Winst voor Ter Leede A1, B1, C1 en D1

Ter Leede A1 speelde afgelopen zaterdag (5 maart) de lastige wedstrijd tegen LYRA A1 die in de onderste regionen van de Hoofdklasse staan.
Wetende dat een ploeg in acuut degradatiegevaar de pot dicht gooit, spraken we af een hoog baltempo te spelen en de zijkanten te zoeken.
Ondanks hard werken in de 1e helft lag helaas het tempo te laag en breidden we teveel door het centrum wat dus een enge 0-0 ruststand opleverde.
Na de puntjes nog eens goed op de i te hebben gezet in de rust kwam er een veel beter Ter Leede uit de kleedkamer. In een geweldige 2e helft speelden we de tegenstander kapot en via 3 fraaie doelpunten wonnen we terecht met 3-0. Prima gedaan in deze lastige wedstrijd mannen!
Zaterdag komt vv Noordwijk A1 naar de Roodemolen ….aanvang 12.30 uur

Ter Leede A2 verloor de thuiswedstrijd met 2-3 van ST Full Speed/Delft A1.
Aanstaande zaterdag speelt Ter Leede A2 thuis tegen TOGB A2. Aftrap is om 11.00 uur

Na 2 achtereenvolgende nederlagen mocht Ter Leede B1 aantreden tegen HVV B1 die één plaats en 3 punten onder hen stonden. De thuiswedstrijd was met kunst-en vliegwerk met 2-1 gewonnen, nu dus een onvervalste “6 punten wedstrijd”. Bewust werd gekozen voor een meer verdedigende speelwijze om daarna via de counter toe te slaan. De eerste 3 selectiekeepers waarom om uiteenlopende redenen afwezig dit weekend, zodat Pepijn Vis (de broertje van A1 keeper Pieter) het doel van de B1 verdedigde. Hoewel HVV in de eerste 5 minuten een grote kans kreeg, kreeg Ter Leede steeds meer vat op de wedstrijd. Verdedigend stond het prima en met een snelle uitval over de linkerkant schoot Rami uit een lastige hoek op de paal. Na 20 minuten was het dan toch raak, Floyd scoorde de 0-1 met een omhaal. De wedstrijd ging verder gelijk op en met een 0-1 ruststand konden we even de puntjes op de i zetten voor de tweede helft. De tweede helft starten we goed en kregen we twee kansen die helaas niet werden verzilverd. Langzamerhand ging HVV meer druk zetten en werd Ter Leede meer achteruit gedrukt. Onze verdediging onder leiding van invalkeeper Pepijn stond echter als een huis en HVV kon het veldoverwicht nauwelijks in kansen uitdrukken. Ter Leede stond als een team en was niet van plan om de overwinning te laten glippen. Zo floot de scheids voor het eindsignaal en werden de belangrijke 3 punten mee naar Sassem genomen en HVV op 6 punten achterstand gezet. Volgende week zaterdag speelt de B1 thuis om half 3 tegen Concordia B1. In de uitwedstrijd werd in de laatste 8 minuten een voorsprong van 0-2 weggegeven tot een 2-2- gelijkspel, dus deze keer moet de winst gepakt worden.

Na aantal weken rust moest Ter Leede B2 aantreden tegen de koploper Kagia B1. De B2 is op een paar momenten na eigenlijk nooit echt zichzelf geworden in deze wedstrijd. Dat heeft niet gelegen aan de scheids, niet aan het shirt van Joël en zeker niet aan de invallers, want die deden het stuk voor stuk prima en ook niet aan de ruime opkomst van het publiek. Goed we speelden op echt gras, niet echt iets voor onze zaalvoetballers, maar de verdienste ligt toch vooral bij Kagia. Dit elftal heeft slechts 5 tegendoelpunten en ook wij kregen maar een paar kansjes. De 1e helft ging het nog gelijk op, maar we hadden ook toen al weinig rust aan de bal, slordig balverlies, de combinaties liepen niet echt, en geen grip op het middenveld, terwijl dat normaal juist onze sterke punten zijn. Desondanks kwamen we door LarsS,  Pepijn en Joël nog een paar keer goed door. De pegel van Jeffrey kort voor rust noopte de Kagia-keep tot een geweldige redding en met een nog niet geplette Sjoerd gingen we rusten, 0 – 0. Na rust had Jeffrey opnieuw een  goede poging, maar buiten dat werd de B2 twintig minuten lang overlopen en scoorde Kagia slechts 1 keer, maar hadden er ook 4 kunnen zijn.  Pas met 9 man + Bo, en Roy op de grootste tegenstander kregen we weer wat meer grip en bijna zouden we nog in de slotminuten met een gelijkspel zijn weggekomen, maar de bal werd in een geweldige scrimmage vlak voor de doellijn nog door Kagia weggewerkt. Komende zaterdag tegen Gol-sport gaan we weer proberen ons gebruikelijke nivo te halen.

Om uit de onderste regionen weg te komen moest Ter Leede C1 afrekenen met SJC C1. In de uitwedstrijd was het Ter Leede dat de dienst uitmaakte, maar de 3 punten in Noordwijk moest achter laten, de afspraak was dat dit Ter Leede C1 geen tweede keer zou overkomen. Ter Leede C1 begon afwachtend, maar gecontroleerd aan de wedstrijd, gaf niet veel weg, kreeg 2 mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar kwam toch op een 0-1 achterstand, waarbij het fysieke geweld van de Noordwijkse spits het centrale duo van Ter Leede C1 iets te gortig werd. Ter Leede C1 gaf niet op en noteerde een paar minuten voor rust via een droge knal de 1-1. Dat het met een 1-2 achterstand naar binnen ging, mocht Ter Leede C1 zichzelf aanrekenen. Verdedigend stond het niet goed en tot overmaat van ramp werd een fair duel in de 16 als onregelmentair beschouwd en schoot SJC de penalty onhoudbaar binnen.
Opgeven is geen optie, dat was het motto voor de 2e helft. Kop en schouders rechtten en op jacht naar de gelijkmaker en hopelijk zelfs meer, want 1 ding was duidelijk, die 3 punten moesten in Sassem blijven. Een scherp uit de rust komend Ter Leede zorgde ervoor dat SJC er bijna niet meer aan te pas kwam de 2e helft en na de snelle gelijkmaker (2-2) en een bal op binnenkant paal, was er maar 1 team dat aanspraak maakte op meer. Waar SJC C1 er sporadisch met lange ballen uit probeerde te komen en daarbij nog 1x gevaarlijk de paal raakte, bleef Ter Leede C1 de jacht doorzetten naar die 3 o zo belangrijke punten. Dat dan in de 2e minuut van de blessuretijd een schot op doel door de Noordwijkse keeper niet goed wordt verwerkt en over de doellijn rolde, zorgde voor een enorme ontlading en dolle vreugde op het veld. In de nog eens 4 minuten extra tijd ging SJC op jacht, kreeg Ter Leede een 100% kans om de score verder uit te breiden, maar scoren gebeurde er niet meer en zo pakte Ter Leede C1 een dik verdiende en een hele lekkere overwinning!
Aanstaande zaterdag deze lijn proberen door te zetten in de uitwedstrijd tegen Blauw Zwart C1. Aftrap in Wassenaar is om 10.30 uur.

Ter Leede C2 kon tot de rust goed weerstand bieden aan koploper VVSB C2. Met een 0-0 stand werd de rust bereikt. Na rust bleek VVSB C2 net een maatje te groot en wist de wedstrijd met 2-1 te winnen, waarbij diverse spelers zich af mogen vragen of ze gedurende de wedstrijd daadwerkelijk alles gegeven hebben. Voor en door elkaar door het vuur gaan mannen! Inzet, strijd, passie en motivatie!
FC Lisse C4 is aanstaande zaterdag de tegenstander voor Ter Leede C2, aftrap op ons eigen sportpark is om 08.45 uur.

Ter Leede D1 won met 0-2 bij Concordia D1. De D1 speelde misschien wel de beste eerste helft van het seizoen. Er waren mooie combinaties te zien, het veldspel was goed, er werd hard gewerkt en het leverde twee goals op in de beginfase. Middels een penalty nam Ter Leede de leiding en kort erna breidde het de voorsprong uit na een schitterende aanval. De D1 gaf amper een kans weg en controleerde de wedstrijd tot en met de laatste seconde. Op de ranglijst staat Ter Leede D1 riant op 5e plek, een knappe prestatie. Aanstaande zaterdag speelt de D1 thuis tegen Forum Sport D1, aftrap is om 10.45uur.

Ter Leede D2 werd afgelast thuis tegen Stompwijk D1. Aanstaande zaterdag speelt de D2 uit bij Roac D1, aftrap is om 10.45uur.