Jeugdselectiepraat: A1 en D1 winnen weer

Na de eclatante 8-0 overwinning van vorige week speelde Ter Leede A1 afgelopen zaterdag (12 september) de lastige uitwedstrijd tegen OLIVEO A1. Dit bleek een stugge ploeg die veelal de lange bal hanteerde en zeer stevig in de duels ging. Ter Leede A1 kreeg maar moeilijk vat op het spel ondanks dat het een optisch overwicht had.
In plaats van de bal lekker te laten lopen kwam Ter Leede A1 teveel in de duels terecht en dat was precies wat Oliveo wilde. Uiteindelijk kwam Ter Leede A1 halverwege de 1e helft op een 1-0 voorsprong maar juist op het moment dat het meer in het eigen spelletje kwam scoorde Oliveo na een opeenstapeling van fouten de 1-1. Het onnodig achteruitvoetballen zette de spits van de gastheren alleen voor onze keeper en na een prima redding van Piet kregen we het voor elkaar door slap verdedigen in de rebound toch de gelijkmaker tegen te krijgen.
Mooi was het niet maar hard werken aan onze zijde werd vlak voor rust beloond met een 2-1 voorsprong. De 2e helft was een hele matige van onze kant maar de 3 punten werden over de streep getrokken. Spelbeeld een onvoldoende maar instelling was prima dus een verdiende overwinning.
A.s. Zaterdag de enige echte BOLLENDERBY van de bollenstreek: TER LEEDE A1 – FC LISSE A1, aftrap 12.30 uur, KOMT ALLEN KIJKEN!!!!!

Ter Leede A2 verloor met 1-3 van tegenstander Van Nispen A1.
Aanstaande zaterdag speelt Ter Leede A2 om 10.15 uur uit tegen Noordwijk A2.

Ter Leede B1 speelde de thuiswedstrijd tegen RKDEO B1 met 1-1 gelijk. Zuur was dat de (verdiende) gelijkmaker van RKDEO ver in blessuretijd viel.
Aanstaande zaterdag neemt Ter Leede B1 het in Voorhout op tegen Foreholte B1, aftrap is om 13.15 uur

Afgelopen zaterdag trad Ter Leede B2 thuis aan tegen Noordwijk. Na twee krappe verliespartijen wilden we wel eens winnen. De B2 heeft alles dat een goed team nodig heeft, het veldspel was ook goed en minstens gelijkwaardig aan de tegenstander, maar Noordwijk counterde bij elk balverlies er met rappe voorwaartsen op los. Dat leverde een  0 – 3 ruststand op. Gelopen koers zou je denken, maar de B2 mannen geven niet zomaar op. Met wat kleine omzettingen werd de tweede helft furieus gestart en na een kwartier stond het weer 3 -3! En was de B2 de bovenliggende partij met kansen op meer. Iedereen op de banken, intensief meelevende ouders en B1 spelers die de B1 coach niet mee kon krijgen voor hun eigen wedstrijd. Helaas trok Noordwijk de wedstrijd toch weer naar zich toe door een goede goal en een tweede penalty 3 – 5. De B2 trok de laatste troef, een spits erbij en achterin 1 op 1 spelen om alsnog de zaak te keren, maar dan gaat de deur open en Noordwijk kon dit uitbuiten. Niettemin scoorden wij ook nog een keer, uitslag 4 -7. Zeker niet kansloos en een goede en ook enerverende voetbalpot waarin de B2-ers hebben laten zien goed te kunnen voetballen, maar ook veerkracht te hebben en doorzetters en vechtjassen te zijn. TOP mannen. De wedstrijd was een mooi gevecht met dusdanige intensiteit, dat er na de 1e helft een nieuwe scheids nodig was (sterkte Johan). Deze 2e scheids zag er prima uit, helaas zijn er geen foto’s van, maar u kunt info opvragen bij aanvoerder Max W.

Komende zaterdag is Ter Leede B2 vrij, maar treden de mannen aan op woensdagavond 23-9-15 bij en tegen UVS B3.

Ter Leede C1 mocht afgelopen zaterdag op bezoek bij RKDEO C1. Wederom een gehavend Ter Leede C1 dat de sterke tegenstander aan het begin van de wedstrijd alle ruimte liet en het kaas wederom van de brood liet eten. Een snelle achterstand tot gevolg… Duidelijk een leermomentje voor de mannen en vrouwen van Ter Leede C1. Ter Leede C1 kwam er de 1e helft niet aan te pas en keek in de rust tegen een 3-0 achterstand aan. De 2e helft tapte Ter Leede C1 uit een ander vaatje en kon het RKDEO wat meer druk op leggen, waaruit Ter Leede C1 ook mogelijkheden kreeg en RKDEO dwong tot vele lichte overtredingen om Ter Leede C1 wat af te stoppen. Ter Leede C1 wist de 2e helft maar 2x het net te vinden. RKDEO met hun sterke spits en linksbuiten wist het netje nog 3x te vinden waardoor de punten (helaas, maar verdiend) in Nootdorp achterbleven en Ter Leede C1 met een 6-2 nederlaag terug naar Sassenheim keerde. Weer genoeg wedstrijdstof om over na te denken…
Aanstaande zaterdag komt FC Lisse C2 op bezoek, aftrap is om 10.30 uur.

Ter Leede C2 legde een leuke, maar soms ook spannende, wedstrijd op de mat tegen Noordwijk C2. 2 teams die redelijk aan elkaar gewaagd waren, aanvallen die op en neer gingen, waar Ter Leede C2 uiteindelijk (terecht) aan het langste eind trok en met een keurige 4-3 overwinning 3 punten mag bijschrijven. Prima prestatie mannen!

Zaterdag gaat Ter Leede C2 op bezoek bij Foreholte C3, aftrap is om 10.00 uur

Ter Leede D1 won ook zijn tweede competitiewedstrijd in de hoofdklasse. Ditmaal met 4-3 van RKAVV D1, een hele goede tegenstander. Met de rust stond er een comfortabele 3-0 voorsprong op het scorebord, maar na de rust was RKAVV de betere ploeg en kwam het sterk terug naar 3-2. Middels een rebound uit een penalty werd de marge weer twee, kort voor tijd 4-3 en dat bleek de eindstand. Het zat niet tegen vandaag, zo eerlijk moeten we zijn. De werklust, het veldspel en de manier waarop de doelpunten gemaakt worden geeft aan dat er veel kwaliteit in dit team zitten. Met zes uit twee is de start fantastisch, aankomende zaterdag is het uit tegen Laakkwartier D1, aftrap is om 12.00uur.

Ter Leede D2 speelde jammerlijk met 4-4 gelijk bij Meerburg D3. Jammerlijk, omdat Ter Leede met 2-4 voor stond en er eigenlijk weinig aan de hand was. De D2 speelde goed, creëerde legio kansen, scoorde ook wel, maar toch te weinig. Aan het einde van de tweede helft scoorde Meerburg nog tweemaal en zo was het eerste puntverlies van de D2 een feit. Vanavond (maandag) speelt de D2 een vooruitgeschoven bekerwedstrijd thuis tegen ASC D2 om 18.30uur en a.s. zaterdag speelt de D2 thuis tegen ROAC D2 om 08.45uur.