Ter Leede F3 houdt de 0

In de derde bekerronde een thuiswedstrijd tegen voetbalclub Door Combinatie Sterk uit Leiden. Hun F4 is een eerstejaars F team met sterspeelster Anouk en spits Luciano.  Wij begonnen met een spitsen koppel dat  een uurtje daarvoor al had warm gedraaid als invallers bij de F6. Door hun inbreng was de F6 in staat geweest een 2-5 achterstand om te buigen in een 5-5 gelijkspel. Naast scherpe spitsen begonnen we met onze sterkste verdediging bestaande uit Lars en Ryan. In de 2de minuut dwongen we al meteen een corner af maar tot echte grote kansen kwam het niet. Tot een gouden wissel van de trainer want het was invaller Daan die bij zijn derde bal contact de keeper verschalkte. De tot dan toe foutloze Docos keeper beoordeelde de bal in de korte hoek verkeerd. Het rollertje leek een gemakkelijke prooi maar verdween pardoes over de doellijn. 1-0 in de 10de minuut van de wedstrijd door de supersub. Hierna een vlijmscherpe counter voor de bezoekers uit Leiden. Maar de middenvelder met de kleinste beentjes Floris wist na een achtervolging over zeker een half veld de aanval nog onschadelijk te maken. Ook goed ingrijpen van keeper Jason in de laatste minuut voor rust waardoor we de voorsprong vasthielden.

In de tweede helft zorgen de opkomende backs voor veel druk naar voren. Linksback Bram  wist regelmatig de achterlijn te halen en goed voor te zetten. Hierdoor in de 23ste minuut een mooie kans voor Jay maar het schot ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Ook kansjes voor middenvelders Mats en Sam. Hun rushes strandden echter in de haag aan Leidse benen voor het doel. Gelukkig kwam Docos maar heel  moeizaam onder de druk uit en uiteindelijk had tweede keeper Ryan maar 3x contact met de bal. Het kasteel van Teylingen was weer een onneembare vesting en heeft in 3 wedstrijden nog maar 1 tegendoelpunt geïncasseerd. Daarom Man of the Match linksback Bram.