Noordwijk F3 – Fer Leede F3 kleine prins “Principito” Sam

Binnen 2 weken de tweede wedstrijd tegen Noordwijk F3. Na de thuiswedstrijd was het verwachtingspatroon flink gestegen. De om 7:30 aanwezige ouders en fans spraken zelfs de hoop uit dat de hatelijke laatste plek eindelijk verlaten zou worden. De voorwaartsen van Ter Leede begonnen dan ook vol vertrouwen aan de wedstrijd en doken in de 1ste minuut al vrij op voor het doel na een goede pass van Lars. De grootste kans in de beginfase was voor Sam toen hij verdediger Tijs wist te verschalken. Zijn inzet werd echter gestopt door de keeper. Ook Noordwijk werd gevaarlijk en opende prompt de score in de 11de minuut van de wedstrijd, 1-0. Na zwak ingrijpen van de verdediging moest keeper Bram ten tweede malen de bal uit het net vissen, ruststand 2-0.

12672094_1006761812710732_2021050729732511779_o
In de rust werden de backs Ryan en Jay voorzien van een driedubbele hoeveelheid Dextro energie. Maar ondanks deze energyboost waren zij niet opgewassen tegen de luchtmacht van de thuisclub. Ook keeper Mats kwam lengte tekort en binnen de kortste keren keken we tegen een onoverbrugbare 4-0 achterstand aan. Het thuispubliek begon al te scanderen dat de spits op zoek moest naar een onvervalste hattrick. Maar toen bracht de kleine prins “Principito” Sam met een fabelachtige pass Daan in een kansrijke positie. Hij aarzelde geen moment en schoot de bal tergend langzaam in de verre hoek buiten bereik van de keeper. De eretreffer viel in de 32ste minuut van de wedstrijd, 4-1. 4 minuten later scoorde de luchtmacht weer uit een corner, 5-1. Waarna Daan op aangeven van Principito Sam de eindstand bepaalde op 5-2 na een goed schot in de linkerhoek. In de blessuretijd nog een goede mogelijkheid voor Floris maar zijn inzet verdween aan de verkeerde kant van de paal, eindstand 5-2.

De afsluitende penalty serie werd deze keer omgetoverd in een heuse latje trap competitie. Van de 9 pogingen van Ter Leede spatten er maar liefst 6 of misschien wel 7 uiteen op de dwarslat boven de Noordwijkse keeper. Jason raakte zelfs de dwarslat van het ballennet achter het doel en Jay snapte het niet waardoor zijn bal wel in het doel op veld 2 verdween. Op het daarnaast gelegen veld 1 zou die middag Ter Leede 1 ook met 5 tegen doelpunten onderuit gaan (Ter Leede verliest met 5-0). Op de tribune van dit veld troffen we ook de coach van de thuisclub. Hij onthulde dat het doel van Noordwijk F3 niet het kampioenschap was maar winnen van dorpsgenoot SJC. Een doelstelling die de begeleiding van Ter Leede ook erg aansprak. Vandaar dat de coach besloot om de wedstrijdpremie voor een overwinning op Gemeentelijk Sportpark SJC te verhogen tot een patatje per speler. Man of the Match was kleine prins “Principito” Sam.

Noordwijk f3

Een trotse coach en vader

PS Op onderstaande foto staat de onpartijdige scheidsrechter, vijfde van links, bij een doelpunt van vv Noordwijk :-(