Noordwijk D1 – Ter Leede D1 1-8 (0-4)

Noordwijk D1 – Ter Leede D1 1-8 (0-4)

5 september 2015, 10:30 uur Noordwijk aan Zee. Match Day. De eerste wedstrijd van de D1 in de Hoofdklasse. Er hing de afgelopen weken een groot vraagteken boven de D1. We waren er nog niet helemaal uit. Uit de afgelopen oefen- en bekerwedstrijden was gebleken: Allemaal goede spelers met specifieke kwaliteiten, maar nog wel kwetsbaar in sommige opzichten. Wisselende resultaten en ook nog wat instabiel spel zo af en toe. Goede momenten afgewisseld met kinderlijke foutjes, maar al met al met een voldoende uit de voorbereiding gekomen. Op training zagen we de afgelopen week al iets groeien wat leek op teamspirit en gedrevenheid. Maar de zaterdag is toch anders. Het is de apotheose van de week en het moment waar het uiteindelijk om draait. De opdracht van Koen was simpel. Er moest koste wat het kost van Noordwijk gewonnen worden. Op papier was dit een gelijkwaardige tegenstander, waar in mei nog tegen geoefend werd. Een 2-2 gelijkspel was toen het resultaat.

Vandaag begon Ter Leede messcherp aan de wedstrijd en na de eerste de beste aanval stond de 0-1 in de boeken. Rik controleerde bal op het middenveld en stuurde Wessel op avontuur. Achterlijntje werd gehaald en Lucas kwam, zoals dat heet, op het juiste moment van buiten naar binnen en rondde uiterst beheerst af. Een heerlijke goal en een heerlijke voorsprong. Daarna golfde het spel op en neer. Daimy moest knap redding brengen op een afstandsschot en we kregen 2 gevaarlijke corners te verwerken. De verdediging was zeer gefocust en liet zich niet verschalken. Aan de andere kant was het wel raak, toen Lucas een uittrap van de keeper in één tijd bij Rik kreeg, die op zijn beurt de keeper verschalkte en beheerst de 0-2 aantekende. Binnen 10 minuten een 0-2 voorsprong, dat hadden zelfs de grootste optimisten niet verwacht. Het werd nog veel mooier toen een aanval via Wessel en Rik tot corner werd verwerkt. Jan trapte deze met zijn gouden linker en schilderde de bal (zoals de Belgen zeggen) op de kruin van Timo, die de 0-3 binnen knikte. De wedstrijd was nog geen kwartiertje onderweg. Noordwijk was niet aangeslagen en ging direct op zoek naar een treffer. Er volgende een aantal gevaarlijke situaties, maar de verdediging bestaande uit Noa op rechts, Corné op links, Alex en Marijn centraal en natuurlijk Daimster in de goal verdedigden collectief als leeuwen. Noordwijk zette aan, kreeg 4 gevaarlijke corners en Daimy redde knap op een Noordwijks afstandsschot, maar dan is het erg fijn als je een aantal spelers in je ploeg hebt, die met individuele klasse de wedstrijd weer kunnen doen kantelen. Een afgeslagen corner werd gecontroleerd door Rik, die netjes wachtte op de sprintende Timo, die de bal heerlijk in de loop meekreeg. Wessel was intussen gestart en de slimme Timotelli had dat natuurlijk allang gezien en bediende Wessie op maat. Vervolgens liet de blonde Memphis de keeper kansloos en tekende de 0-4 aan. Dit was een countertje uit de hoogtijdagen van Dinamo Kiev onder coach Valeri Lobanovsky met sterspeler Oleg Blochin. Daimy had op slag van rust nog een cruciale redding nodig. Een tegentreffer voor rust kon Noordwijk echter weer moed geven.

De tweede helft werd Jan vervangen door Justin. De herstelplannen van Noordwijk konden al snel de ijskast in. Alex stuurde Rik de diepte in en heel beheerst lag de 0-5 in het netje. Daarna had Ter Leede de controle en was er eigenlijk geen vuiltje meer aan de lucht. Rik schoot uit een vrije trap de 0-6 binnen, waarna Noordwijk profiteerde van een kleine onoplettendheid in de verdediging. Wiebe en Nino, waren inmiddels de uitstekende spelende Robin en Corné komen aflossen en meteen daarna lag de 1-7 binnen. Nino veroverde de bal en via een leep passje van Lucas werd Timo in stelling gebracht. IbraTIMOvic liet de rood-witte keeper kansloos. Daarna snelde Wessel voor de zoveelste keer langs zijn tegenstander, die na veel duw- en trekwerk besloot om Wessel nu maar onderuit te schoffelen. Tot ieders verbazing liet de scheidsrechter doorspelen, zonder op de kermende Wessel te letten. Rik ging daarna geïrriteerd en hard het duel aan, speelde weliswaar de bal, maar nam daarna ook de man mee en kreeg hiervoor een gele kaart. Wessel viel helaas geblesseerd uit en bracht de rest van de dag door in gezelschap van een grote zak ijs! Vlak voor tijd nog het slotakkoord voor Ter Leede toen Nino en Robin keurig combineerden en Nino vanaf de achterlijn een voorzet gaf. Corné zag zijn kans schoon om zijn verdiende goaltje te scoren, maar helaas was een verdediger eerder bij de bal en scoorde prachtig in eigen doel. Dit telt ook gewoon en zo stond de 1-8 overwinning op het scorebord.

Een hele knappe overwinning, behaald door een uitstekende teamprestatie. Ter Leede was sterk en onverzettelijk en behoorlijk effectief en Noordwijk viel me toch wat tegen vandaag. Dat zegt niets over volgende week, wanneer de wedstrijd weer gewoon met 0-0 begint. Eerst nog even doordeweeks oefenen tegen FC Lisse D1 (woensdag 18:00 uur) en zaterdag om 08:30 uur thuis tegen RKAVV D1, die startten met een 7-2 overwinning op Katwijk D1. We zijn gewaarschuwd! Voor vandaag kan ik alleen maar zeggen! Top gedaan jongens, we hebben van de eerste tot de laatste minuut genoten!

Jack