WVC B2- Ter Leede B4

De B4 van Ter Leede nam het op tegen WVC B2 uit Roelofarendsveen. De B4 staat al eerste in de competitie en drie punten zou dus alleen maar goed zijn.

Het was een nog al regenachtige dag en dat was ook duidelijk te zien aan het veld dat er niet al te best uitzag. Dat hield de B4 echter niet tegen om te winnen, want al kort na de aftrap gaf Dion een prachtige steekpass op Jan die de bal nog net binnen de lijnen kon houden en een pass gaf op Jim die de bal voor open goal erin schoot. 0-1
WVC kwam met mooi positiespel langs onze verdigende linies, maar ze kwamen echter niet langs doelman Randy die het schot tegenhield. Met een prachtige lange uittrap schoot Randy de bal naar de linksbuiten Jan die de bal veilloos aannam en hem in de rechterhoek prikte. 0-2
WVC schoot de bal in een plas buiten de lijnen waardoor er allemaal water op Opa Leen kwam, die vervolgens ongelukkig naar zijn natte broek keek. Jan moest de tegenstanders wel afstraffen voor het natmaken van zijn opa en dus door een mooie pass van spits Jeroen kreeg Jan de bal, die de keeper van WVC makkelijk uitspeelde en de bal er inschoot. 0-3. Zal ze leren.
Uiteindelijk kwam WVC er ook nog een keer langs en de aanvaller schoot op goal, keeper randy kon de bal niet klemmen en de bal kwam voor de voeten van een aanvaller van WVC. Gelukkig stond rechtsback Vince er nog om de bal daar weg te halen.
De scheids floot af voor rust. Stand: 0-3.

In de rust werd Jeroen gewisseld voor centrale verdediger Wouter die al een tijdje in de spits wou spelen. Ook heeft coach Ruud de jongens er op gewezen dat ze hun mond moeten houden tegen de scheids die erg partijdig was.

De tweede helft stond op punt van beginnen, maar Wouter die eerste helft was gaan vlaggen was de vlag in de kleedkamer vergeten, dus de wedstrijd werd een paar minuten gespeeld zonder grensrechter. Maar dat maakte niet heel erg uit omdat WVC de tweede helft amper op helft van de B4 kwam.
Na een corner van Ter Leede probeerde WVC de bal uit de zestien te halen, maar een centrale verdediger van WVC maakte hier een overtreding bij en zo ontstond er een penalty die zou worden genomen door Middenvelder Erik. Erik stond zelfverzekerd achter de bal en schoot hem hard in de rechterhoek. De keeper dook de andere kant op en zo stond het 0-4.
Wouter die nu spits stond kreeg een één op één kans met de keeper, die helaas werd tegengehouden. In de rebound kwam rechtsbuiten Tijn nog even aangewandeld en hij prikte de 0-5 er in.
WVC had er ook geen zin meer in en door een foute pass naar de keeper van de B2 ontstond er een eigen doelpunt. 0-6. En dit was ook de eindstand van de wedstrijd.
De jongens zijn er weer hard tegenaan gegaan en ze zijn nog steeds koploper.

Ook nog dank aan de volgende supporters van de B4 die op deze regenachtige dag toch zijn komen kijken: Opa en Oma van Jan, moeder van Dion, moeder en broertje van Randy, vader van Pepijn, vader van Tijn van Dam, vader, moeder en broertjes van Tijn van Egmond, moeder en zus van Wouter en de vader van Bart.