Laakkwartier D1 – Ter Leede D1 0-8-(0-6)

Laakkwartier D1 – Ter Leede D1 0-8 (0-6)

Om 12 uur spelen in Den Haag en al om 9:00 uur vertrekken dat gebeurd je niet vaak! Den Haag centrum is toch maar zo’n 35 minuutjes toeren weten de ervaren routerijders onder ons. We moesten ook eerst nog even de nieuwe shirts ophalen in Lisserbroek, toch ook maar een stief kwartiertje tuffen.

Het bleek toch iets anders in elkaar te steken. Tenuesponsor Autocentrum Beelen bleek flink uit te pakken. Alle teamsgingen in de gloednieuwe tenues op de foto en er was koffie, limo en er stond een oudhollandse stroopwafel bakker! Geweldig geregeld en heel belangrijk voor alle partijen bovendien! Enige nadeel was dat alle auto’s aan een fijne stofzuigbeurt toe waren. Wat kan een gemiddelde D1 speler een bende veroorzaken met een zakje koekkruimels, maar dit ter zijde! Voordat we aan de reis begonnen kregen we uit handen van Alain nog een prachtig Ter Leede jack, gesponsord door v.d. Geest & Drost verzekeringen. We lopen er het komend jaar dus professioneel bij!

Nu dan toch de wedstrijd. Laakkwartier had nog geen flitsende competitiestartgemaakt. Twee nederlagen waren hun deel. Toch waren we er niet helemaal gerust op! Ten eerste was het kermis in Sassemen je weet nooit elke invloed dat op de spelers heeft. Op de tweede plaats kon er een stukje onderschatting meespelen en ten derde toch wel de Ter Leede kwaal, dat we het tegen de laaggeplaatste ploegen nog wel eens laten afweten. Hoe vaker de tegenstander verliest hoe dichter de eerste winst eraan komt, zeg ik dan wel eens. Toen er om 12 uur werd afgetrapt waren al deze “worries” weggepoetst. Ter Leede klapte er vanaf minuut één vol op en liet Laakkwartier geen moment denken dat er maar iets van een stuntje inzat. De eerste goede kans was ook meteen raak. En het was een goal uit het boekje. Noa had een prima onderschepping, gaf daarna een heerlijke strakke inspeelpass op Wessel, die startte zijn motortje en zoefde langs 2 spelers, haalde keurig de achterlijn, zag de vrijgelopen Rik ter hoogte van de penaltystip en Rik deponeerde de bal netjes in de verre hoek! Het publiek ging er een lekker voor zitten (nou ja, eigenlijk staan) en nadat Wessel nog een mooi balletje van Timo naast schoot, kon ik toch de 0-2 noteren, toen Rik een passje van Timo tot goal promoveerde.Ter Leede bleef heerlijk combineren en gaf Laakkwartier niet de kans om op adem te komen.

Laakkwartier heeft een voetballende ploeg en een positieve spelopvatting, maar vandaag kregen ze geen kans. Backs Wiebe en Noa speelden beiden een heerlijke wedstrijd. Centraal hadden Marijn en Alex besloten vandaag de nul te houden. Keepster Daimy had een vrije dag kunnen nemen, stond heerlijk appeltjesgroen te “shinen” in haar 16 meter gebied en beleefde haar hoogtepunt toen de scheidsrechter op zijn knieën voor haar ging. We vonden het wat vroeg voor een huwelijksaanzoek, maar gelukkig was het een losse veter. Altijd een probleempje voor een keeper! Weer terug naar de wedstrijd. Die was het aanzien meer dan waard. Middenvelders Robin, Timo en Lucas vonden keer op keer een medespeler en spitsen Nino, Wessel en Rik kan je wel om een boodschap sturen. Rik bracht Lucas in stelling, maar helaas mikte onze Lukoki iets te hoog. Vlak daarna verschalkte Rik de Haagse keeper met een lobje uit weer een heerlijk passje van Timotelli. Ook Nino werkte hard voor zijn verdiende goaltje. Het zat ‘m jammer genoeg niet mee. Twee kansen uit voorzetten van Rik en Wes kon hij net niet verzilveren. De 0-4 werd gemaakt door Wes. Regisseur Timo Spielberg schreef het scenario en uit een echt getraind moment vond Wessel de bovenhoek. Heerlijk voor de trainers als zoiets lukt! Timo schoot nog naast uit een slim passje van Lucas en Nino schoot over na een actie van Rik. Meer goals konden niet uitblijven en zo gebeurde het ook. Rik tekende voor de 0-5 door een vrije trap van 20 meter in de bovenhoek te krullen en ook de 0-6 kwam voort uit een vrije trap. Rik vond vanaf links de verre bovenhoek. Het is heerlijk rusten met zo’n comfortabele stand, zeker na een prima helft.

Aan het begin van de tweede helft werden Wessel en Alexvervangen door Corné en Justin. We gingen gewoon door met waar we gebleven waren en het eerste gevaar kwam via Marijn, die een hard schot net over de goal zag vliegen. Daarna lag er weer een prachtige goal in het netje. Timo bediende Robin met een geweldige steekbal en Robin maakte het fraai af. Timo werd vervangen door Jan, die er al een heerlijke wedstrijd in de D2 op had zitten. Jan had er nog veel zin in want hij speelde prima en leverde een aantal messcherpe voorzetten af! Het spel werd langzamerhand iets slordiger en rommeliger, we waren minder scherp, maar het was mooi om te zien dat we steeds de duels goed aangingen, daar begint het uiteindelijk mee! Rik miste nog een mooie kans, maar de actie vooraf was smullen. Robin stuurde Nino weg met een balletje op maat en Nino legde de bal vanaf de achterlijk panklaar. Rik vergat dit balletje even uit de jus te halen en op brood te doen, waardoor de keeper redding kon brengen. De trainersstaf besloot dat het toen ook voor Rik tijd was om naar de kant te komen en Alex betrad de arena maar weer! Corné mocht zijn kunsten als stormram nog even vertonen en was dicht bij een goal! Het slotakkoord was voor Lucas die uit een ouderwetse scrimmage cool bleef en de 0-8 eindstand aantekende. Vooraf aan deze goal ging een prachtige solo van Robin, die een beter lot verdiend had. Ondanks dat Laakkwartier niet bij de topteams in de Hoofdklasse behoord hebben we wel een prima prestatie op de mat gelegd. Iedereen kan terugkijken op een goede wedstrijd. Een ander belangrijk puntje vond ik de derde helft die jullie als team op de kermis gevierd hebben. Als je op het veld en buiten het veld een team kan zijn, kan er nog heel wat moois gebeuren dit seizoen. Gefeliciteerd met deze mooie zaterdag!

Tot volgende week als kampioenskandidaat Voorschoten ’97 D1 op bezoek komt.
Dat kan leuk worden!