Bekeravontuur Ter Leede JO10-1 gaat door na winst op HVV Hercules

Sassenheim – Ter Leede JO10-1 heeft zich zaterdagmiddag ten koste van HVV Hercules voor de achtste finale van de Zwaluwen-beker geplaatst. Op het eigen sportpark de Roodemolen wonnen de Sassemers met 11-5. De Hagenaars openden de score waarna Sam de gelijkmaker binnen schoof. Wie anders dan Ter Leede spits Job velde de bezoekers door maar liefst vijf maal het net te vinden.

Ter Leede probeerde vanaf het eerste fluitsignaal de wedstrijd naar zich toe te trekken maar al hun pogingen strandden op de goede keeper van HVV Hercules. Aan de andere kant zorgde een verkeerde terugspeelbal voor de openingstreffer voor de bezoekers, 0-1. Na de time-out was het Ter Leede middenvelder Sam die zijn fout wist te herstellen en de stand weer in evenwicht bracht, 1-1. HVV kwam echter ten tweede malen weer op voorsprong maar lang konden ze hier niet van genieten. Binnen de minuut bracht Chris de stand weer in evenwicht. Na 22 minuten de eerste voorsprong voor de thuisploeg door meteen twee doelpunten van uitblinker Job, 4-2. Net voor rust leek Chris de wedstrijd voortijdig te beslissen door de ruststand te bepalen op 5-2.

Maar de Haagse weerstand was alles behalve gebroken. Keeper Tijs kon nog redding brengen maar voor de laatste timeout kwamen de bezoekers terug tot 5-3. In het laatste kwart was de spanning weer helemaal terug nadat de Hagenaars de achterstand wisten te verkleinen tot 5-4. HVV probeerde de gelijkmaker te forceren en elke spelhervatting leverde meteen de nodige discussie op binnen de lijnen.  Maar het was Job die de opleving smoorde door weer te scoren, 6-4. Middenvelder Sam zorgde met een hattrick voor een zeer comfortabele voorsprong waarna Job het karwei klaarde, 11-5. Het enigste wat HVV hier in deze laatste zeven spetterende speelminuten tegenover kon stellen was een ongelukkig eigen doelpunt van Ter Leede verdediger Mats. Ook de Haagse bluf van de assistent trainer van HVV was verdwenen. Hij leek zich te berusten in de nederlaag en had het druk met het troosten van zijn spelers.

De straatschoffies uit de Haagse Spoorwijk waren afgebluft door een onverzettelijke Ter Leede verdediging. Deze linie bestond niet alleen uit back Thymen maar werd ook geassisteerd door spits Floris. Zelfs de bezoekende ADO scout was hiervan onder de indruk. Door deze winst van Ter Leede JO10-1 in de beker scharen zij zich bij de laatste 16 clubs die nog in de race zijn voor de beker.