Ter Leede D2 – ROAC 79 D2 6-1(5-1)

Ter Leede D2 – ROAC 79 D2 6-1 (5-1)

Vandaag de topper tegen de ongeslagen koploper. Met 9 uit 3 en een doelsaldo van 15 voor en 1 tegen. Wij moeten winnen om aansluiting te houden, maar belangrijker was, dat het verzorgde veldspel weer terug op de mat werd gelegd.

Of de scheidsrechter van dienst nog in de Ulli Gullie zat of hij had de avond ervoor iets te veel aan Bacchus had geofferd in de feesttent, feit bleef dat hij er niet was op de afgesproken tijd. Helaas had Jikke een slechte nacht achter de rug en bleef ziek thuis. Steven was nog steeds geblesseerd maar zijn rentree komt steeds dichterbij. Coach Melvin nam de fluit in de hand en met invaller Jan op linksvoor en kersverse KNVB speelster Rosa op de bank vingen we aan.

Uit niets bleek dat ROAC de ongeslagen koploper was. Ter leede speelde de bal lekker rond en was continu driegend. Keeper Mike moest de eerste helft één keer bij een 1 op 1 situatie handelend optreden en voor de rest werd het stofzuigwerk door de verdedigende linie opgeruimd. Wederom in het centrum Denzil en Quincy. Zij werden geflankeerd op links door Ryan en op rechts door Hugo. Op het middenveld heeft een verschuiving plaats gevonden die achteraf gezien goed uitpakte. Door de aanwezigheid van Jan op linksvoor werd Nick op 10 gezet. Gedurende de wedstrijd voelde hij zich daar steeds beter in zijn sas. Op rechts half stond Rowey die daar een dijk van een pot zou spelen. En links stond Tijs. Op rechtsvoor Luan en in de spits de weer opgeknapte Wessel.

De eerste kansjes waren voor de rood gelen. Met een kopbal van Rowey en een schot van Jan na goed doorzetten van de mee opgekomen Denzil, ook wel bekend als de Sassemse Rijkaard. Het was Rowey die een scherpe steekbal gaf op de op rechts uitgeweken Wessel. Dit snee naar binnen en met zijn punt van de voet punterde hij de bal aan de binnenkant van het zijnet. 1-0. Daarna was het een scherpe vrije trap vanaf links van Jan die bij de tweede paal het hoofd van Denzil bereikte. Die kopte feilloos 2-0. Drie minuten later een kopie van de 2-0. Wederom een vrije trap vanaf links van Jan. Tweede paal en nu was het Rowey die binnenkopte. En zo was er na 15 minuten een comfortabele voorsprong. Het spel bleef netjes verzorgd waarbij de Wetering naren nog een klein kansje kreeg door een lange bal over de verdedigers te plaatsten maar Hugo maakte er keurig een corner van. Vlak voor de rust brak Jan nog maar eens door op links. Na een mooie rush gaf hij de bal scherp voor op Wessel. Die raakte de lat en daar was Rowey als de kippen bij om de teruggekaatste bal in het doel te koppen. Het was de strak fluitende Melvin die een einde maakte aan de eerste helft.

Gedurende de rust brak het zonnetje wat meer door. Maar daardoor zag ik wel wat vermoeide kermis bekkies van enkele trouwe supporters. Ik had het idee dat er eentje zonder slapen door was gegaan. In de rust bleek dat Jikke genoeg was opgeknapt en hij zou als een speer alsnog aansluiten op de bank. Deze bank werd inmiddels bezet door die jonge blonde schone die vaak de E1 assisteerde in nood. Dit omdat Melvin floot, Melle was aan voetballen , Toon moest verzamelen om te voetballen en Ronald slaagde met vlag en wimpel als grensrechter. En dan is de keuze snel gemaakt om die blonde god op de bank te zetten. In verband met een pijntje werd Wessel uit voorzorg gewisseld. Rowey ging nu in de spits en Rosa op de rechtshalf positie. Top wisselbeleid!

De tweede helft ging gelijkwaardiger op. Ter Leede vond het wel best en ROAC wilde graag laten zien dat zij niet voor niets koploper waren. Zonder noemenswaardige kansen hobbelde de pot lekker door. Het was Nick die uitbrak en een mooi krullend schot vanaf de 16 meter waarbij de keeper de bal met zijn vuisten weg bokste in de voeten van Rowey. Het was een koud kunstje om zijn hattrick te volmaken en zo de 5-0 op het scorebord te krijgen. ROAC liet zich niet het veld uit slaan en ging op zoek naar de ere treffer. En daar hebben ze aantal mogelijkheden voor gehad. Uiteindelijk kregen zij loon naar werken. Balverlies van ons in de eigen 16 werd keurig afgemaakt in de hoek. 5-1. Mooi dat de meegereisde fans dit ondersteunden met gejoel en applaus. Ware supporters!! Daarna was het Luan die net naast mikte en nog een kopbal van ROAC die net over ging. Jan kreeg zijn verdiende publiekswissel en Jikke mocht de laatste 10 minuten de ziektekiemen van zich afschudden. Het slot akkoord was voor Nick. Zoals gezegd vond hij steeds meer zijn draai en hij beloonde zichzelf met een mooi doelpunt. Waar hij een minuut eerder de keeper op zijn weg vond ramde hij nu de bal achter de duikende keeper.6-1. Het eindsignaal liet daarna niet lang op zich wachten.

Een mooie overwinning na een slechte pot maandag. We staan nu bovenaan maar moeten hopen dat ROAC nog een steekje laat vallen. Zij staan nu onder ons met 1 punt minder maar ook met één wedstrijd minder. Maar belangrijker is nog, dat het voetbal terug is. Volgende week mogen we dit weer laten zien tegen het steeds beter draaiende Kagia D1. Een tweede jaars elftal met een aantal oude bekenden van twee jaar terug.

Zaterdag hebben we de route naar Lisserbroek al even verkend aangezien we bij Auto Centrum Van Beelen onze gloednieuwe shirts en broekjes mochten halen. Wat een ontvangst,. Lekker zonnetje, bakkie en voor de kids stroopwafelkruimels ( eet er nog van in de auto ) . Dit omringd met de mooiste instapmodellen ( auto’s ). Daarna de kapsels recht en smoeltjes schoon want we moesten op de teamfoto. Een mooie afsluiting van een lekkere voetbalochtend.

De komende weken gaat u mij missen of juist niet. IJs en weder dienende ben ik er weer met de reguliere competitie. Er wordt gefluisterd dat mijn taak wordt waargenomen, maar of dat alleen bij fluisteren blijft?!

Grt Uw verslaggever