Ter Leede E2 wint Han Bastiaan toernooi

Het laatste optreden van Ter Leede E2 in seizoen 2015/16 was op het Han Bastiaan toernooi bij onze buren RKVV Teylingen. Naast hun favoriet, Teylingen E1, waren hier de beste E-selectie teams van Warmond en Monster aanwezig. De eerste poule wedstrijd van de rood gelen was tegen de andere buren Warmond E1. Dit team was kampioen geworden met maar liefst 94 doelpunten. Maar nu moesten ze vanaf het fluitsignaal vol in de verdediging. Binnen 5 minuten wisten de spitsen Alex en Rein te scoren, 2-0. Pas in de laatste 2 minuten kwamen de Warmonders enigszins onder de druk uit. Warmunder Fin werd aangespeeld in de diepte en rechtsback Levi kon met zijn korte beentjes deze D speler gewoon niet bijhouden, 2-1. Ook in de allerlaatste minuut wist hij weer te ontsnappen maar keeper Maarten redde de punten voor Ter Leede. Eindstand 2-1.

De tweede poulewedstrijd was tegen de plaatselijke favoriet Teylingen E1. Deze jongens hadden de hele avond door gefeest tijdens de tentennacht. Hun passing was niet scherp maar de verdediging stond als het gelijknamige kasteel. Ter Leede wist geen grote kansen af te dwingen en was alleen gevaarlijk uit standaard situaties. Verdediger Timo leek de bal uit de corner van dichtbij in te kunnen schieten maar zijn inzet werd in een reflex gestopt door de keeper. Dan opeens uit het niets de grootste kans van de wedstrijd. Rein verlegde het spel en opeens stond Thomas alleen voor het doel. 1-0 voor Ter Leede in de allerlaatste minuut van de wedstrijd. Teylingen hoefde zelfs de aftrap niet meer te nemen.

De derde tegenstander was SV Bernardus E2 uit Hazerswoude-Rijndijk. In de eerste minuut werd er al gescoord door Ter Leede. De uittrap van de keeper belandde pardoes in de voeten van Thomas. Zijn inzet werd gestopt maar spits Alex was er als de kippen bij, 1-0 in de allereerste minuut. Ter Leede ging op zoek naar meer treffers. Back Kaya was dichtbij met enkele goede schoten maar de Rijndijkse keeper maakte zijn foutje meer dan goed want alle ballen waren een prooi voor hem. Eindstand 1-0 voor Ter Leede.

De volgende tegenstander was SV Overbos E2, een club uit de gelijknamige Hoofddorpse wijk Overbos. Waren de spelers van Warmunda al groot, de Overbosse centrale verdediger Quincy troonde hier nog ver bovenuit. Maar op de snelheid van Alex had hij geen antwoord. 1-0 voor Ter Leede in de 2de minuut van de wedstrijd. Fysiek was hij natuurlijk in het voordeel en eenvoudig zette hij Alex over de zijlijn. Hij vergat hierbij echter naar de bal te kijken. De scheidrechter kende voordeel toe waardoor de weg naar het doel voor Xavier open lag. Vanuit een onmogelijke hoek schoot hij de 2-0 binnen in de 9de minuut van de wedstrijd.

Na 4 overwinningen was de laatste poulewedstrijd ook meteen de finale. Tegenstander Sportclub Monster E2 stond 2de in poule 5 met een achterstand van 2 punten. Een gelijkspel was daarom voldoende voor de winst op het RKVV Teylingen Han Bastiaan toernooi. Lange tijd leek de wedstrijd ook te eindigen in een bloedeloze 0-0. Ter Leede spits Alex had een kansje maar zijn hakje was een eenvoudige prooi voor de sterke keeper uit het Westland. Maar toen opeens dé kans voor de bezoekers. Hun spits nummer 6 had vrije doorgang maar met handen en voeten werd hij achterna gezeten door verdediger Timo. De scheidrechter gaf voordeel maar de weg naar het doel was na dit oponthoud wel erg lang. Toen opeens een herhaling van zetten uit de openingswedstrijd. Rein lanceerde Thomas in de allerlaatste minuut en in plaats van een schot omspeelde hij nu slim de keeper. Dit grote monster op de doellijn moest eindelijk zijn meerdere erkennen in de Ter Leede aanvallers, 1-0. Seconden na dit doelpunt klonk al het eindsignaal waardoor Ter Leede ongeslagen van veld 8A afstapte.

WhatsApp-Image-20160529
Met deze mooie toernooiwinst kwam er dan een einde aan een turbulent seizoen. In de beker wist men nog redelijk eenvoudig promotie naar de 1ste klasse af te dwingen. De competitie wedstrijden hierna kenden vele hoogtepunten alsook dieptepunten. Maar ondanks deze tegenslagen eindigde het team op een goede 4de plek net achter 2de jaars selectieteams. Nota bene de kampioen Kagia verloor alleen op Sportpark de Roodemolen. Deze prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven. Ten tweede malen maakt een speler dan dit team de overstap naar Feyenoord. Na Mike vorig jaar zal nu spits Alex zijn kunsten gaan vertonen op Varkensoord. Ook Thomas gaat ons helaas verlaten. Hij zal volgend jaar ook spelen op een groot veld maar zijn ouders zitten dan op de Dirk Kuijt tribune van Nieuw-Zuid. Wij wensen beide spelers veel succes maar dat gaat zeker gaat lukken met jullie nieuwe voetbal. Wat overblijft op ons sportpark is het kasteel van Teylingen. Een verdediging bestaande uit de stofzuigers (type Willy van de Kerkhof) Kaya, Levi, Timo en Xavier. Daarachter de nachtmerrie van Katwijk keeper Maarten terwijl voorin Rein wel wat hulp kan gebruiken.

Verder wil de reporter graag de volgende betrokken nog bedanken voor hun bijdrage, op alfabetisch volgorde: Bob, Emiel, Jack, Kevin, Lars, Markus, Rocky, Steven en natuurlijk niet te vergeten Tim. Alsook de vele invallers Marijn, Martijn, Milan, Ruben, Hugo en Viggo.