Ter Leede F3 koploper

In het vierde bekerduel een uitwedstrijd tegen de Kooltuinstrijders van Rijnvogels F4 op sportpark de Kooltuin. Dit was het eerste team waar de Graaf Willem II met een kleine marge in doelpunten van had gewonnen. Kooltuinstrijder spits Wess had in de beker eigenhandig evenveel doelpunten had gescoord als heel Ter Leede F3  tezamen. Onze spelers hadden echter om 7:15 bij de presentatie van de nieuwe kledingoutfit bij Autocentrum Beelen al twee stroopwafels op. Door deze suikers begonnen ze dan ook furieus aan de wedstrijd. In de eerste minuut al slalomde linkerspits Sam langs wel drie centrale verdedigers en liet de Rijnvogel keeper geen kans, 0-1. 4 minuten later een goed afstandsschot van Bram dat werd gekraakt in de verdediging. De afvallende bal was een prooi voor onze linkerspits die oog had voor voor de vrijstaande Daan. Als een echte goaltjesdief prikte hij de 0-2 binnen. Dan, als eindelijk verse kracht Floris het veld mocht betreden, brak er een wolk boven sportpark de Kooltuin. In de stromende regen wist Daan de 0-3 te scoren in de laatste minuut van de eerste helft.

Ook in de tweede helft leek het stroopwafeleffect nog aanwezig. Bij de eerste corner van specialist Jay wist Sam te scoren uit de kluts, 0-4 in de 22ste minuut van de wedstrijd. Maar dan begint de wedstrijd langzaam te kantelen. Eerst waren er nog enkele goede reddingen van keeper Lars. Maar uiteindelijk moest ook hij buigen voor de druk van de Rijnvogels en scoorden de Kooltuinders de aansluitingstreffer, 1-4. De verdediging stond steeds meer onder druk en gelegenheids-centrale verdediger Jason had al zijn snelheid nodig om de gaten dicht te lopen. De druk werd zo groot dat op gegeven moment de spitsen rechtsback Ryan kwamen helpen. Maar ook de hulp van Mats was niet voldoende want Rijnvogel Wess scoorde het tweede doelpunt na een hele mooie slalom vanaf eigen helft, 2-4. Gelukkig voor ons was het eindsignaal in zicht. Eindstand 2-4

Als directe concurrent Graaf Willem II dan onverwachts punten verspeelde op het kunstgras van Nieuw Zuid bij Quick Boys staan we zelfs opeens op de eerste plek in de 8ste klasse beker. Helaas was de verdediging vandaag niet het kasteel van Teylingen want de Koolstrijders wisten de muur te slechten waardoor het totaal aantal tegendoelpunten verdrievoudigde   (http://fcrijnvogelsf1.ditismijnteam.nl/blog/625292-rijnvogels-kan-muur-niet-breken.html).

SONY DSC

Man of the Match: rechterspits Daan. De Python vindt hij eng maar van een Kooltuinstrijder is hij niet bang.