Jeugdselectiepraat: Uitstekende competitiestart Ter Leede A1 en D1.

Ter Leede A1 maakte zijn debuut in de Hoofdklasse en trof in RKDEO A1 een tegenstander die gelijk lieten merken dat ze kwamen voor 3 punten. Na twee waarschuwingen middels een bal op de paal en een schot rakelings naast, kwam Ter Leede A1 beter in de wedstrijd hetgeen ook vrij snel resulteerde in een 1-0 voorsprong.
Middels goed positiespel liep Ter Leede A1 uit naar een ongekende 4-0 ruststand.
Ondanks dat Rkdeo probeerde direct na rust de tegentreffer te forceren was het toch weer Ter Leede A1 dat uitliep naar 5-0. Uiteindelijk stopte de teller bij een prachtige 8-0 overwinning. Een mooie start van de nog lange competitie……
Aanstaande zaterdag wacht OLIVEO A1 uit Pijnacker, zij begonnen met een nederlaag en willen dit natuurlijk in eigen huis goedmaken!

Ter Leede A2 bestaat dit seizoen uit een prima ploegje spelers onder de bezielende leiding van Paul Veuger.
De bekercompetitie is begonnen en na twee wedstrijden staat Ter Leede A2 fier bovenaan in deze poule dankzij vorige week een duidelijke 6-2 overwinning op VVSB.
Afgelopen zaterdag werd de “burenruzie” beslecht in het voordeel van Ter Leede A2; Teylingen A1 werd met maar liefst 5-2 verslagen.
Aanstaande zaterdag wacht van Nispen A1, thuis om 14.30 uur.

Ter Leede B1 begon de competitie met een derby uit tegen FC Lisse. Een wedstrijd waarin de teams elkaar aardig in evenwicht hielden. Door goed druk te zetten wist Ter Leede na 20 minuten op een 0-1 voorsprong te komen . Vlak daarna scoorde FC Lisse de verdiende gelijkmaker door een organisatiefout in de verdediging. In de tweede helft zagen we een Ter Leede dat knokte voor elke meter en soms op het randje speelde. De scheidsrechter vond zelfs eroverheen want Ter Leede kreeg 2 gele kaarten toebedeeld, die overigens terecht waren. Uit een voorlangs ingedraaide vrije trap scoorde FC Lisse de 2-1. Erg jammer, want doordat Ter Leede zeer georganiseerd speelde, wist FC Lisse de 2e helft geen uitgespeelde kans te creeeren. Ter Leede had wel nog twee grote (kop)kansen maar de lat en net over de lat stonden de verdiende gelijkmaker in de weg. Teleurstelling bij Ter Leede B1 maar met deze inzet kunnen de resultaten niet uitblijven. Aanstaande zaterdag komt RKDEO B1 op bezoek.

Ter Leede B2 verloor nipt met 3-4 van Rijnsburgser Boys B2.
Aanstaande zaterdag komt Noordwijk B2 om 11.45 uur op bezoek.

Het door blessures geteisterde Ter Leede C1 mocht het in de eerste competitiewedstrijd opnemen tegen Noordwijk C1. Na de vrij goede voorbereidingsperiode kon Ter Leede C1 de verwachtingen helaas niet waarmaken. Een veel scherper Noordwijk wist al binnen 6 minuten op een 0-2 voorsprong te komen doordat Ter Leede C1 alle ruimte gaf aan de handige en felle Noordwijkers. Ter Leede C1 herstelde zich langzaam maar kon een een tweetal kansen niet verzilveren. Dit deed Noordwijk wel waardoor de ruststand op 0-3 kwam. Na de rust een scherper Ter Leede met direct een grote kans maar ook deze kans werd niet verzilverd. Noordwijk deed dit aan de andere kant wel en tekende snel de 0-4 aan. Ter Leede bleeft knokken voor wat het waard was maar kon geen vuist maken tegen het betere Noordwijk. Wel werden er een aantal kansen gecreeerd in de tweede helft door Ter Leede die soms slordig werden afgewerkt. Beide ploegen scoorden nog een keer wat uiteindelijk een 1-5 verlies opleverde voor de mannen en vrouwen van de C1. Een harde les maar wel een wedstrijd waarin de tegenstander de verbeterpunten van onze C1 heeft laten zien en waar dus aan gewerkt gaat worden.
Aanstaande zaterdag een nieuwe kans als de C1 bij RKDEO C1 op bezoek gaat. Aftrap is om 14.15 uur

Kagia C1 was afgelopen zaterdag een maatje te groot voor Ter Leede C2. Met een 7-2 nederlaag keerde Ter Leede C2 terug naar Sassenheim.
Aanstaande zaterdag gaat Ter Leede C2 op zoek naar herstel als Noordwijk C2 om 08.45 uur op bezoek komt.

Ter Leede D1 opende de Hoofdklasse competitie met een uitwedstrijd tegen Noordwijk D1 op het prachtige nieuwe hoofdveld. Vorig seizoen werd Ter Leede D1 kampioen van de 1e klasse promotie en daarom mag de huidige D1 het een stapje hoger proberen. Dat Ter Leede met 1-8 (!) zou winnen in de seizoen ouverture had zelfs de grootste optimist niet gedacht. Een ongelofelijk knappe teamprestatie met veelal mooie goals en goed veldspel. Ter Leede D1 mag zich voor minimaal één week de trotse koploper noemen van de Hoofdklasse.
A.s. zaterdag speelt TL thuis tegen RKAVV D1, aftrap is om 08.30uur.

Ter Leede D2 won ook haar tweede bekerwedstrijd, zij het ditmaal met de kleinst mogelijke marge: 2-1. In de eerste helft creëerde Ter Leede genoeg kansen op meer doelpunten dan de twee die er gescoord werden, echter het vizier voorin stond niet volledig op scherp. In de tweede helft had de D2 het lastig, maar de 2-1 voorsprong werd verdedigd en zo mag de D2 zich medekoploper noemen.
A.s. zaterdag speelt TL een uitwedstrijd bij Meerburg D3, aftrap is om 11.30uur.