Bericht van de Voorzitter

Beste Ter Leede vrienden.

Ik ben iets later dan gebruikelijk. Dat is omdat ik de bestuursvergadering van gisteravond even af wilde wachten om eventueel nieuws vanuit deze vergadering mee te nemen in mijn nieuwsberichtje.

Een van de zaken die voorbij kwam was dat onze secretaris, Michiel van Delf aankondigde dat hij per 1 september zijn functie neer gaat leggen. Michiel ziet geen kans meer om werk, studie en Ter Leede te combineren. Vandaar zijn keuze om te stoppen als secretaris van de vereniging. We moeten dus op zoek naar een goede opvolger. Dat is altijd al een lastige klus, maar zeker nu, vlak voor de vakantie helemaal. De werkwijze die we in het bestuur hierin volgen is, heel modern, het maken van een “longlist”. In een gezamenlijk overleg in het bestuur maken we van deze longlist een shortlist. De breed gedragen meest geschikt geachte kandidaat komt dan vanzelf boven drijven. Met hem of haar gaan we vervolgens in gesprek.

Ook bleek gisteravond weer dat er in de hele vereniging vacatures zijn. Zo heeft de jeugdcommissie dringend behoefte aan iemand die, hooguit een paar uur per week, het materiaal voor de jeugdteams wil verzorgen. Een zeer belangrijke rol, want zonder materiaalman of -vrouw hebben de jeugdteams geen materiaal (ballen bijvoorbeeld) om mee te gaan spelen op zaterdag. Er zijn meer vacatures bij de jeugd op dit moment. Helaas wordt er  totaal niet gereageerd op oproepen van de jeugdvoorzitter! Erg jammer en teleurstellend. Ik weet zeker dat er ouders en leden zijn die een paar uur per week tijd hebben om te helpen de vereniging draaiende te houden. Veel tijd hoeft het niet te kosten, als iedereen een uur of vier per week aan de vereniging zou besteden zijn we helemaal uit de personele problemen. Ook duobanen, deeltijdfuncties en parttime banen zijn bij ons op alle niveaus en in alle functies en rollen uitvoerbaar. War kan er leuker zijn dan samen met anderen de verenging draaiende te houden en de jeugd voetbal plezier te bieden?

Ook een onderwerp op de vergadering was de inkoop en uitrol van de nieuwe voetbalkleding voor de gehele jeugd. Door de impact die de C-crisis had en heeft op onze financiën is moeilijk geworden om de kleding te bestellen en -uiteraard- betalen. We hebben nu besloten om over te gaan tot het bestellen van de nieuwe Robey Kleding bij LJ. Financieel is dat verantwoord, maar sponsoring van de jeugdkleding is echt noodzakelijk. Sponsoring is een woord wat associatie oproept met veel geld, duur en exclusief. Beetje afschrikt wellicht. Het tegendeel van duur is waar, voor slechts 600 euro per jaar (over vier jaar dus 2400 totaal) of, let op, 2000 euro nu eenmalig ook voor een periode van vier jaar, staan naam en logo van uw bedrijf, of het bedrijf van opa, oma, oom, tante, buurman, buurvrouw, op ongeveer 120 Ter Leede shirts, op de borst of op de rug,  en wordt gezien in de hele Bollenstreek en wijde omgeving. Niet duur dus, leuk om te doen en bedrijfsmatig vaak aantrekkelijk! Voor meer informatie (of direct aanmelden natuurlijk) kan iedereen mij bellen of mailen!

Dan iets heel leuks! Afgelopen vrijdag hebben de spelers van Ter Leede 7 de eerste Ter Leede quiz georganiseerd. Het nieuwe derde heeft gewonnen, maar voor mij zijn de winnaars de mannen van het zevende. Ongelooflijk mooi wat jullie voor de club gedaan hebben en een voorbeeld voor veel anderen! Volgend jaar weer en dat gewoon in de kantine?

De kantine mag vanaf 1 juli weer open en dat gaan we doen ook! Op zaterdag 4, 11 en 18 juli gaan we open van 1400 tot 1800 uur. We puzzelen nu de (nieuwe) C-maatregelen in ons draaiboek en we kunnen elkaar eindelijk weer ontmoeten op zaterdag 4 juli! Meer informatie over hoe en wat binnenkort op de site! Kom allemaal, maar denk aan de regels! Er zijn verenigingen waar het mis ging en die gingen meteen weer dicht, dat gaat ons niet gebeuren natuurlijk. Het komt nu ook heel mooi uit dat alle maatregelen per 1 juli aanzienlijk versoepeld worden. Maar lastig blijft het, we merken nu al dat eigenlijk niemand weet hoe het precies zit.

Tot zover mijn stukje, blijf gezond, hou afstand en tot 4 juli!

Kees de Lange, voorzitter.