Woensdag 28 december zaalvoetbaltoernooi in de Wasbeek.

Voor de Corana werd in de kerstvakantie al 30 jaar lang het Gerrit van Harskamp toernooi georganiseerd voor de JO9-1. In de ochtend werden er onderlinge wedstrijden gespeeld.

Na 30 jaar wilden we als jeugdbestuur een andere invulling geven en zoveel mogelijk jeugd de kans geven om een balletje te trappen in de kerstvakantie. Om die reden hebben we dit jaar een husseltoernooi georganiseerd.

In de ochtend was de JO8/9 aan de beurt. Ze speelden in gemengde teams een 4 tegen 4 toernooi. De teams Bayern München, PSG, Barcelona, Liverpool, FC Porto en Juventus speelden 5 wedstrijden van 10 minuten. Daarnaast werden er ook penalty’s genomen. Wie zou de penalty bokaal mee naar huis mogen nemen?

De kinderen speelden heel goed samen, we zagen mooie combinaties en prachtige doelpunten. Uiteindelijk werd Barcelona de winnaar en kregen ze een mooi aandenken om op hun kamer te zetten.

Bij de JO8 won Thom de penaltybokaal en bij de J09 mocht Tjalling die in ontvangst nemen.

In de middag was de beurt aan de J011. Daar waren veel kinderen met vakantie of hadden iets anders te doen. Iets minder kinderen maar gelukkig konden ze toch nog 3 wedstrijden spelen en natuurlijk werd ook daar om de bokaal gestreden. Zij speelden op een heel veld, geen wissels dus ze konden al hun energie kwijt in deze wedstrijden. Ook hier werd weer goed samengespeeld en hebben we mooie doelpunten gezien.

Nederland werd door een doelpunt in de laatste 20 seconden winnaar van het toernooi. Daan van der Schrier mocht de penaltybokaal mee naar huis nemen.

Op het laatste moment waren er ook nog jongens van de JO13 die onderling een balletje hebben getrapt.

Zo kijken we terug op een geslaagde zaalvoetbal dag. De kinderen hebben elkaar weer een beetje beter leren kennen. Lekker kunnen voetballen ⚽. Nu mogen ze verder genieten van hun vakantie.

Lieve kinderen, bedankt voor jullie enthousiasme. Een hele fijne jaarwisseling en we zien jullie allemaal op de training die 9 januari weer start.

Alle ouders die geholpen hebben super bedankt, zonder jullie kunnen wij zoiets niet organiseren.

Groetjes,
De activiteitencommissie
Jeugdbestuur