Jeugdselectiepraat: Wisselende bekerresultaten

Het nieuwe seizoen is weer begonnen en mede door alle positieve en leuke reacties het afgelopen seizoen, willen de hoofdtrainers u ook tijdens het komende seizoen op de hoogte houden van de ontwikkelingen en prestaties middels de wekelijkse “Jeugdselectiepraat”.

 

Ter Leede A1 begon zaterdag 22 augustus de bekerstrijd tegen Rkavv A1 uitkomend in de 3e divisie. Een wedstrijd die door Ter Leede A1 ruim gewonnen had moeten worden, maar door het missen van vele kansen liep Ter Leede A1 tegen een 2-0 nederlaag aan. Twee dagen later (maandag 24 augustus) mocht Ter Leede A1 het opnemen tegen een oude bekende uit de finale van de nacompetitie afgelopen juni, Alphense Boys A2. In een mooie wedstrijd trok Ter Leede A1 aan het langste eind middels een 4-3 overwinning. Afgelopen zaterdag (29 augustus) kwam SVC’08 A1 op bezoek en ondanks een 5-3 overwinning mocht Ter Leede A1 niet tevreden zijn met het vertoonde spel!
Aanstaande zaterdag (5 september) wacht de eerste competitiewedstrijd in de Hoofdklasse tegen RKDEO A1. Aftrap op ons eigen sportpark is om 12.30 uur.

Ter Leede A2 won afgelopen zaterdag de eerste bekerwedstrijd van VVSB A2. De Noordwijkerhouters werden met een 6-2 nederlaag terug naar Noordwijkerhout gestuurd.
Aanstaande zaterdag staat voor Ter Leede A2 de derby op het programma tegen RKVV Teylingen A1, aftrap is om 11.15 uur

Ter Leede B1 mocht na de eerdere bekerwedstrijden tegen eersteklasser Scheveningen B1 (4-1 winst) en 3e divisionist UVS (4-0 verlies) afgelopen zaterdag (29 augustus) aantreden tegen 4e divisionist RKAVV B1. Gezien eerdere uitslagen zou er winst behaald moeten worden tegen de club uit Leidschendam. Onder zomerse omstandigheden begon Ter Leede B1 sterk en kreeg direct 2 grote kansen die echter niet werden verzilverd. Ter Leede B1 was zonder goed te spelen de betere ploeg en wist voor rust een 2-0 stand op het scorebord te zetten met daarin bij mondjesmaat goed voetbal. De tweede helft startte RKAVV B1 scherper als Ter Leede B1 en via een penalty wisten zij de aansluitingstreffer te scoren. Toch was het Ter Leede B1 dat met een van richting veranderde vrije trap de 3-1 aantekende. Het laatste kwartier moest Ter Leede B1 het met 10 man doen vanwege een blessuregeval. Gek genoeg kreeg het spel van Ter Leede B1 hierdoor een impuls en werd er goed gecombineerd en uitgelopen naar 4-1 wat de eindstand werd.
Aanstaande zaterdag de eerste competitiewedstrijd in de Hoofdklasse voor Ter Leede B1 en er staat direct een derby tegen buurman FC Lisse B1 op het programma. Aftrap in Lisse is om 11.30 uur.

Ter Leede B2 verloor afgelopen zaterdag nipt met 2-1 uit bij Foreholte B3.
Aanstaande zaterdag ontvangt Ter Leede B2 Rijnsburgse Boys B2, aftrap is om 12.00 uur

Ter Leede C1 trapte zaterdag 22 augustus voor de eerste bekerwedstrijd in alle vroegte af in Alphen a/d Rijn, waar Alphen C1 (net als Ter Leede C1 uitkomend in de 1e klasse, echter een andere poule) de tegenstander was. Ter Leede C1 was een maatje te groot en sloot een prima eerste bekerwedstrijd af met een keurige 1-4 overwinning. Afgelopen woensdag (26 augustus) kwam hoofdklasser Foreholte C1 op bezoek. Bij vlagen combineerde Ter Leede C1 er lustig op los en verraste Foreholte C1 met een 4-2 overwinning. Zaterdag 29 augustus stond de derde bekerwedstrijd op het programma en kwam UVS C1 op bezoek. Een tegenstander spelend in de 2e divisie (4 niveau’s hoger dan Ter Leede C1), bleek terecht een maatje te groot voor Ter Leede C1, met een 1-5 nederlaag sloot Ter Leede C1 de bekercompetitie af.
Aanstaande zaterdag trapt Ter Leede C1 de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Noordwijk C1. Aftrap staat gepland om 09.00 uur.

Ter Leede C2 ontving voor de eerste bekerwedstrijd de C2 van Rijnsburgse Boys. Vlak voor tijd scoorde Ter Leede C2 de meer dan verdiende 4-3 waarmee de drie punten terecht in Sassenheim bleven.
Aanstaande zaterdag reist Ter Leede C2 af richting Lisserbroek waar het om 10.30 uur mag aftrappen tegen Kagia C1.

Ter Leede D1 speelde in de bekerpoule tegen Lyra D1, DSO D1 en Spirit D1. Lyra en Spirit zijn mede-hoofdklasse teams, DSO is actief in de 3e divisie. Vorige week zaterdag (22 augustus) gaf Ter Leede in de laatste minuut de overwinning weg uit bij Lyra D1, de wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-2. Vorige week maandag (24 augustus) kwam DSO D1 op bezoek en de D1 speelde hier hoogst ongelukkig, DSO keerde huiswaarts met 1-4 overwinning op zak. Afgelopen zaterdag speelde Ter Leede de laatste bekerwedstrijd thuis tegen Spirit D1. Ter Leede D1 speelde een redelijk goede wedstrijd en won in de laatste minuut met 4-3. Een knappe tweede plaats in deze sterke bekerpoule betekent wel uitschakeling, DSO bleef ongeslagen.
A.s. zaterdag opent Ter Leede D1 de competitie in de hoofdklasse uit bij Noordwijk D1, aftrap is om 10.30 uur.

Ter Leede D2 begon afgelopen zaterdag de beker met een 1-5 overwinning op VVSB D3. Voor heel veel spelers de eerste officiële wedstrijd op een groot veld.
Aankomende zaterdag speelt Ter Leede D1 thuis tegen WVC D1, aftrap is om 08.30 uur.