Ter Leede D2 vs WVC D1 2-1(2-0)

Ter Leede D2 vs WVC D1 2-1

Na een zomer van voorbereidingen van het team samenstellen en daarna finetunen is de tweede wedstrijd in de bekerpoule aangebroken. De D2 bestaat uit het grootste deel eerstejaars D junioren met drie tweedejaars die voor de ervaring zorgen. Met deze uitgebalanceerde mix gaan we het komende jaargang de mannen en dame klaarstomen voor het spelletje op het grote veld.

Vandaag de pot tegen WVC. Deze gloednieuwe fusieclub uit Roelofarendsveen had haar eerste pot net aan verloren en wij hebben vorige week VVSB D3 met een 5-1 nederlaag verbouwereerd achter gelaten. Helaas was Steven geblesseerd geraakt en kon daardoor niet mee doen. Ondanks zijn krukken stond hij het team wel aan te moedigen en dat siert hem.

Het technisch hart, wat bestaat uit de drie jonge kanjers Melvin, Toon en Melle, had een aanvraag gedaan bij de KNVB om de D2 (te) vroeg te laten spelen. Dit omdat zij zelf ook nog wel eens aan de bak moeten. Het verzoek was gehonoreerd en zo kon het zijn dat we om 7.30 uur geknipt en gewassen de kantine binnen traden.

Om half negen werd er op het hoofdveld afgetrapt. Het voordeel van veld 1 is dat we lekker op de tribune konden plaatsnemen, want het weer was niet je van dat. Gedurende de eerste helft hoefde we alleen maar ons gezichtsveld naar de helft van de tegenstander te wenden. Keeper Mike had weinig te doen. De laatste linie met van rechts naar links, Tijs, Denzil, Quincy en Hugo hadden de zaakjes redelijk onder controle. Het overwicht leidde niet echt tot enorme kansen. Het waren schoten van rechtsvoor Jikke en mid-mid Rowey die de keeper deed bewegen. Het was uiteindelijk de XXL lange verdediger van WVC die na een voorzet van Tijs de bal keurig achterwaarts met zijn hoofd achter zijn keeper werkte. Aan het einde van de eerste helft was het linksvoor Nick die aan zijn actie begon nadat hij zich zelf had vrijgespeeld legde hij de bal terug op mee op gekomen linker middenvelder Rosa. Zij stak de bal in de 16 door op spits Wessel en die haalde verwoestend uit.2-0. Met deze voorsprong floot scheidsrechter Kruider voor de rust.

De kinderen konden even lurken aan hun welverdiende limonade en wij ouders lieten de mooiste momenten nog even de revue passeren. We waren er wel uit dat de drie punten wel in Sassenheim zouden blijven. Luan die de eerste helft op de bank zat omdat de brug in Warmond open stond, mocht op links voor Nick vervangen.

Dat van de drie ‘makkelijke’ punten kon na 1 minuut in de tweede helft de prullenbank in ,want WVC kwam keihard uit de start blokken. Op onze linker kant braken ze door en de 2-1 lag in het mandje. Dit zou de opmaat worden voor een zeer spannende wedstrijd. Waar de rood gelen helaas in de afronding niet scherp waren. Jikke die overigens goed werd ondersteund door kuitenbijter Ryan, was zeer op dreef op de rechterkant brak veelvuldig door en leverde goede voorzetten af. Deze leverde een geblokt schot van Wessel op, een schot van Luan op de keeper en het hoge afstandsschot van Tijs werd gepareerd. Daarna was het Mike die na een vlijmscherpe counter de 1 op 1 situatie de baas was. Niet veel later werd Wessel weggestuurd de ruimte in. Hij kwam alleen op de keeper af, maar de lange verdediger maakte met grote passen het gat klein en zorgde ervoor dat Wessel niet kon uithalen. Weer was er razendsnelle doorbraak van WVC die Mike deed strekken. Het diagonale schot tikte hij met zijn vingertoppen het doel uit. Een zeer belangrijke redding derhalve. Ter Leede had een aantal slotakkoorden waarbij met meer rust en precisie de score had moeten worden vergroot. Ach noem het een leermoment. Het was de scheidsrechter die aan de spanning een eind maakte door voor het laatst te fluiten.

De volle buit na twee wedstrijden en volgende week de uitwedstrijd tegen Meerburg. Ja hoor we zitten er weer lekker in het ritme. Voor je het weet is het alweer de winterstop.