Ter Leede D1- Concordia D1 4-0 (1-0)

Ter Leede D1 – Concordia D1 4 – 0 ( 1 – 0 )

Na 2 tegenstanders ontmoet te hebben uit de “hors” categorie mochten we het vandaag opnemen tegen een op papier wat mindere tegenstander; Concordia uit Delft. Met de voltallige groep werd er de gehele week hard getraind om het enige juiste doel voor deze wedstrijd * 3 punten * te kunnen gaan realiseren. En niet alleen hard, maar goed ook. Koen appte heel attent vrijdagavond al even om ze een compliment te geven en dat was volledig op zijn plaats want het afsluitende partijspel was van een niveau wat ze dit seizoen nog niet aangetikt hebben. De mannen maken stappen. Er wordt door de spelers en de technische staf heel veel energie in gestopt wat erg leuk is om te zien. Wat te denken bijvoorbeeld van onze nieuwe rooky assistent coach of the year Maurits, die deze week zijn eerste KNVB trainersdiploma binnen hengelde. Fantastisch natuurlijk dat een jongen van die leeftijd daar nu al mee bezig is, maar buiten dat is het ook nog eens heerlijk vernieuwend. Want waar de trainers van de oude stempel nog steeds heel burgerlijk met een tas ballen en pionnen lopen te zeulen, komt deze jongen gewoon met een XXL hypermoderne ghettoblaster het veld op lopen!! En het werkt ook gewoon hè. De complete selectie wijkt geen milimeter van z’n zijde. Ik denk dat het moment niet heel ver weg is dat de “matties” tijdens de training straks gezellig bij een kampvuurtje op de middenstip zitten te ghettoblasteren. Uiteraard zullen de WAG’s niet heel lang verstek laten gaan, en waar het gaat eindigen durf ik niet eens over na te denken, laat staan over te schrijven!

Gauw naar de wedstrijd maar, Koen had vandaag besloten om met Nino, Robin en Corné in de wissel te starten. Alleskunnertje Wiebe startte daarom als linksback, en zou dat een helft lang probleemloos invullen. Justin en Lucas flankeerden Timo op het middenveld en voorin startte Jan als linksbuiten.
De start van Ter Leede is flitsend te noemen. Rik is met nog geen 2 minuten speeltijd op de klok al 2 x gesignaleerd in het strafschopgebied en in de 5de minuut is het prijs. Wiebe wint het duel met zijn directe tegenstander, speelt Rik in die de bal direct doorkaatst op Timo. Timoteetje slalomt het 16-meter gebied binnen en schiet vervolgens knap raak. 1-0.
Heerlijk natuurlijk, zeker met een snorrende videocamera op de achtergrond, maar onze boys kunnen deze droomstart niet doortrekken. Concordia blijkt helemaal niet zo slecht te zijn als dat het aantal punten doet vermoeden en heeft in het restant van de eerste helft een optisch overwicht. Zonder echt gevaarlijk te worden spelen ze merendeels op onze helft maar verdedigend zit het goed in elkaar vandaag. Marijn en Noa spelen beide deze Zaterdagmorgen een dijk van een wedstrijd en ook Alex en Wiebe komen aan een hele dikke voldoende. Daimy heeft zodoende een vrij ontspannen ochtendje en is paraat op de momenten dat het moet. Op het middenveld zitten Justin en Lucas aan de zijde van een sterke Timo ook lekker in de wedstrijd en worden de duelletjes regelmatig winnend afgesloten. Het probleem ligt een beetje voorin. Mogelijkheden genoeg, maar we zijn te slordig in de voorlaatste pass waardoor we onze aanvallers Wessel, Rik en Jan niet in stelling kunnen brengen. Gezegd moet worden dat het verdedigend bij Concordia ook niet slecht in elkaar zat. Uit een pass van Noa schiet Rik nog een keer net over en zo bereiken we ons kwaliteitsmomentje, koffie met boterkoek in de rust.

Na de rust brengt hoofdcoach van der Vlugt 3 verse krachten in het veld. Corné neemt zijn vertrouwde backpositie weer in voor Wiebe, Robin komt er bij op het middenveld voor Jan ( Lucas linksbuiten, Justin linkshalf ) en Nino vervangt Wessel op rechtsvoor. Al snel test Robin het dappere keepertje van Concordia met een afstandsknal en uit de daaropvolgende corner is Rik gevaarlijk met een kopbal. Dan even een spaarzaam schrikmomentje aan de andere kant. Daimy is na een Delftse dieptepass als eerste bij de bal , maar de spits weet de weggeschoten bal nog te blokken die daarna dreigend richting Ter Leede goal rolt. Gelukkig voor ons glijdt de aanvaller weg en kan Alex de bal wegwerken.
Even later zit het Rik eindelijk ook eens mee. Althans, in 2e instantie. Na een kaats van Timo draait hij in één beweging ( zoals pa van ‘t Wout in zijn glorietijd ) weg van zijn tegenstander en haalt dan venijnig uit. Het schot spat uiteen op de paal maar de tweede inzet is de keeper te machtig. Een geweldige goal, met name het direct doorbewegen na zijn eerste schot zie je niet veel jongens van zijn leeftijd doen. Het doelpunt werkt ook bevrijdend voor Ter Leede, onze boys en girls gaan makkelijker voetballen en komen niet meer in de problemen. Corné besluit met 2 goals in het laatste kwartier zijn moyenne nog een beetje op te pimpen. Eerst schiet hij een teruggelegde bal van Nino ( sterke actie op de achterlijn ) lekker binnen en als even later diezelfde Nino gehaakt wordt in het penalty gebied mag hij aanleggen voor 4-0.
Hij faalt niet, en zo eindigt deze wedstrijd in een heerlijk ochtendje voor onze koters. Met toch wel een paar verrassende uitslagen in de poule. Quick Boys verliest zijn eerste punten, Katwijk wint van RKDEO..
Laten wij ons voorlopig maar op onze eigen potjes concentreren. Volgende week het vervolg met Forum Sport uit. Michiel bedankt voor het filmen👍

Tot de volgende wedstrijd,
Henk.