Katwijk E2 (O10) – Ter Leede E2 (O10) 2-2 (videoverslag)

De eerstejaars uit de E spelen, naast de KNVB bekercompetitie en de reguliere competitie, ook een doordeweekse schaduwcompetitie met 9 in plaats van 7 veldspelers. Dit ter voorbereiding op de geplande 9 tegen 9-competitie van volgend seizoen. Er verandert dan veel: een groter veld, een groter doel, meer spelers, een keeper die terugspeelballen niet op mag pakken en van de grond de aftrap moet nemen, en natuurlijk de buitenspelregel.

6 wedstrijden staan er geplanned. De eerste is reeds gespeeld, thuis is gewonnen van de talentjes onder 10 van Rijnsburgse Boys. Vandaag staat Katwijk onder 10 op het menu. Een voor ons zeer bekende tegenstander waartegen wedstrijden altijd spectaculair gebleken zijn. Vorig jaar speelden zij in de hoofdklasse en onze mannen wonnen uiteindelijk de competitie in de eerste klasse. Dit jaar staat Katwijk E2 bovenaan in groep 1 van de beker, Ter Leede E2 staat bovenaan in groep 2.

De onderlinge uitgevochten duels gingen vorig seizoen met een uitzondering, naar TL. Met als hoogtepunt de finalewinst op het Easter Open 2015. Na gewonnen partijen tegen een paar Nederlandse teams, 2 Engelse teams een Russisch team en onze eigen F2 troffen we in de finale Katwijk F1. En dat maakte dit internationale toernooi speciaal. Een internationaal toernooi afsluiten met een streekderby. Hoe groot is de kans. Een finale die met 2-0 gewonnen werd door onze huidige E2. En zo is de cirkel rond en mogen we elkaar vandaag weer ontmoeten.

Beelden zeggen meer dan woorden. Hier 8 minuten vervolg van dit wedstrijdverslag met o.a. een vrije trap van David Beckham en een vliegend hielschot van Zlatan Ibrahimovic:

 

De verrichtingen van deze mannen zijn ook dit seizoen weer te volgen via: Youtubekanaal Ter Leede E2