Ter Leede D2 – ASC D2 2-4 (2-2)

Ter Leede D2 – ASC D2 2-4(2-2)

Het ritme van een zaterdagwedstrijd naar een trainingsweek en dan weer naar een zaterdag wedstrijd werd maandag brut onderbroken voor een echte beker pot tegen ASC D2. De clash stond eigenlijk gepland voor 3 oktober, maar aangezien Oegstgeest schijnbaar bij Leiden is aangesloten was deze verzet naar afgelopen maandag.

Dit rare tijdstip van half zeven ’s avonds was toch wat onwennig. Naar het schijnt had de tegenstander de administratie qua spelerspassen niet in orde zodat hun pas loze wisselspelers niet mochten mee doen. Daarbij bleek ook dat dit niet hun ‘normale’ D2 was, is aangezien er een aantal vaste waarden op kamp waren. Zelf hadden we ook personele problemen, want spits Wessel was ziek en zoals u weet is Steven nog steeds geblesseerd. Nino mocht als spits invallen en Sem werd als back up gevraagd.

Een kwartier later dan gepland floot de scheids voor het eerst en Ter Leede trapte af. Het was een beginfase waarin het aftasten was, met de vraag wie komt het eerst uit haar schulp. Het was Ter Leede die de eerste plaagstootjes uitdeelde. Het was centrale verdediger Quincy die na een oud Hollandse scrimmage de bal over schoot. Een vrije trap van Jikke op rechts kwam via een verdediger bij Quincy in de voeten die speelde Jikke weer aan en ook hij schoot jammerlijk naast. Rechtsachter Ryan stond tegen een lange balvaardige linkerspits. Die viel in de beruchte 16 over het been van Ryan en een terechte pingel werd gegeven. De eerste kans en gelijk een penalty. Deze werd feilloos ingeschoten 0-1. Na wat speldenprikjes over en weer, was het een vrije trap van ASC, dat door het niet ingrijpen van onze kant, heel knullig het doel in vloog. 0-2. Gezien het spelbeeld was deze tussenstand iets te veel van het goede. Na deze treffer bleven we goed voetballen en kregen we ook wat kansjes. Eerste was het spits Nino die in de handen van de keeper schoot. Rosa speelde op rechts mooi Nino aan en die gaf een scherpe voorzet op Tijs. Zijn schot ging net over. De spits van ASC schoot via het been van Quincy, na een razend snelle counter, naast. De daar opvolgende corner ging scherp voorlangs iedereen. Dat scheelde niet veel. Hierna was het de beurt aan de scheids om weer voor een pingel te fluiten. Nu was Nino doorgebroken op rechts en zijn voorzet moest bij de opgekomen Tijs in de voeten komen, ware het niet dat hij werd neergelegd. Nino schoot het elf meter schot net zo keurig als even daarvoor de rood zwarte het hoekje in. 1-2 en weer geloof. Van de aftrap af was het weer Nino die 1 op 1 op de keeper afkwam. Zijn schot ging net langs de verkeerde kant van de paal. Rust.

Dit gaf ons de tijd om van veld te verplaatsten. Ja u leest het goed we gingen even verder op kijken, want het gras was op veld drie niet gemaaid en daar heeft het tikkie takka van Ter Leede natuurlijk onder te lijden. Het kan er ook mee te maken hebben dat we last hadden van invallende duisternis en bij veld 6 staan en paar mooie lichtmasten. Op naar de tweede helft.

Het begon gelijk goed want Nino maakte snel na een solo de 2-2. Je zou denken dat dit meer bevrijdend zou werken en dat het geloof in winst zou toenemen, maar het tegenovergestelde gebeurde. De lange bal die ASC al wat keren hanteerde werd nog maar eens tot kunst verheven. De ballen vlogen van achter na voren en de lange snelle spitsen werden telkens gevonden. Helaas komen Ryan en Hugo snelheid te kort om dit elke keer te belopen. Daarbij opgeteld dat de tongen van Quincy en Denzil steeds meer richting hun schoonzolen uitrolden.

Keeper Mike moest vier keer achter elkaar redding brengen in de broze verdediging en groeide naarmate de tweede helft vorderde in the man of the match! Uiteindelijk was hij kansloos bij weer zo’n lange bal die voorlangs werd gegeven bij een vrijstaande tegenstander die hem zo kon inschieten. 2-3. Kort daarna was het weer een uitbraak die de 2-4 inleidde. De duisternis viel steeds verder in en zo ook in het spel van de rood gelen. Veel balverlies en veel rommelig spel zonder idee. Mooi was wel dat Denzil even stoom ging afblazen door op te stomen naar de helft van de tegenstander. Daar ging hij de 1-2 aan met Rosa en zijn schot ging rakelings naast. Dit was het laatste wapenfeit van onze kant. Daarna had ASC nog twee goede kansen om de stand op te trekken. Na weer zo’n lang peer van achteren werd de bal op de paal geschoten. Later gaf de scheids nog een cadeautje. Een ASC-er viel over zijn eigen benen en de leidsman zag er een pingel in. Dit presentje werd niet uitgepakt, want de bal werd op de paal geschoten, de rebound werd met de voet flitsend gepareerd door Mike. Een super save!! Niet veel later werd de pot afgeblazen en konden wij de lange gang naar de kleedkamers zonder punten.

Dat we geen punten pakken is jammer maar het spel in de tweede helft gaf toch wel wat te over denken. We weten hoe we kunnen spelen. En dit moeten we ook gewoon doen zonder ons te laten meeslepen in het spel van de tegenstander. Maar goed het is de vierde wedstrijd dus er valt nog een wereld te winnen. Ik hou mij me maar vast aan vorig jaar. Toen we rond deze tijd met de E1 werden afgedroogd door de E1 van ASC. Later in het seizoen kwamen we ze weer in de reguliere competitie tegen en toen hadden ze twee keer niets te vertellen.

De gebroken week blijft ons achtervolgen aangezien er alleen woensdag nog wordt getraind. Vrijdag is het kermis. Wij Voorhouters hebben die al gehad en zijn ondanks dat gewoon gaan trainen vrijdag en daarna gelijk het bedje in. Ik ga er dan ook vanuit dat goed voorbeeld goed doet volgen voor de Sassemers, want zaterdag komt om 08.30 uur koploper ROAC 79 op bezoek.

Grt uw verslaggever.