Easter Open West, een geslaagde 1e editie

Tijdens het afgelopen paasweekend organiseerde Ter Leede in samenwerking met Tiny van Gemert Sports de eerste editie van het Easter Open West. Een groot (inter)nationaal 2-daags voetbaltoernooi voor de leeftijdscategorieën U13, U15 en U17. Naast de vele teams van Ter Leede namen vanuit de nabije omgeving  diverse verenigingen deel, maar er was ook internationale deelname door een drietal teams uit Engeland, een Schots en een Fins team. Zij reisden af naar Sassenheim om deel te nemen en gaven glans aan de internationale uitstraling van het toernooi.

Verdeeld over twee dagdelen op zaterdag 26 maart ging het vanaf 09.00 uur los en speelden de teams hun eerste drie wedstrijden in de poulefase van het toernooi om zich op basis van de behaalde resultaten te plaatsen voor de finalepoules op zondag. Onder leiding van een 4-koppige toernooicommissie, een fantastisch scheidsrechterskorps en een hele hoop vrijwilligers beleefde iedereen op sportpark de Roodemolen een geslaagde eerste toernooidag. Veel plezier en passie bij de deelnemende teams, support langs de lijn en ook nog eens een heerlijk zonnetje.

Zondagochtend (27 maart) mochten de teams die op zaterdag iets minder hadden gepresteerd het tegen elkaar opnemen. Ieder team speelde weer 2 poulewedstrijden om af te sluiten met een finalewedstrijd.  ‘s Middags was het tijd voor de finalerondes, waarbij de teams net als in de ochtend 2 poulewedstrijden speelden om zich uiteindelijk te kunnen plaatsen voor de grote finale in hun leeftijdscategorie.

Winnaar bij de U13 leeftijdsgroep werd het Engelse FC Bolton. Zij versloegen het Finse LeGiRus Inter met 2-1 en mochten daardoor die felbegeerde 1e plaats in ontvangst nemen.
In de U15 leeftijdscategorie een regiofinale tussen Ter Leede C1 en FC Lisse C2. Ter Leede moest genoegen nemen met de 2e plaats want een vroege goal in de finale was genoeg voor de Lissers om de cup mee naar huis te nemen. Net als in de U13 leeftijdsgroep stond er ook bij de U17 categorie een finale op het programma tussen 2 internationale deelnemers. Old Northampton Chenecks uit Engeland nam het op tegen Pollok United uit Schotland. Een titanenstrijd, waarin Old Northampton Chenecks aan het langste eind trok door een doelpunt zo’n 5 minuten voor het laatste fluitsignaal.


Terugkijkend kunnen we concluderen dat de 1e editie van het Easter Open West een zeer geslaagde is geweest, waarbij hopelijk een fundament is gelegd waarop Ter Leede ism Tiny van Gemert Sports de komende jaren kunnen verder bouwen.

DSC_7472
Klik op de foto voor een link naar alle foto’s!

Uitslagen U13
Uitslagen U15
Uitslagen U17

Lees ook: Geslaagde 1e dag Easter Open West

Easter open U15 Lisse 1-Ter Leede 1-2-3-4 26/27-03-2016 (foto’s by Liesbeth Postma)