Bericht van de voorzitter

Beste Ter Leede vrienden.

Dit is alweer mijn 10e berichtje sinds het begin van de corona-crisis, nu precies drie maanden geleden. Het begint eigenlijk gewoon te worden om in deze omstandigheden te leven en te werken. Normaal gesproken had heel Nederland nu in de ban geweest van het EK-voetbal en had Oranje al de eerste wedstrijd gespeeld. Wie denkt daar nu nog aan? Ik eerlijk gezegd niet of nauwelijks. We moeten het doen met wedstrijden uit een paar buitenlandse competities, zonder publiek en met geluid van FIFA 20. We zijn meer bezig met de mogelijke nieuwe corona golf, de opening van de horeca en de mogelijkheid om de Ter Leede kantine nog een paar zaterdag te mogen en kunnen openen. Wie beseft nog dat we eigenlijk afgelopen zaterdag de slotdag gehad zouden hebben?

Afgelopen week hebben zijn door de financiële commissie het resultaat van het boekjaar 2019/2020 vastgesteld en is de begroting voor 2020/2021 opgemaakt. In de ALV-brief die over enkele dagen verzonden gaat worden, gaan we hier nader op in. Ik kan nu wel al verklappen dat het resultaat behoorlijk negatief is. We hebben de begroting wel vast kunnen stellen met een heel klein positief resultaat, maar dat alleen door flink te bezuinigen op vrijwel alle kosten en de inkomsten te verhogen. We hebben alles zo breed mogelijk verdeeld, waardoor we de lasten voor iedereen persoonlijk zo draaglijk mogelijk gehouden hebben. Vervelend kan het wel gaan worden. Daar waar het mensen persoonlijk betreft zal individueel gecommuniceerd worden. Ook betekent dit dat we komend jaar erg hard zullen moeten werken om extra inkomsten te genereren uit acties. Afgelopen week heb ik hierover gesproken met enkele leden van onze commerciële commissie. Er zijn al een paar concrete ideeën voor de tweede helft van dit jaar. Veel kan ik daar nog niet over zeggen, alleen dat u vrijdag 30 oktober even vrij moet houden in de agenda….

We blijven ook zeer alert op alle mogelijkheden van steun die landelijke en lokale overheid (gaan) bieden. De gemeente Teylingen heeft al bekend gemaakt dat er een steunfonds voor maatschappelijke organisaties is. We gaan zeker bekijken wat dit voor ons kan betekenen en een reële aanvraag indienen bij de gemeente.

Komende woensdag is er overleg met de kantinecommissie over de opening van onze kantine. Vanaf 1 juli mogen de kantines open. Woensdag praten we over de invulling en uitvoering daarvan. Via de site zal daarover nader gecommuniceerd worden. Ik hoop echt op een zo groot mogelijke opkomst. Leuk om iedereen weer even te kunnen zien en spreken met een consumptie op 1,5 meter afstand en netjes zitten op een stoel!

Vorige week heb ik een van mijn vele fouten gemaakt, ik schreef dat de Grote Ter Leede Quiz gehouden wordt op zaterdag 19 juni. Dit moet dus VRIJDAG 19 juni zijn. Mijn stukje wordt in ieder geval gelezen want enkele alerte lezers attendeerden mij hierop. Inschrijving staat nog open, er is nog plaats, dus vorm een vriendteam, schrijf in en doe mee! De spelers van ons zevende verdienen met dit leuke initiatief een grote deelname!

Tot zover mijn 10e stukje, blijf gezond, hou afstand en tot snel!

Kees de Lange, voorzitter.