Ter Leede D1- Spirit D1 4-3(2-2)

Ter Leede D1- Spirit D1 4-3(2-2)

Het lekkerste voor het laatst bewaren is op zich een kwaliteit te noemen. En afgaande op de wedstrijd van vandaag mogen we concluderen dat onze D1 dit kunstje in ieder geval beheerst. De laatste bekerpot tegen Spirit bleek qua uitvoering en wat de eindstand betreft het mooiste resultaat opgeleverd te hebben.
Als je met een 4-3 overwinning en met bij vlagen leuk voetbal om 09.45 van de mat afstapt dan stemt dat hoopvol richting de competitie die volgende week opgestart wordt.
Even terug naar het begin.
De eerste opdracht van vandaag had ik al gauw te pakken. Die kwam van “teammanager” Nicky, die mij vriendelijk edoch dringend verzocht alle schriftelijke documentatie de rest van dit seizoen in een Word document en ruim voor de deadline aan te leveren. Hoppa, weer een kopzorg erbij. Even op de tandjes bijten en gewoon blijven ademhalen is dan het devies en natuurlijk bloedje scherp blijven! Want de eerste aantekening stond al in het boekje voordat er ook maar één balletje getrapt was. Spirit bleek namelijk een zeer indrukwekkende Yell in het repertoire te hebben zitten. Niet zozeer wat de tekst betreft, want daar heb ik geen woord van verstaan, maar met name de lengte en de passie die ten toon gespreid werden bezorgden onze gasten een psychologische 1-0 voorsprong.
Het in het frisse Geel-Wit spelende Spirit had in het eerste gedeelte van de wedstrijd inderdaad een overwicht. Van Ter Leede kant oogde het begin wat onwennig, maar gaandeweg de eerste helft konden we toch de eerste speldenprikjes notuleren. Een kopbal van Rik zeilde net over de kruising en een vrije trap van Jan werd door de keeper naar de zijkant gebokst. Spirit is ergens halverwege de tweede helft de ploeg die de score opent. De linksbuiten van Spirit is een aantal Ter Leede verdedigers te snel af en scoort de 0-1. Ter Leede is geenszins aangeslagen en binnen enkele minuten staat de 1-1 op het bord. Na een foute inspeelpass aan Spirit zijde speelt Nino met een bal op maat in één tijd Rik aan. Die schiet de bal droog achter de keeper, amusementswaarde een 7-. De wedstrijd is nu ook wat het spelbeeld betreft in evenwicht. De als midhalf spelende Robin neemt met zijn maatjes Nino en Justin het middenveld in handen en voorin worden we met Jan en Wessel aan de zijkanten en Rik in de spits steeds dreigender. Achterin blijft het oppassen geblazen. Spirit heeft 2 rasvoetballertjes voorin lopen, waarbij met name de tegenstander van Noa een lust voor het oog is. Broekkie tot op z’n enkels,technisch perfect, en zo goed in zijn loopacties…. maar Noa bijt zich erin vast, en weet ‘m geholpen door Marijn, Alex en Corné de rest van de eerste helft mak te houden.

Iemand die het verschil kan maken, daar hebben wij er ook een paar van. Wessel kwakkelt de laatste weken wat met kleine blessures, maar als de één een weekje vrij neemt, is daar altijd de ander nog. Rik gedroeg zich vandaag in alle opzichten als een ware aanvoerder. Grootste compliment moet ik hem maken voor het feit dat hij de gehele wedstrijd geconcentreerd bleef en zich niet uit de tent liet lokken door zijn tegenstander, die niet vies was van het betere duw- en trekwerk. Rik was namelijk niet te stoppen deze morgen, en het zou met de minuut mooier, beter en dodelijker worden.
Diep in de eerste helft is Rik goed voor zijn tweede goal. Amusementswaarde een 8+. De sterk spelende Robin stuurt ‘m met een heerlijke lange bal op missie en Rik kogelt de bal via de onderkant van de lat in de touwen. 2-1. Jan, die ook zíjn beste wedstrijd van dit nog prille seizoen afleverde, zorgde met een mooie individuele actie voor het slotakkoord van de eerste helft.
Na de rust is er een herhaling van zetten. Weer is het Spirit dat gedrevener uit de kleedkamer komt dan Ter Leede en de 2-2 laat dan ook niet heel lang op zich wachten. De eerste dreigende aanval weet Noa nog met een geweldige krachtsinspanning onschadelijk te maken, maar niet veel later is er na slap verdedigend werk geen houden meer aan voor Daimy. Verbeterpuntje jongens, op dit niveau kunnen we het ons niet permitteren in een soort vakantiemodus dat veld op te stappen.. Hierna volgt er een fase waarin Spirit dreigend blijft en Daimy met een paar mooie reddingen de ploegen in evenwicht houd. En dan? Dan begint Rik aan zijn waanzinnige fase. Goal nummer 3 is van Bergkampachtige schoonheid. Amusementswaarde een 9,8. Rik ontvangt de bal ergens rond de 16-meter, schudt met een lichaamsbeweging zijn tegenstander van zich af en heeft dan schuin voor het doel vanaf een meter of 10 een prachtige stift in de aanbieding. Onze boys staan weer voorsprong, Lucas en de niet geheel fitte Timo komen Wessel en Noa vervangen, en die staan koud in het veld of de 3-3 valt. De linksbuiten van Spirit snelt langs de inmiddels rechtsback spelende Nino, maar Nino is Nino, die haat het nu eenmaal als t’ie de bal niet heeft en begint vervolgens aan een worstelpartijtje wat eindigt in een vlekkeloze Ippon. Nino was alleen effetjes vergeten dat t”ie zich inmiddels in het strafschopgebied bevond!
De pingel wordt fantastisch binnen getrapt, dat mag gezegd worden.
Ter Leede toont opnieuw veerkracht en meldt zich weer een aantal keer aan de goede kant van het veld. Jan schiet nog eens met zijn rechterbeen en Lucas forceert na goed doorgaan een welles-nietes situatie in de Spiritse 16-meter. Het zat er dicht bij, maar Iniestaatje begon iets te vroeg met zijn stervende zwaan performance. Wel mooi geacteerd Luuk! Amusementswaarde ook een dikke 9!
De final touch komt uiteraard deze morgen weer van Rik.Ik vond het persoonlijk de mooiste. Vanuit een uitbal draait hij met 2 oogstrelende voetbewegingen bij 2 man vandaan en laat dan voor de 4de keer de keeper verbouwereerd achter. Amusementswaarde een 10! En dat ook nog eens 2 minuten voor tijd!
De prima leidende scheidsrechter fluit inderdaad niet veel later voor het einde van deze boeiende wedstrijd.
Deze laatste mooie winstpartij zorgt ervoor dat Ter Leede met 4 punten als 2e eindigt in de bekercompetitie. Uiteindelijke winnaar is geworden D.S.O., maar dat zal niemand verbazen. Wij gaan warmdraaien voor een hopelijk geweldig competitieseizoen, aftrap volgende week tegen Noordwijk.
Later,
Henk