Overtuigende start Ter Leede Vrouwen1

Sassenheim – Afgelopen zaterdag is voor het Ter Leede Vrouwen 1 de competitie gestart. Er is een volledig nieuwe staf aangetrokken en binnen de selectie zijn de routiniers gestopt of vertrokken naar andere verenigingen. Zaterdag werd voor de eerste competitie wedstrijd aangetreden tegen SSS uit Klaaswaal, een geduchte en taaie tegenstander. Na 90 minuten stond er echter een fraaie 5-1 overwinning op het scorebord.

Ter Leede begon onwennig aan de wedstrijd en bij een aantal speelsters was duidelijk sprake van nervositeit. Toch nam Ter Leede al na 5 minuten een voorsprong door Justine Jansen echter de assistent scheidsrechter van SSS gaf een onterecht vlagsignaal en de treffer werd geannuleerd. Ook weer een signaal voor de KNVB om ook wedstrijden in de vrouwen Topklasse te voorzien van neutrale assistenten. Het spel golfde hierna op en neer zonder dat er grote kansen ontstonden. Na 25 minuten vond Ter Leede de spelwijze om SSS er onder te krijgen. De bal werd binnen het elftal snel rondgespeeld en SSS werd ver teruggedrongen. Binnen 15 minuten wisten achtereenvolgens Femke Prins, Romy Guyt (2x) en Ayla van Oostrum op fraaie wijze te scoren zodat er een ruststand van 4-0 op het bord stond.

Na de rust nam Ter Leede gas terug waardoor SSS zich kon herpakken en ook kon tegenscoren. Ter Leede speelde in deze fase in een te laag tempo en kon de verdediging van SSS slechts sporadisch onder druk houden. Verder dan een treffer van Romy van Beelen kwam het dan ook niet. Een goed begin van de competitie en de komende weken zullen de vaste lijnen binnen het team er verder worden ingeslepen. Komende zaterdag wacht een uitwedstrijd tegen promovendus DSS in Haarlem.