Jesse Dingjan begint aan avontuur in Nieuw-Zeeland

Afgelopen week publiceerde Voetbalindebollensreek.nl al een leuk artikel over Jesse Dingjan die aan de start staat van een groots én sportief avontuur in Nieuw-Zeeland.

Jesse gaat zeven maanden stage lopen én meetrainen bij Canterbury United, dat speelt op het hoogste niveau in Nieuw-Zeeland. Dit betekende wel dat hij zijn komst bij Ter Leede af moest zeggen. Wij spraken hem hier over!

– Jesse, wat houdt je stage in Nieuw-Zeeland eigenlijk precies in?

“De stage die ik ga lopen is bij Mainland Football, dat is de nationale voetbalorganisatie van Nieuw-Zeeland. Mijn functie daar is Marketing en Events Officer en ik zal voornamelijk werkzaam zijn op de marketingafdeling van profvoetbalclub Canterbury United. De werkzaamheden lopen uiteen van het opzetten van kleine competities, het manager van evenementen tot het uitvoeren van operationele marketingactiviteiten, zoals ticketing, website -en social media beheer etc.”

– Wat wil je graag meekrijgen vanuit het Nieuw-Zeelandse voetbal?

“Ik ben erg benieuwd naar het voetbal in Nieuw-Zeeland en vooral wat het niveau daar is. Voetbal is daar niet de populairste sport, dus ik ben ook benieuwd naar de hele belevenis. Ook ben ik benieuwd in hoeverre het voetbal daar verschilt met het Nederlandse voetbal.”

– Wat zijn je plannen na Nieuw-Zeeland – wellicht alsnog Ter Leede?

“Na het avontuur in Nieuw-Zeeland is het de bedoeling dat ik aansluit bij Ter Leede om de laatste paar weken mee te trainen en te spelen. Voor volgend seizoen is de insteek om ook bij Ter Leede te spelen, maar dat moeten we tegen die tijd natuurlijk bekijken.”

– Wat gaf de doorslag om naar Nieuw-Zeeland te gaan en wat verwacht je daarin het meeste te zullen missen van Ter Leede?

“De doorslag gaf het feit dat ik de mogelijkheid had om mij internationaal te ontwikkelen op maatschappelijk gebied en dat ik een studiebeurs heb gekregen. Het feit dat ik mij ook op sportief vlak kan ontwikkelen is een mooie bijkomstigheid.

Bij Ter Leede zal ik competitie missen, het wekelijks toewerken naar de wedstrijden. Ook zeker de gezelligheid, aangezien ik al best wat jongens ken van Ter Leede.”

Wij wensen Jesse veel plezier, geluk en succes toe bij zijn nieuwe plek in Nieuw-Zeeland en zien hem daarna uiteraard graag weer terug op De Roodemolen!