Kort verslag districtsbekerwedstrijd TAC ’90 – Ter Leede

KORT VERSLAG TAC ’90 – TER LEEDE ACHTSTE FINALE DISTRICTBEKER WEST II

Zaterdag 30 maart 2019 15.00 uur

TER LEEDE DOOR NAAR DE KWARTFINALE

Aardig wat Sassenheimers waren naar Sportpark Aagje Dekenlaan (zo genoemd naar de vriendin en verzorgster van Betje Wolf, schrijfster van De historie van Sara Burgerhart) gekomen om de bekerwedstrijd tegen zondagtweedeklasser TAC  ’90 te volgen, de fusieclub, ontstaan uit Takdir Boys en Amar Deep. Amar Deep is een romantische Bollywoodfilm en Takdir is Arabisch voor lot. Wel het lot was Ter Leede gunstig gezind, want waar Ter Leede in het begin aanviel en de thuisploeg verdedigde kroop TAC ’90 gaandeweg uit de schulp en onder aanvoering van hun captain Labordus kwam de thuisploeg na een half uur ook aan aanvallen toe en in de veertigste minuut kreeg ze zelfs een uitstekende kans op een voorsprong, maar sprong het afgevuurde schot van de onderkant lat terug. Door een benutte penalty vlak voor rust kwam Ter Leede op een 0-1 voorsprong en daarin kwam in de tweede helft geen verandering meer en zo is Roodgeel door naar de kwartfinale. Ons tweede elftal kan zich aanstaande dinsdag ook bij de laatste acht voegen, maar dan moet het winnen van onze medehoofdklasser , Zwaluwen Vlaardingen en dat is een loodzware opdracht.

Met de weer herstelde Jonathan Robertson voor Toon Zwetsloot op het middenveld neemt Ter Leede in het begin het heft in handen, maar behalve een paar leuke aanvallen en een paar geblokte schoten levert het niets op, ook de vrije trap van Steven Wajer op de rand zestien in de veertiende minuut is een gemakkelijke prooi voor doelman Giovanni Spaan. Het eerste wapenfeit van TAC ’90 is een afstandsschot van nummer 12 Hojer in de 19e minuut dat echter hoog over vliegt en als Omar Limon in de 21e minuut aflegt op Jona produceert deze geen goed schot en ook de harde pegel van Steven vier minuten later gaat laag naast.

Langzaamaan komt TAC aan aanvallen toe en hun eerste gevaar komt in de 28e minuut wanneer Jona een voorzet van Andruw Stokkel corner moet koppen en hij even later een schot effectief blokt. Een snelle uitval van Ter Leede resulteert daarna in een achterzet van Robert Steemers, maar zijn geplaatste bal in de rechterbovenhoek in de 33e minuut uit een corner van Steven wordt door een TAC-verdediger keurig weggekopt en uit de vrije trap in de 36e minuut schiet Rob Zandbergen hoog en hard net over.

Dan krijgt een TAC-speler in een schermutseling in de 40e minuut voor het Ter Leededoel de bal voor de voeten en ik dacht Jeffrey Ramkisoen haalt uit en ziet zijn schot van de onderkant lat in het veld terugspringen. Dat had voor de thuisclub de 1-0 kunnen zijn!

Het wordt echter 0-1 als Robert Steemers na een leuke aanval in de 45e minuut in de zestien door Luidjino Martir Hojer onjuist gestuit wordt en scheidsrechter Korbee – die een prima wedstrijd fluit en niet gediend is van commentaar op de leiding – naar de penaltystip wijst. Jeffrey Bok voltrekt het vonnis en door zijn harde schot door het midden gaan de gasten met een 0-1 voorsprong de rust in. De TAC ’90 aanhang vond het overigens zwaar gestraft.

Met Mohamed Achalhi voor Samuel Taria, nummer 7 voor 14 start TAC de tweede helft en aanvoerder Labordus opereert nu vaker op zijn linkerspitspositie en probeert het zijn collega-aanvoerder Boelee moeilijk te maken. Het eerste wapenfeit na rust is voor Steven Wajer die uit een toegekende vrije trap glimmend hard, maar naast schiet. Een mooi schot van linksback Shibi Rojer verwerkt doelman Bekkers in de 57e minuut tot corner en twee minuten later komt Jordly Petronia Jona Robertson vervangen en gaat Rob Zandbergen op het middenveld spelen. In de 66e minuut verricht doelman Bekkers zijn belangrijkste redding als hij invaller Achalhi het scoren belet wanneer die vrij voor hem verschijnt.

Met Joey van den Berg voor Omar Limon krijgt Ter Leede in de 75e minuut een beste kans als Joey de bal op links krijgt van Jeffrey Bok, meteen voorzet op de vrije Robert Steemers en die centraal voor het doel links naast schiet,  dat had de 0-2 kunnen en moeten zijn! Een minuut later weet verdediger Soeradj Angoelal niet beter te doen dan Joey ten koste van een gele kaart neer te leggen om hem een vrije doortocht te beletten. De vrije trap levert helaas geen gevaar op.

Dan valt Toon Zwetsloot toch nog in voor Steven Wajer, zien we nog een schot van Hojer overvliegen en nadat verdediger Angoelal voor kramp behandeld is fluit scheidsrechter Korbee na twee minuten extra af en heeft Ter Leede een benauwde, maar wel verdiende zege geboekt op een goed en snel spelend TAC ’90 en kan het verder bekeren!

Volgende week weer voor de competitie naar Capelle. Tot dan!

Opstelling TAC ’90: Giovanni Spaan (81’ geel, Andruw Stokkel, Soeredj Angoelal (76’geel, 90’ Yousfi Soufian , Shibi Rojer, Umit Bektas, Khalid Belmakran (Gershwin Martina), Jeffrey Ramkisoen, Randell Rishendel Labordus ©, Martir Luidjino Hojer (45’ geel), Samuel Taria (46’ Mohamed Achalhi) , Emmanuel Ennin

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers, Mike Boelee © (geel), Rob Zandbergen, Sami Mouchih (geel), Ben van der Lans, Jonathan Robertson (60’ Jordly Petronia)Toon Zwetsloot,  Steven Wajer (81’ Toon Zwetsloot), Ian van Otterlo, Jeffrey Bok, Omar Limon  (70’ Joey van den Berg) Robert Steemers

Scheidsrechter:  Danny Korbee

Assistent-scheidsrechter: Remco Westermeng (1e) en Jeroen Lubberding