Ter Leede D1 – RKAVV D1 3-2(3-2)

Ter Leede D1 – RKAVV D1 3-2(3-2)

Ternauwernood.
Dit prachtige woord zou op deze zaterdag als een rode draad door de dag heen lopen. Allereerst al voor mij persoonlijk. Ik had namelijk vanwege de vroege aanvangstijd besloten de inmiddels wereldberoemde ” Árend Kernkamp koffiemok” maar eens mee te nemen naar het voetbalveld. 07.15 uur, fietsie uit de schuur, ( uiteraard de elektrische ) ,mokkie in de krat en met het motortje vol aan op naar ter Leede. Timoschukie d’r tierend achteraan, what’s else? Maar bij het eerste de beste hobbeltje stuitert mijn ultramoderne Zwiterse Bodum Pi-design koffiemok, die ook nog eens van mijn vrouw is maar dit geheel terzijde, met een sierlijke boog de krat uit. Allerlei flitsen van weer een weekend huisarrest schieten door mijn hoofd, maar met een waanzinnige reactie waar zelfs onze Daimy “Daimster” Huttinga een applausje voor over zou hebben gehad weet ik dit rampscenario te voorkomen! En ik ben een beetje van de voortekenen, op dat moment dacht ik: dat worden weer 3 punten vandaag, die gaan we niet meer verliezen!

Het woord ternauwernood zou uiteindelijk ook op de wedstrijd slaan, en eerlijk gezegd had ik dat met een 3-0 ruststand niet meer verwacht. Met Jan , Noa en Lucas in de wissel is het begin van de wedstrijd aan beide kanten nerveus en rommelig. RKAVV is iets beter, en komt in die beginfase tot 1 behoorlijke kans die matig afgerond wordt. Het duurt eventjes voordat Ter Leede zich meldt bij de juiste goal, maar dan is het ook direct levensgevaarlijk. Wessel spuit na een schitterende actie van Rik op de keeper af, omspeelt ‘m, maar een oplettende RKAVV verdediger weet de bal hoekschop te werken. Met een heerlijk getrapte corner vindt Timo bij de tweede paal Corné, en die kopt de bal tegendraads geweldig binnen. 1-0 door onze Katwijkse Corné, de visetende Carlos Valderrama van de Roodemolen!!
En Ter Leede is los, overal op het veld worden in tegenstelling tot afgelopen Woensdag ( 4-1 verlies tegen Fc Lisse ) de duels gespeeld en gewonnen en zo ontstaat ook de tweede goal. Eerst is het Marijn die er vol op klapt en een RKAVV aanval op zeep helpt en 3 seconden later is het Corné die sterk voor zijn man kruipt en met een interceptie de bal bij Rik bezorgt. Die draait met één oogstrelende aanname direct bij z’n man weg en haalt dan vol uit. De bal vliegt over de keeper heen hoog in de touwen en onze boys staan op een dubbele voorsprong. Niet veel later een herhaling van zetten. Weer is het Corné die zijn tegenstander te snel af is en met het hoofd bezorgt hij de bal bij Rik. Die heeft allang weer gezien dat de keeper wat te ver voor zijn goal staat en schiet opnieuw fantastisch binnen. 3-0 !!
Een goal en 2 assists van Pronkie junior. Gelukkig blijft t’ie er een stuk relaxter onder dan de heer Pronk Senior, die inmiddels met zijn rug naar het veld en voor de RKAVV tribune staat te raaskallen : “Dat is mijn zoon, dat is mijn zoon!!” En Moeder Liesbeth? Die blijft de goedheid zelve. Naast het gebruikelijke bakkie koffie in de rust presteert ze het ook nog, geïnspireerd door het geweldige optreden van haar zoon, in 10 minuten tijd een heerlijke cake te bakken. Toppie Lies! Geen vuiltje aan de lucht zou je denken.

Maar dat is slechts schijn. In de 2e helft veranderd er het één en ander. Ter Leede brengt Noa en Jan voor de beide goed spelende Wiebe en Nino. Ook RKAVV schakelt over op plan B. 3 verse krachten komen in het veld en daar zitten er een paar bij van de buiten categorie. Dan wordt snel duidelijk dat dit potje nog niet gespeeld is. De 3 RKAVV invallers krikken het spelniveau van hun ploeg een paar niveaus omhoog en de rest sluit opvallend makkelijk aan. Ter Leede moet achteruit en probeert door keihard te werken aan te klampen. Na een kleine 10 minuten gaat het mis. Bij een diepe bal van RKAVV staan we niet goed en dat betekent 3-1. Op zich nog niet zo heel veel aan de hand maar er zit een hoop onrust in de ploeg. Onze boys en girls zijn niet meer in staat de bal lang in de ploeg te houden, om zo de verdediging wat te ontlasten. Verder dan wat kleine speldenprikjes ( kopballetje Timo ) komen we niet en we mogen niet mopperen als de overigens goed leidende scheidsrechter door laat spelen bij een duikeling in ons strafschopgebied. Vlak daarna volgt er een geweldige reflex van Daimy, die de bal nog net corner kan tikken. Sneu genoeg voor haar blijkt het uitstel van executie, want we krijgen de hoekschop niet uit ons strafschopgebied vandaan en zo is het 3-2!.
Dat wordt dus peentjes zweten.Het heerlijke plakje cake wat een kwartiertje geleden nog zo soepeltjes naar binnen gleed, heeft inmiddels evenals het spelbeeld een andere route gekozen en komt op verontrustende wijze weer omhoog. Maar onze boys geven niet op! Koen brengt Nino opnieuw in het veld voor de moegestreden Justin en Ter Leede richt zich weer een beetje op. Noa en Jan vallen prima in, Alex en Marijn geven geen krimp meer en op het middenveld bijten Nino, Robin en Timo zich vast in hun vaardige tegenstanders. En voorin kunnen we natuurlijk altijd teren op de bevliegingen van Wessel of Rik. Precies op het juiste moment komt t’ie er ook. Rik heeft in het strafschopgebied weer een wonderschone aanname en wordt dan onderuit gekegeld. Penalty!! Rik gaat zelf achter de bal staan, schiet de bal rechts van de keeper laag in, maar die heeft een prima reflex in huis. Wessel is er vervolgens als de kippen bij om de gekeerde bal binnen te schieten. Knap gedaan hoor Wes! Want die bal was nog niet zo heel makkelijk.
Ter Leede heeft weer een marge en we kunnen op de tribune weer even gaan verzitten. Wessel breekt nog maar eens een keer uit en lijkt de wedstrijd definitief te beslissen, maar het schot zeilt net diagonaal voor de goal langs. RKAVV is aan de andere kant doeltreffender. Een prachtig schot draait buiten bereik van Daimy de verre hoek in en zo is de marge weer 1. Maar Ter Leede overleeft de laatste minuten en boekt een bijzonder knappe overwinning op een sterke tegenstander. Inmiddels kunnen we spreken van een sensationele start van de competitie. 2 wedstrijden 6 punten met de wedstrijd tegen het onderaan bungelende Laakkwartier op de rol ziet er heel zonnig uit. Maar daar schuilt ook weer het gevaar, onderschatting ligt op de loer! Om een voorbeeld te geven; di Ajax speelde vanavond tegen het onderaan bungelende Twente en weet ternauwernood een punt binnen te hengelen. Snik…

Ik zie jullie volgende week!
Henk