Ter Leede F3 eindigt als 2de in de beker

De allerlaatste bekerwedstrijden op Sportpark Adegeest tegen Voorschoten’97 F7 was ook meteen de finale voor Ter Leede F3. Alleen winst zou voldoende zijn om de eerste plek in de bekerpoule te behouden. We begonnen de wedstrijd dan ook met aanvallende intenties.   Maar in de tweede minuut liepen we in een vlijmscherpe counter van de Voorschotenaren. 1-0 voor de thuis spelende F7 in de 2de minuut van de wedstrijd. Hierna werd de druk op het doel van Voorschoten opgevoerd. Maar hun keeper Mark wist alle schoten van Ter Leede spits Daan voor de lijn te stoppen. Dan het onwaarschijnlijke, de snelle rechterspits en topscorer van Voorschoten Damian werd aangespeeld. Zijn slalom eindigde in het net en zowaar een 2-0 voorsprong in de 13de minuut voor Voorschoten‘97. Moegestreden werd middenvelder Floris gewisseld en hij verliet het veld met een tranendal want winnen konden we niet meer. Gelukkig dacht Keeper Mats daar heel anders over. Met vereende krachten met centrale verdediger Lars wisten ze de corner te stoppen. Zijn spelhervatting leverde zelfs de grootste kans op in de wedstrijd maar helaas kwam linkerspits Sam net een voetje te kort oog in oog met de keeper. Dan in de allerlaatste minuut van de eerste helft de aansluitingstreffer. Spits Daan bediende invaller Jay die de 2-1 mocht binnen tikken net voor het rustsignaal.

De tweede helft begon voorspoedig. De helft was nog maar 2 minuten oud toen Jay zag dat Voorschoten keeper Mark te ver voor zijn doel stond. Hij aarzelde geen moment en lopte de bal over zeker 10 meter simpel over de keeper. In de 22ste minuut was de wedstrijd dus weer in evenwicht, 2-2. Ter Leede ging vol overgave op zoek naar de winnende treffer en de 1ste plek in de beker. Voorschoten kwam er gewoon niet meer uit. Voorschoten spits Damian kwam in het hele spel niet meer voor want hij lag aan de ketting bij Jason en werd gefrustreerd gewisseld. Kilometervreter Mats heerste op het middenveld. Tweede keeper Daan hoefde maar één keer de bal op te rapen. Maar onze spits Sam had het zwaar tegen de international van Voorschoten. Uiteindelijk viel hij geblesseerd uit met de nodige kunstgras rubbers tussen zijn tanden. In de laatste 5 minuten werd  de goed spelende aanvoerder back Ryan geofferd voor een extra aanvaller. Het talrijke publiek schreeuwde de Sassemers naar voren, “voorwaarts Ter Leede”. Dan in de laatste minuut nog een kansje voor Floris die zich goed herpakt had. Maar de bal ging helaas net naast en de wedstrijd eindigde in een gelijkspel, 2-2. Toch verlieten Ter Leede met opgeheven hoofd, een medaille en een beker het veld.

Ook de dames van hekkensluiter RCL deden hun sportieve plicht maar moesten toch hun meerdere herkennen in de mannen van Graaf Willem II F7.  De graven wonnen met 1-2. Hierdoor eindigen we in punten gelijk maar doordat Graaf Willen II 9 doelpunten meer had gescoord staan we op de 2de plek in groep 8 van de beker. Genomineerd voor Man of the Match waren, Jason, Mats en Jay. Maar de schoonheid van het laatste doelpunt gaf de doorslag en daarom is Jay de hele week Man of the Match.

Topscoorder in de beker was spits Daan met 7 doelpunten gevolgd door zijn vriend van het Apolloplein Sam met 6 treffers. Jay was de strafschoppen specialist met 4 beker doelpunten. Floris de bal virtuoos op het middenveld  met Mats en Jason als  type-Jan Wouters daarnaast. Het kasteel van Teylingen bestond uit verdedigingsleider Lars met op de flanken Bram en Ryan. Verder nog dank aan de trainingsstaf bestaande uit Arnold, Casper en Chris. Ook coach Marcel leverde een heel belangrijke bijdrage aan de spelvreugde.