HVV JO10-1 – Ter Leede JO 10-1 Ter Leede scheerde langs de afgrond van de diepput

HVV JO10-1 – Ter Leede JO 10-1 eindstand 4-9

Ter Leede JO10-1 reisde voor de vierde ronde van de competitie af naar het oudste voetbalveld van Nederland. Ze waren te gast op het daarnaast gelegen kunstgrasveld van Koninklijke Haagse Cricket & Voetbal Vereeniging (Kon. HC&VV, HVV) op sportpark Diepput. Dit team was geen schim van vorig jaar toen het in de Hoofdklasse JO9 alle tegenstanders grote angst inboezemde. De sterren van toen voetballen reeds in de JO11. De huidige JO10-1 van HVV speelde voorheen in de 1e klasse. De Hagenaars lieten zich in de eerste minuten overdonderen. Na 2 minuten en 20 seconden speeltijd wist middenvelder Sam de score te openen, 0-1 voor de bezoekers uit de Bollenstreek. HVV kwam onfortuinlijk op gelijke hoogte. De spelhervatting van Ter Leede keeper Floris caramboleerde via een tegenstander  in het net, 1-1. Ter Leede probeerde nog voor de time out orde op zaken te stellen maar de HVV keeper hield zijn doel schoon al had hij hierbij wel hulp van de paal nodig. Na de time out wierp HVV alle schroom van zich af en ging met Haagse bluf op zoek naar de voorsprong. Ter Leede keeper Floris was nu de sta in de weg en ranselde de bal uit de kruising. Vleugelverdediger Tijs kopte de bal in de voeten van Sam die na een weergaloze slalom wel deze voorsprong vond, 1-2 Ter Leede. Bij zijn volgende poging werd hij onreglementair gestopt. De vrije trap werd onberispelijk binnen geschoten, 1-3. Nog geen minuut later dook hij weer op voor het doel en vond het gaatje in de verre hoek, 1-4. Een onvervalste hattrick voor de Ter Leede middenvelder in 9 minuten zuivere speeltijd. Voor rust leek Ter Leede spits Chris de wedstrijd al te beslissen, ruststand 1-5.

De coach greep in de rust keihard in om de malaise in de Ter Leede aanval te bezweren. Maar dit had niet het gewenste schokeffect. Binnen 4 minuten hadden de Hagenaars zich teruggevochten in de wedstrijd tot een 4-5 achterstand. Vooral het derde Haagse doelpunt was van een heel hoog “Tikkie terug Jaap” gehalte. Vanaf de aftrap rolde de bal via een polletje zo door de benen van keeper Job in het doel. Een eigen doelpunt van Sam. De spanning was terug en de bal vloog voornamelijk hoog door de lucht. Bij een van de hoge ballen kopte verdediger Mats de bal net voor langs zijn eigen doel. Een minuut later vond hij met zijn hoge bal het goede doel en verdubbelde de voorsprong voor Ter Leede naar, 4-6. HVV kwam deze achterstand niet meer te boven en op aangeven van Sam wisten ook Floris, Chris, en Tijs te scoren. Ook back Thymen was dichtbij een doelpunt. Het slotakkoord was voor de ”koning van assist” en hij bepaalde de einduitslag op 4-9.

Vorige jaar belandde Ter Leede op sportpark Diepput in een diepe put na verlies bij de koploper. Ook deze ochtend scheerde ze meerdere malen langs de afgrond van die put. Maar deze keer hielp Sam zijn team over het diepste punt heen door  maar liefst 5 goals, 3 assists en een eigen doelpunt door een terugspeelbal over maar liefst 25 meter. Eindstand op sportpark Diepput tussen HVV – Ter Leede JO10-1 was 4-9.