Quick Boys D1 – Ter Leede D1 5-3 (3-0)

Quick Boys D1 – Ter Leede D1 5-3 (3-0)

3 oktober 2015 kan weer de boeken in. Niet vanwege Leidens ontzet, maar als een memorabele D1 dag. Al vroeg stonden de spelers fris gewassen en gecoiffeerd klaar voor alweer een fotoshoot. Ditmaal ter promotie van de mooie nieuwe jasjes gesponsord door van der Geest & Drost verzekeringen. Ik heb er alleen over gehoord, maar de foto’s schijnen op z’n zachtst gezegd spraakmakend te zijn geworden. De rit naar Nieuw-Zuid verliep vlekkeloos, want wie weet de weg naar dat sportpark nu niet. Veld 2 was de plaats van handeling toen er om 10:15 uur werd afgetrapt.

Ter Leede startte prima aan de wedstrijd, hield druk op de bal en de eerste 10-12 minuten speelden zich voornamelijk op de helft van de Kattukers af. Binnenhalen die vis, denk je als supporter dan en bijna lukte dat ook. Rik gaf een mooi balletje op Timo, die net niet kon afronden. De afgeslagen bal kwam voor de voeten van Justin, die met links verwoestend uithaalde. Een prachtige knal, maar net een paar centimeter te hoog. Goh, wat had ik het Justin gegund. Hij doet vreselijk zijn best, maar heeft de wind nog niet heel erg mee. Gewoon blijven doorgaan dan komt het vanzelf een keer jouw kant op! Vlak daarna kantelde de wedstrijd. Quick Boys kreeg een corner en de 1-0 werd binnengekopt. Dit was weer echt zo’n momentje, waardoor een wedstrijd opeens de andere kant op draait. De corner had in eerste instantie nooit gegeven mogen worden, omdat de voorzet al ruim een meter achter was. Alains vlagsignaal werd overruled en tot overmaat van ramp verdedigd Ter Leede niet scherp genoeg!

Vanaf nu neemt Quick Boys de regie over en laat zien waarom ze ongeslagen aan kop staan. Rik schiet nog wel een vrije trap op de vuisten van de keeper en Wessel kreeg de rebound niet tussen de palen. QB bleef dreigend met hun snelle behendige spelers en de 2-0 en 3-0 vielen ook nog. Twee onoplettendheden lagen eraan ten grondslag. De 2-0 viel weer uit een corner. Een Quickboyzer kon vrij inkoppen terwijl er toch 4 rood-gelen om hem heen stonden. De bal rolde tergend langzaam in de goal en ik vraag me nog steeds af waar de man gebleven is, die toen de corner genomen werd bij de tweede paal stond. Die had namelijk simpel weg kunnen werken. De 3-0 kwam voort uit een mooie dieptepass, maar verdedigend stonden we niet opgesteld zoals afgesproken. Dit zijn toch momenten, die niet mogen gebeuren en waarop de komende weken hard aan gewerkt moet worden.

Het is belangrijk, want op dit niveau worden fouten over het algemeen genadeloos afgestraft. Wij kregen nog één kansje in de 1e helft. Een mooie aanval kwam via Wessel bij Rik, die teruglegde op Robin, Het schot ging helaas voorlangs. Tijd voor een versnapering in de vorm van limonade en de koppen bij elkaar voor een strijdplan voor de tweede helft. Hoe kom je weer in de wedstrijd bij een achterstand van drie doelpunten. Heeft Koen en hoge hoed en zo ja, tovert hij er weer een bijzonder konijn uit? Vorige week lukte dat immers en Koen werd al voorzichtig Louis van Gaal genoemd. De tweede helft begint met 2 wissels. Jan en Nino betreden het kunstgras voor Marijn en Justin en de tactische omzetting is dat Robin centraal op het middenveld gaat spelen en dat Timotelli verhuisd naar de zogenaamde 4 positie! In de eerste minuten was dat nog geen succes, want Daimy moest een keer redden op een laag schot en daarna kopt QB een hoge voorzet vanaf rechts binnen. Ter Leede toonde veerkracht en besloot over te gaan op het ”the Dead or the Gladiols” principe (vrij naar Louis van Gaal). Quick Boys raakte zowaar wat in de problemen en toen Rik een vrije trap voor Wessel klaarlegde, die keurig de 4-1 binnen knalde, rook de D1 zijn kans. Noa verving de moegestreden Lucas en een goed actie van Jan op links leverde een penalty op, die Timo hard in de 4-2 omzette. De 4-3 hing in de lucht en kwam er ook. Rik stuurde Wessel weg, die op zijn beurt Jan bediende. Jan maakte het keurig af met zijn rechter. Het kon nog en het zou toch niet? Corné werd weer naar het front gestuurd en alles geven! De 4-4 viel niet maar wat waren we er nog dichtbij! Rik stuurde Wessel op avontuur en Wes zag zijn schot gepareerd door de keeper van blauwwit. Jan zag een vrije trap de verkeerde kant van de kruising passeren en toen was het toch echt gedaan. Quick Boys maakte nog de 5-3 uit een buitenspelsituatie, maar dat was voor de statistieken. De scheidrechter floot voor het einde en ondanks de nederlaag kunnen we trots zijn op het team. Er werd geknokt voor iedere meter en we speelden tegen een ploeg met veel kwaliteit. Quick Boys is balvaardig, snel en fel en bovendien ook wat gehaaider in de duels. Ze maken vaak eerst een overtreding en zijn dan razendsnel los van hun directe tegenstander.

Wij moeten leren ons daartegen te wapenen, maar dat komt zeker goed! De dag kreeg nog een aangenaam staartje, toen de hele club zich om15:00 uur weer verzamelde op het Gerrit van Harskampplein en werd afgereisd naar Wassenaar voor de Ter Leede versie van “doe eens een Duinrelldag”. Koen en zijn vriendjes pakten nog wat attracties mee, waaronder de Mad Mill. Ik moet er niet aan denken! Voor mijn huis staat al een Mad Mill en die bezorgd de bewoners van de wijk al genoeg hoofdpijn! Daarna spetteren en glijden in het Tikibad. Er zijn geen beelden van, maar neemt u van mij aan dat het legendarisch was! Rond een uur of 9 waren de mannen en vrouwen weer moe maar voldaan thuis en beleefde de oudergroep nog een gezellige avond bij Judith! De gezelligheid bestond uit de succesmix van goed gezelschap, chinees eten, een goed borreltje en een scala aan mooie, leuke en sterke verhalen. Kortom een heerlijk dagje D1 en vanaf nu weer opladen voor de volgende match. Zaterdag 10 oktober, sportpark Roodemolen, veld 1 om 08:30 uur tegen Concordia D1. U bent van harte uitgenodigd! Jack