Ter Leede F3 start met overwining

De allereerste wedstrijd van de F3 was tegen de F6 van Racing Club Leiderdorp (RCL).  Een 2de jaars F team met daarin de belofte van het Nederlandse vrouwenvoetbal Anouk, Nienke en Stella.  Hun snelheid noopte tot aanpassing van ons systeem en jarige job Mats ging het middenveld versterken. Het tactisch plan werd in de eerste minuut echter al overboord gegooid want bijna de gehele F3 ging enthousiast ten aanval. Vooral linksback Bram zetten goed druk over de flank. Eerste kans in de 3de minuut als linkerspits Floris zijn maatje in de aanval weet te bereiken. Het schot van Daan gaat echter net naast.  Ook RCL komt er enkele keren goed doorheen maar onze laatste man en aanvoerder Lars was niet te passeren.  Hij moet wel een corner weggeven waarop de Leiderdorpse luchtmacht mee naar voren kwam.  De counter die daarop volgde leidde tot onze grootste kans.  Maar de inzet van linkerspits Jay werd gestopt voor de achterlijn door de RCL keeper. De gelijk opgaande eerste helft eindigde in 0-0.

SONY DSC
In de tweede helft een heel ander spelbeeld.  De eerste kans was nog wel voor RCL maar daarna werd de tegenstander vastgezet op eigen helft. Het regende hoekschoppen die voor veel gevaar zorgden maar de bal wilde er maar niet in.  Dan opeens haalde linkerspits Jay de achterlijn en zette goed voor.  Middenvelder Jason scoorde het eerste beker doelpunt van de F3, 1-0 in de 28ste minuut van de wedstrijd. De druk op het RCL doel hield aan.  Hun spits stond  eenzaam in de dekking bij de goed spelende Ryan.  In de 23ste minuut de veilige 2-0 voorsprong. Floris passte in op Sam die na een mooie slalom de bal in het net schoot.

SONY DSC

Na 40 minuten het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Vince en de eerste 3 punten in de beker zijn binnen.  Door het +2 doelsaldo staan we op de derde plek in de 8ste klasse. Mooi om te zien dat de noeste trainingsarbeid nu al vruchten afwerpt.  Dus dank aan onze trainers Arnold en Chris. Jason werd vandaag uitgeroepen tot Man of the Match.