Jeugdselectiepraat: B1 pakt 1e overwinning

Ter Leede A1 speelde afgelopen zaterdag (26 september) tegen medekoploper GDA A1 in Den Haag een geweldige 1e helft. Met dominant voetbal werd de ene na de andere aanval opgezet en kreeg Ter Leede eigenlijk te weinig met de 1-0 voorsprong in de rust.
De 2e helft ging Ter Leede A1 op jacht naar nog een goal en kreeg deze na 15 minuten spelen.
2-0 voor en de wedstrijd leek gespeeld maar een arbitrale blunder hielp GDA weer in het zadel waardoor Ter Leede een heel moeilijk laatste kwartier voor hun kiezen kreeg. Met keihard werken werd de overwinning over de streep getrokken en blijft Ter Leede A1 voor de 4e week koploper in de hoofdklasse.
Aanstaande zaterdag wacht andermaal een sterke tegenstander te weten RCL A1 om 12.30 uur op ons sportpark.

Ter Leede A2 overklaste Rijnsburgse Boys A3 met een 10-3 overwinning.
Foreholte A3 is aanstaande zaterdag de tegenstander, Ter Leede A2 speelt thuis en de aftrap is om 14.30 uur

Ter Leede B1 scoorde 3 minuten voor tijd uit een penalty de enige treffer in hun wedstrijd tegen Quick Boys B2, waardoor de 3 zeer welkome punten in Sassenheim bleven.
Komende zaterdag gaat Ter Leede B1 in Woerden op bezoek bij Sportlust ’46 B1, aftrap 12.45 uur

Na een desastreuze tweede helft doordeweeks bij UVS B3 uit (waarbij Ter Leede B2 Joël ook nog eens voor weken kwijt raakten), had Ter Leede B2 afgelopen zaterdag eigenlijk maar 1 doel, winnen. Floyd had de 1 – 0 al na een paar minuten op de schoen, maar de keeper van ASC B2 kon zijn pegel toch nog keren. Ter Leede B2 kwam uiteindelijk ook op voorsprong, prima aanval, mooie voorzet over de grond van Bas en Lucas die bekeken afrondde. Helaas zorgde deze goal er niet voor, dat Ter Leede B2 rustiger aan de bal werd en het spel bleef rommelig en onnauwkeurig. Veel fouten en ASC B2 kwam dan ook gelijk. Toch kwam Ter Leede B2 weer op voorsprong. Na een afgemeten voorzet van Ivar wist LarsS – nog met buikpijn – vallend koppend onze tweede knap te maken. Met voorsprong rusten is voor Ter Leede B2 ongekend. De tweede helft kunnen we kort over zijn. Het spel was veel
minder dan we kunnen, positioneel blijven we dezelfde fouten maken en we kwamen nauwelijks nog van de eigen helft af. Een gelijkspel kon, ondanks knappe reddingen van Tessa, niet uitblijven en dat werd het dan ook, uitslag 2 -2. Teleurstellend omdat we ons nivo niet
wisten te halen, maar het eerste punt hebben we dan wel weer door er met elkaar voor te knokken binnengehaald, en dat is weer een pluspunt ten opzichte van eerder deze week. Komende week lekker trainen mannen en dan komende zaterdag gaan we het, hopelijk wel weer met Niels en Roy erbij, opnieuw proberen uit tegen SJC B2. Aftrap 12.30 uur.

Ter Leede C1 nam het in Den Haag op tegen HBS C1. Een tegenstandder die we vooraf als één van de titelkandidaten mogen noteren en een tegenstander die voor het huidige Ter Leede C1 nog net een maatje te groot bleek. Al was er de eerste helft niet het grote Haagse overwicht waar vooraf rekening mee werd gehouden. De grootste mogelijkheden bleken zelfs voor Ter Leede C1, echter door te gehaast handelen en te weinig overzicht houden door onze aanvallers bleven de mogelijkheden slechts speldenprikjes ipv doelpunten. Dat HBS door een persoonlijke fout aan onze kant uiteindelijk toch in de 2e minuut van de blessuretijd van de 1e helft de voorsprong pakt en met een lekker gevoel de rust in gaat is iets wat gewoon niet mag gebeuren en Ter Leede C1 zichzelf moet aanrekenen. De tweede helft bleek Ter Leede C1 niet bij machte om de achterstand goed te maken en liep een fel strijdend en voetballend sterk HBS uit naar een 3-0 overwinning.
Aanstaande zaterdag ontvangt Ter Leede C1 opnieuw een ploeg met titelaspiraties, koploper Wilhelmus C1. Aftrap op ons eigen sportpark is om 10.45 uur.

Ter Leede C2 keek in de rust van hun wedstrijd tegen VVSB C2 al aan tegen een 2-0 achterstand. Een zeer matige eerste helft aan Sassenheimse kant. De 2e helft werd er uit een ander vaatje getapt (een instelling die 70 minuten lang nodig is!) en konden zowel VVSB als Ter Leede 1x scoren. Een jammere 1-3 nederlaag als gevolg.
Maandag 28 september speelt Ter Leede C2 de vooruitgeschoven wedstrijd uit tegen UVS C3 en is daardoor aanstaande zaterdag vrij.

Ter Leede D1 speelde de topper tegen Voorschoten D1 met 2-2 gelijk. TL werd gedurende de gehele eerste helft letterlijk weggespeeld en had he-le-maal niks te vertellen (al had het wel na 20 seconden op 1-0 moeten komen). De ruststand was 0-2 en daar mocht de D1 de handjes mee dichtknijpen. De tweede helft was er iets meer van evenwicht zichtbaar in het veld, zeker toen Voorschoten met vijf (!) verdedigers ging spelen. Dat is vragen om problemen en die problemen kwamen er. Linksback Corné werd naar de spits gestuurd en ongelofelijk maar echt gebeurd: hij scoort tweemaal (59e en 60+4e minuut). Totale uitzinnigheid na afloop en terecht, 2-2 tegen een ploeg die op zeker in de top drie gaat eindigen in de hoofdklasse. Aanstaande zaterdag speelt TL tegen een andere ploeg die op zeker in de top drie zal gaan eindigen, namelijk Quick Boys D1. De aftrap in Katwijk is om 10.15 uur.

Ter Leede D2 verloor met 2-1 van Kagia D1 en dat was een zure nederlaag. De eerste helft was niet goed, maar de tweede helft des te beter. Helaas zat het niet mee in het kansen benutten en dat betekende wel dat TL de eerste plaats in de bekerpoule kan vergeten, jammer. Aanstaande zaterdag is de D2 vrij.