Jeugdselectiepraat: A1 nog steeds bovenaan!

Afgelopen zaterdag (3 oktober) stond er andermaal een kraker in de hoofdklasse voor A-junioren op het programma, te weten Ter Leede A1 – RCL A1. Ter Leede A1 begon wat rommelig maar trok uiteindelijk de wedstrijd naar zich toe wat resulteerde in een verdiende 2-0 ruststand.
De 2e helft kreeg Ter Leede een penalty mee en RCL een rode kaart waarna de wedstrijd gespeeld was. Met prima positiespel werd RCL overrompeld en liep Ter Leede uit naar een monsterzege van 7-0!! Met een scherper vizier had dit nog hoger uit kunnen vallen maar we mogen tevreden zijn. Voorlopig een prachtig debuut in de Hoofdklasse met andermaal de koppositie voor minimaal een week.
Komende zaterdag wacht het lastige LYRA A1 uit in de Lier. Aftrap is om 14.30 uur

Ter Leede A2 versloeg Foreholte A3 met 5-1.
SJC A2 is zaterdag de volgende tegenstander, aftrap in Noordwijk is om 12.30 uur.

Ter Leede B1 won de uitwedstrijd bij Sportlust ’46 B1 met 0-1.
Aanstaande zaterdag speelt Ter Leede B1 thuis tegen HVV B1, aftrap is om 14.30 uur

Ter Leede B2 vertrok vol goede moed met 12 spelers naar SJC. Gelukkig wilde Dave Duivenvoorde nog wel een potje voetballen, zodat we over een wissel beschikten. Nadat assistent Joël de warming-up had geleid, werd begonnen. De 1e helft ging redelijk gelijkmatig op, waarbij wij licht een overwicht hadden, maar weinig kansen over en weer. Uiteindelijk een geplaatst schot dat SJC met de rust een voorsprong gaf. Lucas raakte voor ons de paal, maar we hadden deze dag in dat opzicht weinig geluk, want ook in de 2e helft stond het houtwerk ons in de weg. Sowieso ging het mis, want met snelle buitenspelers stichtte SJC meer gevaar dan in de 1e helft en automatisch liep onze verdediging hierdoor achteruit, waar we juist in de rust afgesproken hadden naar voren druk te zetten, wat aanval en middenveld nog wel deden. Gevolg; groot veld, veel ruimte en nog 4 tegengoals. Alleen Roy doorzag het probleem, probeerde hier vertwijfeld ook alles aan te doen, maar in je eentje lukt het niet. Met Roy hebben we ook de man van de wedstrijd, hoewel Julian op zijn hielen zat. Positioneel – meer discipline aan de dag leggen –  moeten we verbeteren, aan inzet ontbrak het zeker niet en gelukkig werd dat beloond met een goal van LarsS, zodat we nog altijd kunnen zeggen dat we altijd en overal scoren.
Dinsdagavond gaat Ter Leede B2 dat proberen te doen tegen Ter Leede C1 en zaterdag mag Ter Leede B2 aantreden tegen Van Nispen B1.

Ter Leede C1 ontving afgelopen zaterdag koploper Wilhelmus C1, het team dat bekend staat om de razendsnelle omschakeling en diepgang naar hun fysiek sterke en snelle aanvallers. Ter Leede C1 probeerde zich hier tegen te wapenen, maar heel erg overtuigend was de 1e helft niet. Met een 0-1 achterstand ging het de rust in om daar mede door enkele wisselingen te proberen de 2e helft naar zich toe te trekken en Wilhelmus wat meer weerstand te bieden. Dat het zich na de snelle 0-2 niet van de kaart liet brengen, wees de periode uit dat Ter Leede C1 het de koploper lastig kon maken en de 0-2 achterstand wist terug te brengen naar een 2-2 gelijke stand. Waar de keeper van Wilhelmus de 3-2 kon tegenhouden, was het weer een makkelijk weggegeven goal door Ter Leede waaruit Wilhelmus de 2-3 voorsprong nam. In de resterende tijd was Ter Leede C1 helaas niet meer bij kracht en macht om de gelijkmaker te scoren, waardoor het teleurgesteld met lege handen achterbleef.
Aanstaande zaterdag gaat Ter Leede C1 op bezoek bij SJC C1. Aftrap in Noordwijk is om 10.15 uur.

Ter Leede C2 was afgelopen zaterdag vrij, het speelde maandag 28 oktober al de vooruitgeplande wedstrijd tegen UVS C3. In Leiden bleven de 3 punten helaas voor UVS, echter het vertoonde veldspel in combinatie met inzet, passie en strijd geeft hoop voor de komende wedstrijd tegen Quick Boys C3.
Aanstaande zaterdag komen de Katwijkers in Sassenheim op bezoek. Aftrap is om 08.30 uur.

Ter Leede D1 speelde als nummer twee uit bij de nummer één Quick Boys D1. Na een goede start met kansen op 0-1, nam QB het heft in handen door middels twee corners op 2-0 te komen. Met de rust stond het 3-0 en kort na rust zelfs 4-0. Een afstraffing leek in de maak, totdat TL zich herpakte en terug kwam tot 4-3… Twee minuten voor tijd schoot Jan een vrije trap nét langs de paal en het zou 4-4 geweest zijn. In de slotseconde maakte QB nog de 5-3 en wonnen uiteindelijk verdiend van de D1. Maar toch, de onvoorstelbare comeback was bijna een feit, jammer! Voorschoten D1 of Quick Boys D1 gaat kampioen worden in de hoofdklasse en tot de laatste seconde in beide wedstrijden heeft Ter Leede D1 zich in de wedstrijd gehouden tegen deze tegenstanders: een zeer groot compliment is op zijn plaats hier. Aankomende zaterdag speelt Ter Leede D1 thuis tegen Concordia D1, aftrap is om 08.30uur.

Ter Leede D2 was vrij en speelt aankomende zaterdag de laatste bekerwedstrijd uit bij Roodenburg D1, aftrap is om 10.00uur.