Goed bekerweekend Ter Leede jeugd

Het vlaggenschip van de Ter Leede jeugd heeft zich in in de poule des doods weten te plaatsen voor de knock-out fase van de beker. De manschappen van trainer Koen van der Vlugt kregen dit voor elkaar door onder andere in de allerlaatste minuut nog te winnen van tweede divisionist Westlandia JO19-1. De wedstrijd eindigde in 3-2. Ook voor de JO19-2, JO17-1, JO17-4 en JO15-3 krijgt het beker avontuur een vervolg. In de strijd der Vonken zegevierde Noa van Ter Leede JO15-1 over haar oudere zus Bo uitkomend in de Beloften van ADO den Haag vrouwen. De JO15-1 legde daardoor beslag op een tweede plek wat ook voldoende was voor het bereiken van de volgende bekerronde.

 

Trainer Melvin van Stijn en zijn team JO12 verzekerden zich ook van verdere deelname aan het bekertoernooi door met 5-3 te winnen van Sportlust JO12-1. De JO11-1 moest ook winnen om nog kans te houden maar ondanks een ruststand in Sassemse voordeel eindigde de wedstrijd tegen Houdt Braef Standt (HBS JO11-2) in een 3-3 gelijkspel. Door dit gelijkspel zijn beide teams helaas uitgeschakeld. De opdracht voor de halve beker finalist van vorig jaar Ter Leede JO10-1 was simpel. Hier zou een gelijkspel wel voldoende zijn. Het lichte veldoverwicht werd uiteindelijk met het nodige fortuin en veel strijd aan beide zijde omgezet in een 7-5 overwinning voor Ter Leede. Hun trainings genootjes van de JO9 zitten op het vinkentouw. Hier zal de inhaalwedstrijd tussen Jodan Boys JO9-1 – Valken’68 JO9-1 beslissend zijn. Mochten de boys uit Gouda met meer dan 4 doelpunten verschil winnen dan strand het bekeravontuur van de JO9 alsnog.

De JO8-1 kan zich volledig focussen op de competitie. Het goede spel in de beker geeft echter genoeg aanknopingspunten voor een rol van betekenis in de Hoofdklasse.Verder was de equipe van trainer Leendert Trouw en coach Rienk Hettema net als vorig jaar ook succesvol. Ook Ter Leede JO10-4  bekert een ronde verder. De voorbereiding voor de najaarscompetitie ziet er dus veelbelovend uit. Ter Leede wenst alle team volgende week bij de start van de competitie dan ook veel succes en plezier. VOORWAARTS TER LEEDE!!!