WIK JO17-1  –  Ter Leede JO17-2  ;  0  –  2

Ook langs deze weg wil ik jullie graag bedanken voor de beterschapskaart. Het werd een reis met hindernissen naar en middenin Den Haag voor deze midweekse  inhaal-Bekerwedstrijd. We moesten minimaal een punt halen om door te Bekeren en dat is in elk geval gelukt, met hulp van Matthijs, Patrick, Dave en Joran. Mannen bedankt.  De tegenstander oogde fris en fruitig met hier en daar al baardgroei, dus onze mannen snel de opdracht meegegeven om het veld vooral  klein te houden bij balverlies. Zoals gezegd, we waren wat laat, hetgeen Jip niet belette om met cultfiguur Tommy Beugelsdijk op de foto te gaan en ook de wedstrijd werd door onze scheids – overigens prima – geleid in plat Haags.

Wij begonnen voortvarend en in de 10e minuut vrije trap door Dave, en het leek wel of Mozes door de Rode Zee trok – zoveel ruimte werd gemaakt voor Jip om deze bal met de knie over de lijn te werken, 0 – 1.  WIK moest wachten tot de 15e minuut voor hun eerste grote kans, naast. Toch hadden wij de beste kansen; splijtende passes van respectievelijk Mats op Thijs (net off-side), van Thijs op Matthijs (net naast) en een afstandspegel van Fabian, die de keeper kon keren. Onze verdediging stond als een huis en de tweede kans van WIK in de 35e minuut kon Bjorn met hulp van zijn verdedigers keren. Kort voor rust was daar een onvervalst Pietertje, die ongewild de bal panklaar legde voor WIK, maar deze troffen de lat – een mooier geluid bestaat er niet!

In de rust afgesproken om te proberen gebruik te maken van de ruimtes die de tegenstander gaf, maar moet gezegd, dat dit door de constante druk van WIK nauwelijks uit de verf kwam. Omdat Joran op alle mogelijke manieren nog weer wat extra rust pakte en wij het tempo uit de wedstrijd probeerden te halen, gebeurde er eigenlijk tot de 68e minuut weinig. Toen was daar ineens de assist van – jawel – keeper Bjorn op Mats, maar die was even in rugbysferen en de bal ging over het doel van WIK. WIK bleef aandringen, zonder eigenlijk tot echte kansen te komen en in de 75e minuut de volgende waarschuwing voor WIK, dat wij nu de ruimtes wel beter konden vinden. Helaas ging deze vloeiende aanval over 4 schijven net over, omdat het vizier van BartM. net niet op scherp stond. Drie minuten later was het dan wel raak, assist van Mats en BartS. stond nietbuitenspel en rondde beheerst af, 0 – 2. Het was deze keer geen mooie wedstrijd, maar de onverzettelijkheid straalt van dit team af en de resultaten mogen er dan ook zijn. Man of the Match kan er maar 1 zijn; Fabian – stond op DE middenvelder van WIK, die niet alleen individueel sterk speelde, maar ook gedisciplineerd de lijnen bij hen uitzette – maar Fabian liet zich niet van de wijs brengen door leeftijd of kwaliteit. Hij stoorde en pakte ballen af en zat er bom bovenop. TOP. Hopelijk speelt dit team weer eens op zaterdag, dan kunt u ons komen bewonderen.