Jeugdselectiepraat: Winst voor A1, B1 en D1

Ter Leede A1 speelde afgelopen zaterdag (10 oktober) de lastige uitwedstrijd tegen hekkensluiter LYRA A1. Verwacht werd dat deze ploeg met veel mensen achter de bal zou spelen en de pot proberen dicht te houden. Een fel startend Ter Leede kreeg toch direct al wat kansen maar was ongelukkig in de afwerking.Hierdoor werden we wat onrustig en slordig waardoor we met 0-0 de rust ingingen.Na een peptalk en wat omwisselingen begon de 2e helft voortvarend: Binnen 2 minuten kwamen we 1-0 voor en daarna legden we een fantastische wedstrijd op de mat.Terecht en gemakkelijk liepen we uit naar een 6-0 overwinning en hadden we weer een wijze les geleerd…..Hou het hoofd koel als het even niet lukt!!Opnieuw een week koploper dus!
Zaterdag wacht weer een lastige horde namelijk het sterke Noordwijk A1 uit om 14.30 uur

Ter Leede A2 verloor met 4-2 bij SJC A2.
Komende zaterdag is Ter Leede A2 vrij

Ter Leede B1 speelde thuis tegen het fysiek spelende HVV B1. Ter Leede B1 ging hier bij vlagen in mee, maar probeerde voor het fysiek te vermijden en de bal het werk te laten doen. De 1-0 voorsprong met rust werd de 2e helft vergroot naar 2-0. De Haagse tegentreffer bracht de spanning in de wedstrijd terug, Ter Leede B1 overleefde een hachelijke moment voor eigen doel om vervolgense de overwinning over de streep te trekken en de 3 punten in eigen huis te houden.
Komende zaterdag gaat Ter Leede B1 in Delft op bezoek bij Concordia B1, aftrap is om 11.15 uur

Na eerder deze week een nuttige oefenwedstrijd tegen de C1 te hebben gespeeld, trad Ter Leede B2 zaterdag aan tegen Van Nispen B1. In deze wedstrijd wilden we vooral de afspraken omtrent positiespel en speldiscipline goed uitvoeren om te zien of dit ook nu zou werken. Tessa viel bij C1 in, en Robbert zou daarom de 1e helft keepen. Bezorgde zijn coach nog weer wat grijze haren, maar hield zijn doel schoon. Wij scoorden wel, na een prachtige pass van LarsW knalde LarsS de bal keurig binnen, zodat we met 1 – 0 konden rusten. Na rust Tessa op goal en al snel kon Robbert nu als spits de 2 – 0 aantekenen. Van Nispen wist een prachtig doelpunt te maken uit een vrije trap, zodat het spannend werd. Wij misten keer op keer de rust om zeker 5 kansen om te zetten in een doelpunt en de zege binnen te slepen en dat komt die oude voetbalwet – dan scoort de tegenstander.  Zo ging het dus ook en moest de B2 met een 2 – 2 gelijkspel genoegen nemen. We hebben aangetoond in de 3e klasse mee te kunnen, hadden moeten winnen van Rijnsb. Boys, ASC en nu Van Nispen en weten nu dat we – als we gedisciplineert blijven spelen – de winst en de patat vanzelf gaan komen. Komende zaterdag speelt de B2 niet (ook niet vriendschappelijk)

Ter Leede C1 liet de broodnodige punten afgelopen zaterdag in Noordwijk bij SJC C1 achter en keerde met een 2-1 nederlaag op zak terug naar Sassenheim. De slordige momenten als de tegenstander de bal heeft moeten echt uit het spel van Ter Leede C1 en daarnaast zal het in de afrondende fase voor het doel van de tegenstander ook echt scherper moeten zijn en beter met de mogelijkheden om moeten gaan. 100% concentratie de gehele wedstrijd lang is aanstaande zaterdag een must als Blauw Zwart C1 op bezoek komt. Aftrap is om 11.00 uur

Een heerlijk ochtendje voor Ter Leede C2 in hun thuiswedstrijd tegen Quick Boys C3 afgelopen zaterdag. Na een 3-0 voorsprong met rust, schoot het team er de 2e helft nog eens 5 bij en stuurde de Katwijkers met een 8-0 overwinning terug naar huis. Alles viel op zijn plekkie tijdens deze wedstrijd. Bij vlagen een genot om naar te kijken.
Ter Leede C2 is klaar met de bekercompetitie en in afwachting van hun competitieindeling. Zaterdag is het team vrij, maar zullen de nodige spelers bij de C1 in moeten vallen.

Ter Leede D1 won met 4-0 van Concordia D1, een tegenstander die vanuit een goede organisatie voetbalt. De D1 heeft één hele kans weg gegeven in de hele wedstrijd en aanvallend had TL het lastig. Desondanks werden er toch vier, veelal mooie, goals gemaakt. Dertien punten uit zes wedstrijden zijn er behaald en de start in de hoofdklasse mag daarom geweldig genoemd worden. Aankomende zaterdag speelt de D1 de lastige uitwedstrijd bij Forum Sport D1 om 08.45uur.

Hierbij het videoverslag van deze wedstrijd van Ter Leede TV.

Ter Leede D2 won met 0-9 bij Roodenburg D1 en sluit de bekerpoule af als 5e, op slechts drie punten van de nummer één. De aankomende twee zaterdagen wordt er geoefend en op zaterdag 31 oktober start de competitie voor de D2. Aankomende zaterdag oefent de D2 bij Lisse D3 om 10.00uur.