MO19 talenten Hanne en Kirsten maken stap naar Vrouwenselectie

De oogsttijd is aangebroken!
Enkele seizoenen geleden werd een eerste vernieuwde professionaliseringsslag geslagen met nieuwe impulsen en ideeën omtrent het meisjesvoetbal bij Ter Leede. Één van de belangrijkste doelen was het gat tussen de meisjes-junioren en de vrouwenselectie verkleinen. Jeugdige talenten kregen de uitdaging om wekelijks mee te trainen met de Vrouwenselectie om zo naast het proeven van sfeer, ook daadwerkelijk met de vrouwenselectie mee te trainen en zich te ontwikkelen en beter te worden. En wat zijn wij enorm verheugd dat wij het komende seizoen Hanne van Gerven en Kirsten Boogerman direct kunnen laten overstappen naar de Vrouwenselectie en daarmee de eerste vruchten kunnen plukken van deze vernieuwde aanpak. Een heel groot compliment aan iedereen die hierin zijn of haar bijdrage heeft geleverd de afgelopen seizoenen!

Hanne hebben we de afgelopen seizoenen leren kennen als een technisch begaafde speelster, die inmiddels al haar debuut in Vrouwen 1 ook al heeft mogen maken. Oog voor de speelsters om haar heen heeft ze al heel goed!
Voor Kirsten geldt dat zij dit seizoen (door overschrijving na de termijn) alleen speelgerechtigd was voor de B-categorie, waardoor haar debuut in de Vrouwenselectie nog heel even op zich laat wachten. Kirsten kenmerkt zich als een ijzersterke verdedigster, sterk in de duels en een goed opbouwend voetbalvermogen.

Zowel Hanne als Kirsten hebben maar 1 doel en dat is de top van het vrouwenvoetbal bereiken en wij zijn enorm trots dat jullie de vrouwenselectie het komende seizoen komen versterken! Hanne en Kirsten stellen zich hieronder graag aan jullie voor.

Hanne en Kirsten, van harte welkom bij de vrouwenselectie en wij wensen jullie enorm veel plezier en ontwikkeling toe!

– Technische commissie Ter Leede Vrouwen –


Kirsten Boogerman

Hoe oud ben je en hoe ziet je dagelijks leven er uit?
Ik ben Kirsten Boogerman ben 17 jaar oud. Ik woon in Rijswijk. In het dagelijks leven ga ik naar school, voetbal en werk ik. Ik doe Sport en Bewegen, dit is een Mbo opleiding.

Vertel een iets over je voetbalachtergrond en hoe ben je bij Ter Leede terecht gekomen?
Ik ben op 6 jarige leeftijd begonnen met voetballen tussen de jongens bij Velo in Wateringen. Daar heb ik bij de jongens de jeugd tot en met de Jo-17 doorlopen.
Daarna ben ik gevraagd door Vrouwen 1 van Velo en heb daar 1 seizoen gespeeld.
In juni 2021 heb 2 proeftrainingen aangeboden gekregen bij ADO Den Haag. Vanuit daar werd ik door Alex Scholte in contact gebracht met Arjan Timmers en Ronald van Gool en heb ik na een zeer positief verlopen gesprek de stap naar Ter Leede gemaakt. Dit seizoen speelt ik voor het eerst in het Rood-Gele shirt in de MO19-1.

Wat voor type speelster ben je?
Ik ben een speelster met veel wilskracht en doe er alles aan om te winnen.
Mijn favoriete positie is centrale verdediger.

Wat verwacht je het komende voetbalseizoen?
Ik kijk erg naar uit wat het komende seizoen zal brengen en de ontwikkelingen die ik hier zal maken!


Hanne van Gerven

Hoe oud ben je en hoe ziet je dagelijkse leven eruit?
Ik ben Hanne van Gerven en ik ben 17 jaar oud. Ik zit in mijn eindexamenjaar, 6 vwo. Daar ben ik druk zat mee dus mijn leven bestaat op dit moment uit veel leren en natuurlijk voetbal! In deze drukke tijd probeer ik mijn sociale leven op peil te houden door met vrienden af te spreken en hier en daar een feestje mee te pakken! :)

Vertel een iets over je voetbalachtergrond en hoe ben je bij Ter Leede terecht gekomen?
Al vanaf kleins af aan stond ik veel in de tuin tegen een bal te schoppen. Toen ik zeven was zei mijn vader dat het eens tijd werd om op voetbal te gaan. We wonen precies tussen Lisse en Sassenheim in, dus ik had de keuze tussen FC Lisse en Ter Leede. Uit een kop of munt beslissing was FC Lisse de winnaar en daar heb ik 8 jaar met plezier rond gelopen. Tot mijn vijftiende heb ik daar in een jongensteam gezeten en was ik ‘one of the guys’. Als enige paardenstaart in het jongensteam viel ik op en heb ik wat uitnodigingen gekregen bij de knvb om mezelf beter te ontwikkelen. Ook heb ik een paar jaar soccerskills4girls gedaan, onder leiding van Wim Bouckart. Dit was op de velden van Ter Leede en hier heb ik Ronald van Gool wat beter leren kennen. De sfeer van Ter Leede heeft me altijd aangesproken en dit gecombineerd met het vrouwenvoetbal op hoog niveau, raakte ik steeds enthousiaster over de club. Toen het moment kwam dat de jongens in de zomerstop een kop groter waren geworden en een baard hadden gekregen, werd het tijd om een meiden team op te zoeken. Het contact met Ronald was altijd gebleven en toen hij een overstap naar Ter Leede voorstelde om de mo19 compleet te maken, heb ik niet getwijfeld. Ik heb nu 2 jaar bij de mo19-1 gezeten, gecombineerd met een maandagavond training bij de damesselectie. Ik heb echt het gevoel dat ik hier stappen mee heb gemaakt. Job, de coach van de mo19-1, heeft me ook fysiek een duwtje in de rug gegeven. De afgelopen tijd heb ik nog wat extra sfeer mogen proeven bij de damesselectie door het invallen bij wedstrijden bij zowel dames 1 als 2. Dit vond ik zo leuk dat het me nog een extra stimulans gaf om me nog meer te ontwikkelen om de stap te kunnen maken. Toen ik een gesprek had met Arjan, Ronald en Job en ze voorstelde om aan te sluiten bij de selectie, heb ik wederom niet getwijfeld.

Wat voor type speelster ben je?
Fysiek voetbal is niet mijn sterkste kant en daarom moet ik het hebben van mijn techniek en inzicht. In het veld krijg ik dus graag de bal om vervolgens iemand diep weg te sturen. Ik speel graag op het middenveld, en het allerliefst met de punt naar voren. Hier en daar probeer ik wel eens een actie in te zetten en een goaltje mee te pakken!

Wat verwacht je van komend voetbalseizoen?
Als alles volgens plan loopt begin ik volgend jaar aan het 1e jaar van de universiteit in Den Haag. Dit in combinatie met een nieuwe voetbaluitdaging in de selectie, zal het een spannende tijd worden maar ik weet zeker dat ik mijn draai ga vinden. Wat betreft voetbal verwacht ik een seizoen waarin ik hoop mezelf verder te ontwikkelen en veel speelminuten te kunnen maken.

Tags: