Ter Leede 2 – LYRA 2 10-10-15

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE 2 – LYRA 2 zaterdag 10-10-2015 10.30 uur

ZESDE WINST VOOR HET TWEEDE !

Na de mooie overwinning van 2-4 uit tegen Quick Boys 3 trad het tweede zaterdag aan tegen Lyra 2, een ploeg die zich onderin de middenmoot bevond. Door hen met 4-1 te verslaan neemt de ploeg van Martijn Lagendijk nu de koppositie in met 2 punten voorsprong op FC ’s-Gravenzande 2. Een snelle voorsprong werd door een misverstand achterin teniet gedaan, maar door een score vlak voor rust ging de ploeg met 2-1 de kleedkamer in om in de tweede helft naar 4-1 uit te lopen. Dat had natuurlijk wel meer kunnen zijn, maar de winst is binnen.

Al in de 8e minuut kon Tom van der Vlugt uit een corner scoren en twee minuten keerde de keeper een schot van Lasse van Wijk na aangeven van Tom. Ter Leede leek weer te gaan scoren, een mooi schot van Niek den Breejen werd tot corner verwerkt, maar in de 22e minuut kwam Lyra op gelijke hoogte: een diepe bal over de defensie, Nick van der Wiel komt uit, aarzelt, net als Tim Seegers en de spits van Lyra kan gemakkelijk scoren. Een klassiek misverstand.

Verschillende aardige aanvallen, een vrije trap van Sohrab Safi leveren niets op, maar gelukkig kan Wouter Bleijswijk in de 45e minuut Ter Leede weer op 2-1 zetten.

Twee minuten na rust een goed schot van Pascal de Ridder, een corner van Zophrab waaruit ook niet gescoord wordt, net zo min als uit de vrije trap in de 55e minuut van Tom net buiten de cirkel: hij schiet over. Maar uit de corner in de 62e minuut weet Melvin wel zijn tweede te maken en wordt het 3-1.

In de 57e minuut heeft Lars de Ridder Wouter Bleijswijk vervangen en zes minuten later raakt Tom van der Vlugt geblesseerd en na een maandenlange blessureperiode kan Jonathan Robertson zijn eerste minuten weer gaan maken. Hij wordt linksback en Jordy Vierbergen schuift op. In de 68e minuut kopt aanvoerder Jelle Vooijs uit een corner van Niek in kansrijke positie over en drie minuten later verwerkt de keeper een schot van Lars tot corner.

Gescoord wordt er toch nog: in de 78e minuut legt Pascal breed op Lars en hij schiet binnen en ondanks een mooie actie van Pascal in de 89e minuut, rechts naar binnen en schieten, blijft de eindstand 4-1.

Volgende week weer thuis, ditmaal tegen ARC 2 dat met 16 punten op derde plaats staat.