Noordwijk JO10-1 – Ter Leede JO10-1 Familievete leidt tot frustratie

“Hattrick” Job scoorde zowel in de eerste als in de tweede helft een “zuivere onvervalste” hattrick.

In de tweede bekerronde weer een bekende tegenstander uit de bollenstreek. Ter Leede was te gast op sportpark Duinwetering in Noordwijk. De vorige ontmoeting tussen deze teams was een ware familievete. Ter Leede verdediger Mats stond tegenover zijn achterneef Dinand. Deze spanning liet even op zich wachten want Dinand begon op de Noordwijkse reservebank. Ter Leede maakte hier  optimaal gebruik van maar alle pogingen strandden op de goede keeper. Aan de andere kant was het wel opeens raak. Uit de kluts werd Ter Leede keeper Tijs verslagen, 1-0 voor de Noortukkers. Erg lang kon de thuisploeg niet genieten van deze voorsprong. Binnen 1 minuut wist spits Job eigenhandig zijn team op een 1-2 voorsprong te zetten. Na de time-out maakte Job zijn hattrick vol door de keeper  te verrassen in de korte hoek. Ook de familievete brandde in volle heftigheid los. Verdediger Mats probeerde zijn neef met bal en al onder de graszoden te werken. De corner kon hij niet voorkomen en die werd snoeihard binnen gekopt, 2-3. Voor de rust werd de stand gelijk getrokken, ruststand 3-3.

Na de limonade was het weer de Noordwijkse brigade die als eerste op voorsprong kwam. Net als in de eerste helft werd er gescoord uit een corner, 4-3. Ook nu was de voorsprong van korte duur. Binnen de minuut schoof Sam de bal onberispelijk onder de uitkomende keeper in het net, 4-4. In de minuut daarna was het laatkomer Floris die Ter Leede op onnavolgbare wijze op voorsprong schoot, 4-5. Waarna Job door de inzet van Chris zowel het zesde als zevende doelpunt voor Ter Leede wist te scoren,4-7. Na de time out was het weer raak, 4-8. “Hattrick” Job scoorde zowel in de eerste als in de tweede helft een “zuivere onvervalste” hattrick. Maar Noordwijkse spits Dinand liet zich hierdoor niet uit het veld slaan. Ter Leede back Thymen kreeg de bal niet weg en Noordwijk  profiteerde maximaal. Ze kwamen terug tot 6-8 en gingen op zoek naar meer. De zoektocht leverde echter alleen frustratie op. Gefrustreerd werd Dinand naar de kant gehaald. De laatste weerstand werd gebroken door Sam. Hij volleerde de bal vanaf de middellijn in het net. De Noordwijkse keeper had er nog wel een vingertje bij maar via de onderkant lat was het toch raak, eindstand 6-9.

Noordwijk kwam twee keer op voorsprong. Hun luchtmacht was een gedegen wapen. Ter Leede wist ook hun tweede bekerwedstrijd winnend af te sluiten. Volgende week de topper in de bekerpoule, een thuiswedstrijd tegen de ongeslagen Uien. Rijnburgse Boys komt op bezoek naar sportpark de Roodemolen. De wedstrijd start om 9:45.