Ter Leede fileerde de Haringen van Quick Boys JO9-1

Man of the Match met hattrick: Job

In de eerste  hoofdklasse wedstrijd sinds 2012 stond er opeens wel een heel bekende tegenstander op het veld van sportpark de Roodemolen. Dit was niet zoals aangekondigd JO9-1 maar toch echt de JO9-2 van Quick Boys.

De vorige ontmoeting tussen deze teams resulteerde in een Hakken en Beuken wedstrijdOok deze keer had de spelbegeleider zijn handen vol aan alle discussies in en naast het veld. Ter Leede had een overwicht maar Quick Boys verdedigde zich met hand en tand. Dit resulteerde in een penalty na een opzichtige handsbal in de 6de minuut. Job verzilverde dit buitenkansje voor Ter Leede. Na de time out gingen de Sassenheimers opeens veel beter om met de kansen. Job troefde zijn directe tegenstander op snelheid af, 2-0. Sam begon aan een slalom door het hart van de verdediging en leek te scoren. Maar voor de doellijn gaf Floris als een echte spits nog het laatste duwtje, 3-0. Daarna Sam zonder hulp, 4-0 en een hattrick voor Job, 5-0. Voor de limonade bepaalde Sam de ruststand op 6-0. Voor de rust leek de wedstrijd al gespeeld. De Haringen kwamen maar niet door het strakke net van de verdedigers Thymen en Tijs. De enigste kans voor de bezoekers was een vrije trap nadat de spelbegeleider weer eens moest ingrijpen. Deze bal spatte uiteen op de dwarslat. Ruststand 6-0.

Ondanks de nodige tranen wist de Katwijkse trainer zijn Haringen tot op het bot te motiveren voor de tweede helft. Na 3 minuten speeltijd stonden er opeens 3 Blauw witte narren vrij voor het doel en was de eer gered, 6-1. Aan de andere kant strafte invaller Chris een slechte spelhervatting genadeloos af, 7-1. Maar Quick Boys bleef het proberen en het harde werken werd beloond, 7-2. Nu was het de beurt aan coaches Steven en Jimmy om in de time out hun manschappen weer bij de les te krijgen. Job snapte dit als beste en wist nogmaals twee keer het net te vinden, 8-2 en 9-2. Ook linksback Mats wist met een diagonaal schot te scoren, 10-2. Uiteindelijk wisten de bezoekers de nederlaag nog enigszins dragelijk te maken door te scoren uit een corner, eindstand 10-3.

Het eerste optreden van Ter Leede JO9-1 in de hoofdklasse resulteerde in een geflatteerde 10-3 overwinning. Maar deze wedstrijd is geen graadmeter voor het niveau in de hoofdklasse. Op facebook is namelijk te achterhalen dat de beste JO9 spelers waren gepromoveerd naar Quick Boys JO10-1. Zie hier de hand van Dirk Kuyt in het technisch hart van de Haringen . De Uien fileerden de Haringen van JO10-1 tot op het bot. Met 1-13 kwamen de Kattukkers er nog genadig af.