Forum Sport D1 – Ter Leede D1 1-1(0-0)

Forum Sport D1 – Ter Leede D1  1-1 (0-0)

Het is alweer herfstvakantie en vandaag stond de 7e competitie wedstrijd op de rol. Wat vliegt de tijd toch! Ze zeggen dat het komt omdat ik wat ouder word, maar dat weiger ik te bevestigen.

Forum Sport uit. Niet het affiche wat onze jongens vaak zijn tegengekomen. Ik ben er ooit één  keer met Rik geweest en toen de club werd opgericht was ik al lang en breed gestopt met voetbal. Forum Sport dateert van 1 juli 1998 en is ontstaan uit een fusie tussen DEVJO (Door En Voor Jongeren Opgericht) en Voorburg . Voor degene die van weetjes houden nog even de informatie dat Kees Jansma en Eljero Elia hun carrière begonnen bij DEVJO. Op naar Voorburg (of in het Haags Voâhburg) dan maar. We hadden een voltallige en fitte selectie, alleen rookie coach Mau was er niet bij vandaag. Hij vierde vakantie, maar insiders onder ons weten wel beter! Mau is on a mission en heeft zich afgezonderd om eindeloos onze komende tegenstanders te analyseren en een strijdplan uit te doctoren.

De wedstrijd begon en al snel bleek dat Forum Sport, zoals de technische staf vooraf had aangegeven veel te laag op de ranglijst stond. Het is een goed voetballende ploeg, met een uitstekende defensie, die vanuit de opbouw toch vrij snel de lange bal zoekt en van daaruit de strijd aangaat. We hadden het er in het begin erg moeilijk mee en verloren teveel duels. Forum Sport kwam overigens niet tot echte kansen. Ik noteerde een paar corners en een bal voorlangs. Ter Leede kwam halverwege de 1e helft tot het eerste gevaar toen Timo het hoofd van Corné vond en de bal net naast ging. Daarna ging het beter en golfde het spel op en neer, waarbij het vooral om het middenveld draaide. Wessel was gevaarlijk na een prachtige inspeelpass van Alex en Rik kopte een corner van Jan voorlangs. De rust brak aan en we waren er niet gerust op. Het was een slag op het middenveld die alle kanten uit kon.

De 2e helft kwam Ter Leede direct scherp uit de kleedkamer en al snel stond de 0-1 in de boeken. Wessel gooide in op Timo, die een geweldige pass op de vrijgelopen Jan gaf. Jan twijfelde geen moment en ramde de bal de touwen in. Noa en Justin waren Corné en Nino komen aflossen en daarna was het bijna weer Jan die scoorde, maar de keeper had een prima redding in huis. Marijn bracht Wessel nog goed in stelling, maar die zag zijn schot over de lat vliegen. Eigenlijk was er 20 minuten lang geen gevaar te duchten van Forum Sport, maar soms slaat een wedstrijd in één keer om.  Ter Leede kreeg het moeilijk, maar bleef door snoeihard werken overeind. Marijn en Alex hadden beiden een geweldige onverzettelijk voorgooi-moment en ook Rik stond regelmatig de verdediging ter zijde. Jan zette Wessel aanvallend nog aan het werk, maar helaas viel er geen bevrijdende 0-2. Lucas verving de moegestreden Jan en nu was het zaak de overwinning over de streep te trekken. Inmiddels waren ook de “10 minutes of Fame” van de scheidsrechter aangebroken en helaas waren die niet in ons voordeel. Rik kon alleen op de goal af en werd vastgehouden en kreeg de vrije trap tegen (???), daarna een rits van 3 vreemde beslissingen, Eerst een duidelijke ingooi voor Ter Leede die naar FS ging, voorts een duidelijke overtreding op Robin niet affluiten en tot overmaat van ramp een corner geven waar het overduidelijk achterbal was. 3 momenten binnen 1 minuut.

Helaas viel uit de corner ook nog eens de bal achter Daimy. Helaas was dit iets wat we zelf hadden kunnen voorkomen. Laatste minuut 1-1 en meteen na de aftrap kregen we net over de middenlijn een vrije trap, die Timo hoog in de 16-meter bracht. Een Forum Sporter sloeg de bal weg, maar in plaats van een penalty te geven, legde de scheidsrechter de bal op 17 meter van de goal. Blijkbaar had zjjn opticien de varifocus bij wijze van experiment wat anders ingesteld. De vrije trap van Rik werd een kansloze missie, want hoe kan je doeltreffen als de tegenstander te vroeg inloopt en al op 2 meter voor je staat.

Kortom er werd afgefloten met een 1-1 stand, waarbij de neutrale toeschouwer waarschijnlijk spreekt van een terechte uitslag. Ter Leede was er echter zo dichtbij, gaf zelf nauwelijks kansen weg en kreeg er zelf een handvol. Er werd zo ontzettend hard geknokt door het hele team en dan zit het op belangrijke momenten net niet mee! Dan voelt dit gelijkspel toch wel als een nederlaag. Mannen en vrouwen jullie hebben vandaag weer aangetoond dat jullie een geweldig team zijn en goed kunnen voetballen. Ook is het een knappe prestatie om op dit niveau zo goed mee te doen met 14 punten uit 7 wedstrijden en verreweg de meest gescoorde doelpunten. Ik verwacht nog vele mooie momenten dit seizoen. Geniet van de herfstvakantie! Gelukkig is die ook volgepland met voetbalactiviteiten. Dinsdag trainen, Woensdag toernooi Melvin, donderdag toernooi Alphense Boys en vrijdag zaalvoetbal. Lekker hoor!