Ter Leede E2 – Oegstgeest E1 5-2 (videoverslag)

‘Terug naar Oegstgeest’

Vandaag de topper in groep 2 van de beker tegen voetbalvereniging Oegstgeest E1 (VVO)

Het verschil op de ranglijst was tot vandaag maar 10 doelpunten in het voordeel van Ter Leede E2. Ook had VVO E1 in de oefenwedstrijd tegen onze E1 al laten zien dat ze een geduchte tegenstander is. Vanaf het eerste fluitsignaal speelde ze de bal goed rond met veel druk naar voren. Toch waren de eerste kansjes voor Ter Leede. Rein die zijn rebound geblokt zag en Thomas die, nadat hij het hele middenveld had overgestoken, nog genoeg energie had voor een vlammend afstandsschot. Zijn inzet werd door de VVO keeper Kai overgetikt. De grootste kans in de beginfase was echter voor bezoekers uit Oestgeest. Hun linkerspits Jelle bezorgde back Levi een hele zware ochtend. Opeens stormde hij vanaf eigen helft op naar ons doel maar keeper Maarten reageerde alert en voorkwam de voorsprong. Die kwam er 1 minuut later toch want de daarop volgende corner werd door VVOer Conor, die naam kan geen toeval zijn, strak in het net gekopt. De 0-1 voorsprong voor Oegstgeest E1 in de 8ste minuut van de wedstrijd. In de 19de minuut een opgelegde kans voor VVO om de score te verdubbelen. Opeens stonden er 3 spitsen vrij voor keeper Maarten. De overtal situatie wisten ze echter niet uit te buiten. Dan in de laatste 3 minuten van de eerste helft stelde Ter Leede orde op zaken. Eerst was het linkerspits Alex die geklungel in verdediging afstrafte, 1-1. Dan Thomas die weer het hele middenveld overstak en onverwoestbaar uithaalde. Dit keer had keeper Kai geen antwoord, ruststand 2-1.

Ook in de tweede helft benutte Thomas de vrijheid op het middenveld optimaal. Op aangeven van centrale verdediger Timo kwam hij na een snelle opmars weer in scorings positie, 3-1 in de 26ste minuut. Nog geen minuut later een mooie rebound van de hard werkende linksback Xavier, 4-1. Dus binnen 5 minuten leek de wedstrijd beslist en konden de bezoekers ¨Terug naar Oegstgeest¨. Maar OVV spits Jelle bracht ze terug in de wedstrijd door slim weg te lopen uit de rug van zijn verdediger. Hij werd bereikt en gaf Keeper Maarten geen kans 4-2. Uiteindelijk was het Alex die de eindstand bepaalde op 5-2 nadat zijn afstandsschot verkeerd werd beoordeeld door de verder goede VVO keeper. Na een spannende en gelijk opgaande strijd won Ter Leede de topper in de bekerklasse en vergrootte de voorsprong op de concurrentie tot 3 punten. Eindstand 5-2.