Je bent Rood Geel als ……

In de vorige aflevering vroegen we naar de naam de in 3-delig pak gestoken begeleider van Ter Leede 3 uit 1932.
Dit was één van de Ter Leede legendes Dirk van Loo. Dirk was mede oprichter, speler, begeleider (jeugd)trainer en meer dan 40 jaar (!) bestuurslid (secretaris en penningmeester) van onze vereniging. Dirk was Gouden spelddrager sinds 1963 en werd in 1970 de eerste die daar de toevoeging “met diamant” aan mocht toevoegen.
Over Dirk gaan talloze anekdotes. Zo regelde hij vlak na de 2e wereldoorlog, toen werkelijk alles op de “bon” was, via relaties in Amerika voetbalshirtjes. Ook reed hij op zaterdagochtend in zijn Citroen “snoekenbek” voor de wedstrijd de kazernes langs om daar dienstplichtige spelers op te halen zodat ze ‘s-middags mee konden spelen.  Niet iedereen was daar overigens van gediend, want Dirk reed nogal erg hard!
Het was niet voor niets dat voorzitter A.G.J. van Breda tijdens het 25-jarig jubileum in het clubblad schreef: “Wat zouden wij zonder Dirk moeten beginnen”.
Dat dit allemaal toch al weer even geleden is was te merken aan het aantal correcte inzendingen, één deze keer.
Naast de zoeven genoemde oud-voorzitter Van Breda kwamen verder nog Jacques en Gep Wijntjes voorbij. Het was tenslotte een nazaat van de laatste, Jaap Wijntjes, die als enige met het juiste antwoord kwam.
Hij komt daardoor misschien wel in aanmerking voor zo’n prachtige ijsmuts van de supportersvereniging.

Voor de opgave van dit keer gaan we wat minder ver terug in de tijd, de start van het seizoen 2000-2001. Vlak na aanvang van de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Barendrecht begon het hevig te regenen, dusdanig dat scheidsrechter Ketterij het na de rust niet meer verantwoord vond om verder te spelen. Of hij dat wellicht al niet eerder had moeten doen leverde nog enige discussie op, getuige bovenstaand artikel uit het Leidsch Dagblad. De wedstrijd werd voortgezet op 13 januari en Ter Leede won met 1-0. Door deze overwinning kwamen de Rood-Gelen aan kop van de ranglijst hoofdklasse A. Uiteindelijk lukte het net niet om dit tot het einde van het seizoen vol te houden en werd Ter Leede verdienstelijk 2e.
Dan nu de vragen: Ter Leede won door een benutte strafschop. Wie was de maker van dat doelpunt en welke club werd uiteindelijk kampioen dat seizoen?
Oplossingen kunnen weer naar het secretariaat.