Wilhelmus JO-13 1 vs Ter Leede JO 13-1 4-1

De eerste speelhelft van het seizoen begint op zijn eindje te lopen. Na vandaag nog twee wedstrijden te gaan en die moeten gewonnen worden om bij te blijven.  De meiden en jongens van de JO-13 1 verkeren namelijk in de kelder van hoofdklasse. Het degradatiespook waart rond en in deze donkere dagen zie ik die het liefste opvliegen. Terug naar zaterdag toen we nog 3 wedstrijden te gaan hadden. Wilhelmus is een bekende tegenstander die we in het voorafgaande bekertoernooi al zijn tegen gekomen. Toen een kleine verliespartij,  zonder grootse gevolgen. Het illustere trainingsduo Thymen en Melvin was sinds lange tijd compleet aanwezig. Komt door de uitverkiezing van Melvin bij Ter Leede 1. Loon na hard werken! Hierdoor hoefde hij zich niet vroeg te melden bij TL 2 en kon hij lekker met ons mee.

De selectie was niet compleet. Tijs lag met een verkoudheid op bed maar via de app moedige hij het spul aan. Denzil was weer fit na een twee weken afwezigheid. Sam uit de D2 was overgeheveld en zo hadden we toch nog een wissel. Want door allerlei redenen is de JO-13 selectie redelijk uitgedund. Op de heenweg kwamen we Sint en Piet nog tegen, maar dat deerde (bijna) pubers niet. Drie punten wel!

Even over 11 werd er in een koud zonnetje op veld 1 en op echt gras afgetrapt. Dit met de volgende 11. Mike in de goal. Centraal Denzil en Noa. Op rechts Ryan en op links Hugo. Mid-mid Rosa. Die op rechts werd geflankeerd door Rowey en links door Sam. Nick speelde weer rechtsvoor. Wessel natuurlijk spits en op links Jip. Viggo begon op de bank. Vanaf de aftrap die Wilhelmus nam, zagen we dat de gretigheid, die vorige week ontbrak, er nu wel was. Er werd hard gewerkt en de drive was er. Zonder enorme kansen stonden we het merendeel op de helft van de tegenstander, met af een toe een mogelijkheid. Niet meer dan dat overigens. In minuut 14 kregen wij een inworp halverwege de helft tegenstander. Uiteindelijk kwam de bal bij Rowey terecht, die op een meter of 20 van de goal stond. Hij haalde uit en de bal ging prachtig over de keeper heen , maar helaas wel op de lat. Het leder stuiterde het veld weer in. Goalgetter Wessel liet zich deze kans niet ontnemen en was er als de kippen bij om dit ei te verzilveren. 0-1! Na de goal schudde WH de schroom wat meer van zich en begon aanvallend er wat meer mee te bemoeien. En dit leidde, zonder al te veel overwicht, tot twee enorme kansen. Waarvan Mike 1 x het hoofd cool hield bij een 1 op 1 situatie en 1 keer ging de bal rakelings voorlangs open doel.  Een paar minuten voor de rust kwam Wessel goed door op rechts en zag Nick vrij staan. Die kreeg de bal net niet langs een zwart gele voet. Anders bereikte hij  de vrijstaande Ryan en die zou dan de zekere 2-0 op zijn pantoffel hebben. De daarop volgende corner werd net door Jip naast gekopt. Vlak voor het rustsignaal had het 1-1 moeten staan maar Mike had een pracht save.

In de rust zochten we snel de kantine op om even op te warmen. We voelden ons figuurlijk natuurlijk wel verwarmd door de tussenstand maar dat houdt je niet eeuwig warm. Helaas ben ik mijn uiterst betrouwbare bron vergeten te vragen wat er in de rust is verteld, maar het zal ongetwijfeld iets zijn geweest in de trend van volhouden en de 0 houden. De rust werd door de Wilhelmus gebruikt om de psychologische oorlog op te starten. Kan ook zijn dat wij te gretig waren , want het was 5 minuten wachten voordat de tegenstander het veld weer betrad.

Meteen viel op dat hun twee kleinste mannetjes waren gewisseld voor de wat meer grotere jongens. Terwijl onze grote Jip juist werd gewisseld voor de wat kleinere Viggo. Vanaf minuut 1 werden wij gewaarschuwd voor het verse bloed bij de tegenstander. Op rechts  brak er 1 door en Denzil bleef keurig meelopen. Daardoor kon hun spits niet goed schieten. De bal ging net over maar we waren gewaarschuwd. Daarna was het Mike die een schot wegduwde over de achterlijn. De bewegelijke Viggo werd mooi op rechts weggestuurd en kwam 1 op 1 op de keeper. Op links stond Nick nog wel vrij maar ik kan me helemaal voorstellen dat hij voor eigen succes ging of hem echt niet zag. En dat was helaas de verkeerde keuze. De keeper blokkeerde goed, weg kans, weg 2-0… En dit was het welbekende kantelmoment. Want vanaf dat moment vervielen we weer in onze oude kwaal. Binnen 6 minuten stonden we 3-1 achter. Oké dat eerste schot was onhoudbaar. Zoals in de eerste helft Rowey op de lat schoot, schoten zij er vanuit een counter er wel 1 over Mike heen. Nou ja dat kan maar bij de 2-1 was het weer comedy capers. Een makkelijk gegeven vrije trap bleef hangen bij de tweede paal. Niemand grijpt in behalve iemand met een zwart geel shirt aan. En dat mag echt niet gebeuren.2 minuten later een mooie steekbal en hup de 3-1 lag er in. Wat is dat toch. Sta je redelijk goed te ballen en binnen 6 minuten is wedstrijd klaar. Na de 3-1 vond Wilhelmus het wel prima en konden wij geen vuist meer maken. Wessel kon nog wel een keer uithalen. Maar dat was het dan. De goed fluitende scheids gaf in de laatste minuut nog een terechte penalty. Jip die voor de geblesseerde Ryan terug was gekomen kreeg de bal in de 16 ongelukkig op zijn arm. Hands en de pingel werd feilloos ingeschoten. Eindstand 4-1

En zo staan we na 8 wedstrijden troosteloos onderaan met 3 punten. Boven ons Noordwijk met 5 uit 10 en daarboven Rijnsburgse Boys met 5 uit 8. Laten nou net deze uien onze volgende tegenstander zijn. Volgende week staat deze inhaalpot op het programma. Had iets met pasjes te maken. Maar u begrijpt dat deze wedstrijd voor ons van cruciaal belang is om het degradatiespook enigszins te verjagen.  Hopelijk spelen zij voor Sinterklaas en halen we drie felbegeerde punten uit de zak in deze 6 punten wedstrijd. Helaas heeft de KNVB mij niet ingelicht dat deze pot werd ingelast, vandaar dat ik het verslag schuldig moet blijven. Maar ik meen mij te herinneren dat dit ook het geval was tegen Noordwijk en toen pakten we drie punten. Ik hou me daar maar aan vast.