ASC E2- Ter Leede E2 2-13 (videoverslag)

In de derde bekerronde een uitwedstrijd bij de club uit Oestgeest met het rijkste verleden, de Ajax Sportman Combinatie (ASC). De wedstrijd speelde zich gelukkig af op het gras van het hoofdveld en niet op het daarnaast gelegen oudste kunstgrasveld van Nederland. Maar voor de eerste 15 minuten was een half veld voldoende geweest. De ASCers trokken zich massaal terug en wisten met vereende krachten Ter Leede van scoren af te houden. In de 15de minuut kwam de bal dan eindelijk eens over de middellijn. Prompt maakte Tomba la Bomba Alex gebruik van de ruimte en na een mooie slalom opende hij de score, 0-1 voor Ter Leede. De Oegstgeestse weerstand leek gebroken en binnen 3 minuten stond er 0-4 op het scorebord. Uiteindelijk ging Ter Leede de rust in met een 0-6 voorsprong na een dubbele hattrick voor Alex.

In de tweede helft leek de strategie van ASC dan toch te werken. Heel Ter Leede trok weer enthousiast ten aanval en na twee vlijmscherpe counters stond er zowaar 2-6 op het scorebord. In de 36de minuut de 2-7 na een rush van linksback Kaya. De bal belandde uiteindelijk in de voeten van Rein die de keeper geen kans gaf. De 2-8 het mooiste doelpunt van de ochtend. Rein pastte in op Alex die met een sublieme kopbal de keeper verschalkte, 2-8. De 2-9 is voor Thomas. Hierna de derde hattrick van Alex en het doelpunten festijn werd afgesloten door Xavier 2-13.

Na 3 wedstrijden staat de E2 bovenaan door het doelsaldo van 40 doelpunten voor en maar 4 tegen. De verdediging is weer het kasteel van Teylingen met op de muren Levi en Timo en daarachter keeper Maarten.