Nieuwsbrief Ter Leede Jeugd!

Aandachtspunten uit het ledenbelevingsonderzoek

Aan het einde van vorig seizoen heeft het bestuur van Ter Leede de uitkomst van het ledenbelevings onderzoek gepresenteerd. Uit dit onderzoek kwamen voor de jeugdafdeling van Ter Leede een aantal aandachtspunten naar voren. Dit waren het gebrekkige inzicht in het selectiebeleid, meer aandacht voor meisjesvoetbal en recreatievoetbal. Kort na het delen van deze inzichten heeft het jeugdbestuur een presentatie gehouden, de situatie besproken rondom selectiebeleid, meisjesvoetbal en recreatievoetbal en ook voorstellen tot oplossingen aangedragen. De aanwezigen hebben op alle onderwerpen de mogelijkheid gekregen om kritische vragen te stellen.

Intussen is er veel gebeurd. Er is heel veel werk verzet en gelukkig kan ik u melden, dat we er bijna zijn. De begeleiding van de jeugdteams is ieder jaar weer een gepuzzel. Op 4 teams na heeft ieder team een begeleider ( soms meerdere ) Voor de B3, B4, de MA1 en de F7 zijn we nog bezig, maar rekenen erop dat we dat ook snel voor elkaar hebben.

Helaas hebben we ook een tegenvaller moeten incasseren. Jacques Nieuwenburg heeft een ongeval gehad en daarbij zijn heup gebroken. Jacques is bij Ter Leede verantwoordelijk voor de trainingen van de recreatie F en E pupillen. Voor de E pupillen hebben we inmiddels vervanging geregeld. Voor de F pupillen ook, maar nog niet voor de maandagtraining. Ook voor de 2e trainingsavond van de A3 en B3 en B4 hebben we nog geen trainers beschikbaar. We blijven hard werken aan een snelle oplossing. Als u dit leest en mee kunt werken aan de oplossing, dan bent u van harte welkom. Voor alle overige teams zijn de trainers beschikbaar op alle trainingsavonden!

We beloofden voor belangstellenden een trainerscursus te organiseren. De uitnodigingen voor de trainerscursus zijn verstuurd. Hierop hebben inmiddels 17 personen positief gereageerd. De cursus is opgebouwd uit een aantal onderwerpen. U kunt zich ook opgeven voor een aantal onderdelen van de cursus. Als u geïnteresseerd bent dan verwijs ik u gemakshalve naar de website van Ter Leede waar u alle informatie kunt terugvinden.

Ter Leede gaat tijdens het Paasweekeind een Eastern Open West organiseren. Een internationaal voetbaltoernooi waar vooral de recreatie elftallen uit de C,  B en de meiden van Ter Leede ruimschoots aan bod komen. Meer informatie over de organisatie van het Easter Open West volgt later.De D recreatie gaan ook dit jaar weer naar een internationaal toernooi in het midden van het land. De selectieteams van de D, E en F gaan naar het Eastern Open. Voor de E recreatie blijven we het Jaap Schaap toernooi met Bivak aanbieden. Voor de F recreatie het Jaap Schaaptoernooi.

Binnenkort gaat de nieuwe website van Ter Leede in de lucht. Leuke veranderingen zijn o.a. de teampagina’s waar allerlei informatie van het team van uw kind opgezet kan worden, zoals foto’s en verslagen.Helaas missen we nog een paar belangrijke schakels in onze organisatie. Zo zijn we nog op zoek naar een coördinator voor de meiden en een technisch coördinator voor de E en F pupillen. Beide posities worden nu nog waargenomen door Marcus Latten, maar dat is teveel voor 1 persoon.

We hebben uw hulp hard nodig om ook op deze posities goede bezetting te krijgen. Zonder vrijwilligers kan een vereniging niet bestaan en kunnen de kinderen niet voetballen. We zijnblij met ieder uur wat u als vrijwilliger aan de vereniging kan besteden. Zo missen we ook nog eenaantal gastvrouwen/heren voor de zaterdagochtend om de scheidsrechters en tegenstanders teontvangen in het jeugdhonk. Een leuke, dankbare taak wat maar een paar uurtjes tijd kost in de 1 à 2maanden. Wij verwelkomen u graag!

Het meidenvoetbal

Voor komend seizoen zijn er 2 ervaren trainers aangesteld voor de trainingen van de MA en MB. DitZijn Frank van Dam en Ruud van der Meer. De trainingen zijn al begonnen. Frank en Ruud geven ook training aan de vrouwen selectie ( 2e en 3e team ). Hierdoor hopen we de doorstroming naar het Vrouwenvoetbal te bevorderen voor de meisjes.

Wij houden u graag op de hoogte van verdere ontwikkelingen. Indien u zelf een vraag hebt, schroom dan niet en benader ons. Onze contactgegevens staan op de website. Op het moment dat u ons opzoekt geeft u ons de kans om zaken te verbeteren!

Voorwaarts Ter Leede

De Jeugdcommissie