Wilhelmus JO15-1 – Ter Leede JO15-1   1-7 (0-1)

Zaterdagmiddag 18 maart op de grens van Voorburg en Den Haag stond er weer een belangrijke wedstrijd op het programma. Wilhelmus uit, altijd lastig zeggen we dan. Na 2 wedstrijden tegen topploegen RCL en Foreholte was ik inderdaad wel benieuwd hoe we tegen een wat lager geplaatst team voor de dag zouden komen. De voortekenen waren niet echt heel gunstig. Vrijdagavond bleek dat Alessandro ziek was en niet kon spelen. Ook het feit dat Wilhelmus alleen over rode reserveshirts beschikte, nadat bleek dat geel/zwart en rood/geel toch wat verwarrend kon werken, zeker voor de kleurenblinden onder ons. Arjan bood aan om in de reserveshirts van Ter Leede te spelen, want er zou nog een treintje voetbalmoeders richting de groene zoom komen. Op deze leeftijd zijn voetbalmoeders gelukkig nog belangrijker dan voetbalvrouwen of mannen. En zo stonden we om 14:12 uur sharp aan de aftrap. Tot ieders verbazing had onze tegenstander ook shirtje gewisseld en stonden de teams nu in de kleuren lichtblauw en rood tegenover elkaar. Een knap stukje psychologische oorlogsvoering of gewoon onderdeel van een ouderwetse soap? Daimy stond weer in de goal, Sjoerd, Captain Chris, Keurten en Corné vormden de verdediging, Timo, Patrick en Nino op de plek van Ales bemanden het middenveld en voorin moesten Sam, Rik en Wessel voor het gevaar zorgen. Dat gevaar was nog niet zo gemakkelijk, want het zwaartepunt van Wilhelmus was de defensie. Grote snelle, fysiek sterke verdedigers waar onze mannen het in eerste instantie knap lastig mee hadden. Wel werd er direct het initiatief genomen en nadat we het eerste aanvalletje achter de rug hadden besloot Nino dat het zijn dag maar moest worden. Met een geweldige knal op een onverwacht moment lag de 0-1 in de touwen. Iedereen, de keeper incluis, bleef verbouwereerd achter. Prachtig, wat een goal, dat ging snel en hoe is het mogelijk waren slechts een paar van de kreten, die ik aan de kant hoorde. In ieder geval een lekkere voorsprong, maar uitbouwen was vers twee en dat lukte de eerste helft niet meer. Er waren wel wat kansen. Zo stuitte Wes op de keeper, schoot Sam alleen voor de doelman over na een heerlijke steek van Timotelli waren er nog wat afstandsschoten te noteren. Chris en de zijnen lieten de Wilhelmusvoorwaartsen ook niet tot grootse daden komen en Ter Leede speelde te onnauwkeurig om het verschil te maken. Een logische 0-1 stand dus halverwege.

Onder het genot van een bakkie waren we er nog niet gerust op en toen het ook nog begon te regenen en ik de tussenstand van het eerste en de A1 (JO19-1) doorkreeg, werd de doemdenker in mij heel even wakker. Deze werd direct weer opzij gesmeten door het goede nieuws dat de B3 (JO17-3) een 4-0 voorsprong had genomen en dat Foreholte bezig was RCL te kloppen. Wat kan een mens het druk hebben op de zaterdagmiddag. In de regen brandde de tweede helft los. Mijn verslag kan her en der wat vrije interpretaties gaan bevatten, want echt leesbaar waren mijn aantekeningen op mijn doorweekte blocnote (mooi ouderwets woord) niet meer.

Ter Leede kwam een stuk scherper uit de kleedkamer en na wat kleine kansjes brak Nino op links door en bediende de goed meegelopen Patrick op maat. Patje tikte simpel de 0-2 binnen. Nu doorgaan was de gedachte, maar een twijfelachtige corner zorgde voor roet in het eten. De eerste corner werd niet goed verwerkt en resulteerde in corner numero 2 en toen voor de derde keer het kunstje herhaald mocht worden, dat ik even terug aan de tijd dat 3 corners nog een penalty waren. Het zou toch niet???ja, het zou wel! Keurten kende de oude regel waarschijnlijk ook nog, want heel ongelukkig belande de bal via zijn knie achter Daimy. Lichtblauw werd vrijwel meteen weer in het zadel geholpen door Wilhelmus. Rik ontfutselde de bal van een verdediger en had vrije doortocht naar de goal en verschalkte de keeper koel en zakelijk. Daarna spartelde Rood nog even tegen, met een tweetal gevaarlijke momenten, maar de 1-4 zat  eraan te komen. Een schitterde bal van de ingevallen Sead zette Sam vrij, maar het geplaatste schot van Sam verdween rakelings naast de goal. De achterbal was een prooi voor Timo. Via zijn hoofd kwam de bal bij Rik, die op zijn borst controleerde en van grote afstand de bal over de keeper en onder de lat deponeerde. Ik moet zeggen: Rik heeft wel eens lelijkere goals gemaakt! Daarna ging het snel en zagen we tot aan het laatste fluitsignaal een goed spelend Ter Leede. Wessel stuurde Sammy weg, Sam werd aangetikt, maar Timo was er attent bij om het gegeven voordeel te verzilveren. Een steekbal van Wessel was de aanzet tot de 1-6. Een werkelijk schitterende stift van Sead, onze eigen Wizzard of Bosnia. Chris was nog dichtbij een verdiende goal en ook Sead kopte nog op de paal, maar zoals zo vaak sloeg Sam toe in de dying seconds van de game en maakte met een intikker de zevenklapper compleet. Assist van Chris na een combinatie met Rik was ook het vermelden waard. Bart en Alex maakten ook nog een foutloze invalbeurt, dus met een mooie driepunter en in de tweede helft prima spel eindigde deze voetbal-zaterdag in de goednieuwsshow! Noordwijk en Graaf Willem wonnen ook, dus de voorsprong blijft 5 punten en met nog 5 wedstrijden te gaan, zou Rik de Saedeleer zeggen: Het is nog nie gedaan! Volgende week weer een zware klip te omzeilen als DOCOS op bezoek komt! Geniet nog even van deze overwinning, maar vanaf maandag de focus weer op de volgende wedstrijd.