Een trilogie aan gelijke spelen voor Ter Leede Vrouwen 2

Zaterdag 7 mei nam Ter Leede Vrouwen 2 het op tegen Berkel Vrouwen 1. De eerste wedstrijd in Berkel was een flinke oorwassing geworden, echter was het ook de wedstrijd die iedereen eens goed in de spiegel deed kijken. Op veld 8 trapten Ter Leede Vrouwen 2 af en er ontspon zich een waar voetbalgevecht. Ter Leede de eerste helft de bovenliggende partij, diverse mogelijkheden om te scoren en gelukkig halverwege de 1e helft lukte dit ook. Een uitstekende goal van Julie vdB die uitstekend vanaf de vleugel naar de as van het veld gekomen was. Na die goal was Ter Leede nog een aantal keer gevaarlijk, echter stond het vizier niet scherp genoeg om met meer doelpunten verschil de rust op te gaan zoeken. Na rust werd Ter Leede achteruit gedwongen door het fysiek en verbaal aanwezige Berkel. Nadat de gelijkmaker viel, was het even een paar minuten keihard werken en overleven. In de eindfase van de wedstrijd stond de Berkelse keepster op de goed plek en een 100% kans op de winnende treffer ging huizenhoog over. Een puntendeling tegen een team dat meedoet in de bovenste regionen van de competitie.

Zaterdag 14 mei reisde Ter Leede Vrouwen 2 af nar Wilnis waar CSW Vrouwen 1 de tegenstander was. Een angstgegner zo is de afgelopen seizoen gebleken. Op het hoofdveld in Wilnis was het Ter Leede dat als eerste via een uitstekende goal van Eva de score opende. CSW speelde veelal vanuit de lange bal op die grote fysiek sterke spits. Ter Leede was de eerste helft de bovenliggende partij, echter weet je ook dat als je zelf de score niet verder uitbreidt, je tegen een team als CSW moet oppassen in met name de standaard situaties. En dat vlak voor juist een corner tegen ons de das om doet, en die grote vriendelijke fysiek sterke spits boven iedereen uit mag springen en de bal mag binnenkoppen. Mag eigenlijk niet gebeuren. Na rust wederom Ter Leede veel de bal en CSW loerend op de counter of snelle uitbraak via hun sterke middenveld. Dat een scrimmage voor ons goal wederom een doelpunt voor CSW ging opleveren, dat was met name te danken aan een “over mijn lijk” mentaliteit in het verdedigen en wegwerken van de bal. Via een uitstekende rush van Lisa komen we op gelijke hoogte en een paar minuten later was het Eva die ons weer op voorsprong schoot. In de drinkpauze ingelast door de warmte op het veld, was iedereen het er overeens…. deze wedstrijd mogen we niet uit handen geven. Het spelbeeld bleef gelijk, Ter Leede de bal, CSW afwachtend op die counter of standaardsituatie. En dat een vrije trap op 40 meter van ons doel dan via de lat terugkaatst precies in de voeten van de Wilnisse spits die alle Ter Leede speelsters om haar heen te snel af was…. daarvoor zei ze na afloop vriendelijk bedankt. Wederom een goal die gewoon te voorkomen was geweest als je verdedigt met je hele hebben en houwen wat je in en bij je hebt. Ter Leede drong aan, laatste 10 minuten met 4 voorwaartsen, de bal nog een paar keer hachelijk in de 16 van CSW, maar het geluk ontbrak om de 3 punten mee naar Sassem te nemen en eigenlijk lieten we hier 2 punten liggen gezien ons spel.

Zaterdag 21 mei kwam IJFC Vrouwen 1 op bezoek. Kijkende naar de eerste seizoenshelft, misschien wel de beste tegenstander in de competitie. Een team dat lekker wil voetballen zonder rare fratsen. In mijn ogen was IJFC de gedoodverfde kampioenskandidaat, echter is er de laatste periode wat zand in de Ijsselsteinse motor terecht gekomen met uitslagen tot gevolg die qua tegenstand in principe niet bij IJFC passen. Blessures, afwezigen en af en toe een heel wagenpark aan bussen geparkeerd op het veld, klinkt voor ons bekend in de oren, en iets waar ook wij de afgelopen periode ook mee te maken hebben gehad. IJFC zal zich nu via de nacompetitie de o zo gewenste promotie naar de hoofdklasse moeten bewerkstelligen. Waar staat Ter Leede Vrouwen 2 nu eigenlijk. De afgelopen weken hebben we laten zien dat we ons met enige regelmaat heel goed kunnen meten met de teams boven ons.

Annabel startte zoals gewoonlijk onder de lat, Iva en Lisa zorgden vanaf de backs voor de aanvallende ondersteuning met tussen hen in Renate en Kristel als het centrale duo. Joyce controleerde het middenveld met Mandy en Lotte om zich heen. Voorin waren het Yara, Eva en Willemijn die voor het aanvallende gevaar moesten zorgen. Een wedstrijd gekenmerkt door een heel hoog speltempo, twee teams die (waar we vooraf al op hoopten) kwamen om te voetballen, zonder toeters, bellen en andere gekkigheid erbij. Ondanks het windje tegen was de eerste mogelijkheid om te scoren voor Ter Leede Vrouwen 2. Eva werd in de diepte weggestuurd, haar schot werd gekeerd door de keepster van IJFC. Na een kwartier spelen krijgen we een penalty tegen door een zeer ongelukkige handsbal. Voorzien van enkele instructies langs de lijn keert Annabel deze penalty kat-achtig. In het vervolg van de eerste helft krijgt Ter Leede 5 mogelijkheden om te scoren. Een kopbal vanuit een corner en ook in de scrimmage niet over de lijn heen gaat. Yara die 1 op 1 gaat met de keepster maar niet als winnaar uit de strijd komt. Willemijn komt net een teenlengte te kort bij een voorzet. En Lotte komt 2x net te kort, waarbij haar grootste kans een uitstekend uitgespeelde aanval was met een perfecte samenwerking tussen Eva en Lotte gesteund door een geweldige pass van onze David! Doet IJFC dan helemaal niets? Gesteund door het windje in de rug kozen zij er met grote regelmaat voor de bal oppurtunistisch naar voren te spelen of werd hun aanval opgezet door die fantastische 6 op het IJsselsteinse middenveld. Met een brilstand werd in de rust de kleedkamer opgezocht. Wat een eerste helft legden we op de mat.. Die goal die we verdienden ontbrak nog… Dat werd het doel tijdens de 2e helft. Het vertrouwen bij het team dat we geen goal zouden tegenkrijgen was heel groot… ow jee…. voetjes op de vloer houden meiden!
Romy kwam binnen de lijnen voor de moegestreden Yara. De 2e helft bracht niet meer het voetbal van de 1e helft. IJFC drong wel aan, maar de verdedigende afspraak hield tot zover stand. Aanvallend was het lastiger, al had de keepster de nodige moeite met een hard schot van afstand van de voet van Mandy. Ayla, die vorige week tegen CSW voetballend gezien een hele sterkte rentree na haar blessureleed kende, wisselde Willemijn af aan de linkerkant, kijken of we met haar creativiteit iets in de wedstrijd konden veranderen. Een aantal vrije trappen van diverse voeten leverden ook niet die gewenste goal op. Sophia binnen de lijnen voor de moegestreden Lotte. IJFC een uitbraak over hun rechterkant met een schot richting de goal die ver genoeg naast de goal beland. Een sterkte balverovering op het middenveld wordt iets te lang doorgevoerd ipv de bal te laten gaan, IJFC neemt over en kan de spits tussen onze centralen in 1 op 1 zetten met Annabel… Annabel komt goed uit, verkleint haar goal en de spits uit IJsselstein kan de bal langs Annabel tikken, maar tot ieders Rood-Gele opluchting rolt de bal naast de paal over de achterlijn. In een allerlaatste mogelijkheid om te scoren komt Mandy nog hard in aanraking met de keepster die op dat moment de bal al had gered. Een vervelende botsing, waarbij Mandy hard op haar hoofd beland. Dizzy verlaat ze het veld, Anouk neemt voor de laatste minuten haar plekje nog even over.

Een 0-0. Ter Leede Vrouwen 2 heeft vandaag wederom laten zien waartoe het in staat kan zijn. IJFC is gewoon een hele goede ploeg in de competitie. De eerste helft beloonden we onszelf niet, waar een voorsprong misschien wel verdiend was geweest. De 2e helft op de vrije trappen en schoten van afstand na hebben we die 100% kans niet meer gecreeerd, waar IJFC deze wel kreeg.
Maar het spel was wederom leuk om naar te kijken, met name in het aanvallende gaat de afstemming met elkaar steeds beter.

Komende zaterdag gaan we op bezoek in Utrecht bij Sporting ’70… Daar schijnt na afloop iets met een kampioensfeestje te zijn ;-)