Lyra D1 – Ter Leede D1 2-2 ( 1-0 )

Lyra D1 – Ter Leede D1 2-2 ( 1-0 )

Het balletje rolt weer.
Een seizoen met volop nieuwe kansen voor de D1 staat voor de deur waarin dit team mag gaan bewijzen dat ze hoofdklassewaardig zijn.
Want na het toch wel sensationele vorige seizoen is dat de consequentie die er aan verbonden is en laat ik dan direct het allereerste cliché ( wees gerust, er zullen er nog vele volgen) van deze voetbaljaargang maar even op tafel smijten;” Er komen is er één, maar er blijven is een tweede! ” Een prachtige uitdaging natuurlijk. Op een zo hoog mogelijk niveau voetballen, proberen het maximale uit jezelf te halen, dat is toch wat iedereen uiteindelijk nastreeft. En als de voortekenen niet bedriegen gaan we weer een mooi seizoen tegemoet.
Wat is er verder nog veranderd?
Allereerst de technische staf. Na het afscheid van Dennis en Sander zat hoofdcoach van der Vlugt toch lichtjes om het hand en vond daarvoor een ludieke oplossing. Hij besloot dat z’n 2 analisten, die zolang de resultaten nog niet optimaal zijn graag nog even anoniem willen blijven, hun theoretische kennis ook maar eens in de praktijk moesten gaan brengen. Ik ben heel benieuwd hoe dit af gaat lopen. Maar met de expertise van Koen en de driftig op de deur kloppende Steven moet dit goed gaan komen.Trainen op het prachtige hoofdveld van Ter Leede is ook geen straf te noemen en als ik u dan nog vertel dat de meeste thuiswedstrijden van onze D1 ook op dit veld gespeeld gaan worden dan moge duidelijk zijn dat de randvoorwaarden in orde zijn.
Ter Leede D1 is inmiddels alweer 2 weken im betrieb. Vorige week eindigde de eerste oefenwedstrijd tegen Oliveo na een kranig verweer in een 2-1 nederlaag. Afgelopen Woensdag midden in de voetbalvakantieweek de 2e wedstrijd. Een nog steeds niet geheel complete D1 moest in deze wedstrijd tegen DIOS diep in het rood en dat was terug te zien in de uitslag ( 1-5 ) waarin het verschil in het laatste kwartier tot stand kwam. Vandaag was er dan de eerste officiele bekerwedstrijd van het seizoen, Lyra uit. Dus dat betekent schrijven!
Normaal gesproken krijgen mijn medeanalist en ik van Koen altijd een A4tje vol met anekdotes, opmerkingen, spelsituaties etc. in ons handen gedrukt die dan absoluut terug moeten komen in het verslag. Deze keer niet. Op de terugweg in de auto zei Koen namelijk tegen mij; ‘ik geef je dit keer de vrije hand, alleen de deadline moet je goed in de gaten houden!’ En dat lijkt in eerste instantie heel sympathiek, maar ik schrok hier hevig van. Ik wist namelijk niet goed of ik deze geste nu moest plaatsen onder het kopje ” toegenomen zelfvertrouwen dus we laten de teugeltjes wat vieren” of onder het kopje ” verzadiging want ik ben vorig jaar al kampioen geworden.” Onze eerste taak dit seizoen wordt deze opmerkelijke mindswitch in het juiste perspectief te gaan plaatsen.
Aangekomen in de Lier hadden we nog een uur de tijd om ons te vergapen aan het prachtige complex. Jan de Muinck sloot op deze heerlijke Zaterdagmorgen voor het eerst weer aan en dat betekent dat de voorlopige D1 op Corné en Robin na compleet was. Die werden overigens op sublieme wijze vervangen door Steven en Rowey.
Ter Leede begint vol adrenaline aan het duel. Mijn geleende pennetje kreeg het direct zwaar te verduren ( nog bedankt Els, Maandag krijg je ‘m terug! ). In de eerste minuut noteer ik de eerste kans voor Nino. Minuut 5, Wessel die op de keeper strandt. Daarna heel kort achter elkaar 2 schoten van Justin die door de keeper verwerkt worden. Iedereen zit lekker in de wedstrijd, over het hele veld wordt de tegenstander afgejaagd, maar de verdiende voorsprong komt er niet.
Na de eerste drinkpauze komt de wedstrijd meer in evenwicht. Het fysiek sterke Lyra blijkt ook nog heel aardig te kunnen voetballen en komt zelfs op voorsprong. Na onnodig balverlies in de Ter Leede verdediging volgt er een ellenlange aanval waarbij onze boys vergeten in te grijpen. Het schot van dichtbij van de Lyra spits laat Daimy kansloos en zo komen we onnodig op een 1-0 achterstand. Ter Leede pakt de draad weer op en is voor de rust nog gevaarlijk met 2 vrije trappen. De eerste is van Timo die op de vuisten van de keeper knalt en de tweede is van Rik, die schuin vanaf de 16 net naast de kruising mikt.
Na de rust zijn de rollen wat omgedraaid. Nu is het Lyra dat sterk de overhand heeft en van plan lijkt de wedstrijd snel te beslissen. Onze verdediging geeft echter geen krimp. Met een uitblinkende Alex aan het roer zijn het Noa, Wiebe en Steven die achterin hun mannetje/vrouwtje staan en Ter Leede vindt het eigenlijk wel lekker want met de snelheid op de counter van Wessel, Rik en Nino weet je dat de kansen gaan komen. En ik heb dit nog niet opgetikt of het is aanvoerder Rik die hardwerkend op het middenveld de bal verovert en met een bekeken pass Wessel de diepte in stuurt. Die faalt niet en scoort met de punt van z’n voetbalschoen de 1-1.

Na deze goal verandert de wedstrijd in een gelijk opgaande strijd waarbij een kans voor de buffelende Nino en een prachtig geplaatst schot met rechts van Jan nog het vermelden waard zijn. Dan vindt Timotelli het tijd voor zijn moment of fame. Na een uitbal van Ter Leede draait hij knap van 2 man weg en stuurt dan met een uitgemeten steekbal Rik op pad. De uitkomende keeper is te laat en ziet Rik met een simpele voetbeweging voorbijsnellen en de 1-2 scoren.
De wedstrijd wordt steeds meeslepender. Gedragen door de voorsprong knokken onze koters voor iedere meter en krijgen zelfs via Timo de kans op de beslissing. Zijn inzet na een prachtige slalom langs 3 man verdwijnt net langs de verkeerde kant van de paal. Onze sportieve tegenstanders putten nog maar eens moed uit deze meevaller en verschijnen dichter en dichter bij de sterk keepende Daimy voor de goal. 2 Minuten voor tijd valt dan toch nog de gelijkmaker. Een prachtige corner valt bijna op de doellijn op het hoofd van een Westlandse reus en de waarschijnlijk terechte 2-2 uitslag is een feit. Daimy voorkomt in de laatste minuut met een prachtige reflex nog een nederlaag en de conclusie mag zijn dat we genoten hebben van een heerlijke wedstrijd. Lang genieten kunnen we niet, want a.s. maandag is het vervolg alweer tegen D.S.O uit Zoetermeer.
Tot dan!
Henk.