppakken, zodat iedereen met trots en een grote glimlach het sportpark oploopt.

Vacatures vrijwilligers

Om dit doel te kunnen bereiken, is er binnen de jeugd altijd genoeg te doen. Vele handen maken licht werk. Heb jij nog een paar uurtjes over, dan maken wij daar graag gebruik van. Wij willen graag leuke activiteiten blijven verzorgen voor de jeugd en de PR van onze club verbeteren. Binnenkort zetten we de vacatures op een rijtje en zullen deze op de site zetten. Help jij ons mee?

Natuurlijk zien wij nog ruimte voor verbetering en zijn daarom nieuwsgierig naar je mening. Wat zou je graag anders zien en waar kunnen we verbeteren?  Als je ideeën hebt, schroom niet om dit met ons te delen. Dit kan eventueel via de mail: JC@terleede.nl

Met sportieve groet,

Jeugdcommissie v.v. Ter Leede

Martin Nuninga