Ter Leede – Heinenoord 10-10-15

WEDSTRIJDVERSLAG VV TER LEEDE – SV HEINENOORD zaterdag 10 oktober 2015

TER LEEDE – HEINENOORD: VEEL KANSEN, TWEE KEER RAAK

Na 45 minuten stond Ter Leede slechts met 1-0 voor door een prachtig genomen vrije trap op rechts van linkspoot Mitchell Kappenberg, maar dat had ook al 3-0 kunnen zijn, want Ter Leede kreeg de kansen en Heinenoord had weinig in te brengen. Dat spelbeeld veranderde in de tweede helft niet, integendeel, een machteloos Heinenoord, mooie aanvallen van Ter Leede, veel kansen en nog maar één score van ‘Man of the match’ Tony Schreurs. Wel vaak buitenspel, jammer en te veel gele kaarten. Maar wat een scherp middenveld en een solide defensie! Kortom een prima middag voor publiek en ploeg, met een paar verbeterpunten.

Al in de warming up liet Ter Leede zien dat het scherp en gretig was en toen scheidsrechter Bossen het beginsignaal gaf eiste de ploeg van Wisman en Blankespoor meteen het initiatief op, terwijl Heinenoord toch echt probeerde om vroeg druk te zetten en te storen. Vooral nr. 4 Andrew van Tiggelen deed dat op rechts, dwong in de vierde en vijfde minuut door een free kick en een voorzet Bogdan tot ingrijpen, maar moest zijn felheid al in de 10e minuut met geel bekopen na een overtreding op Kappenberg.

Ter Leede gaf de toon aan. Al in de vierde minuut kwam Selmo Kurbegovic – net als Tony Schreurs nu meteen in de basis – op links door, maar zijn voorzet was te laag en twee minuten later werd zijn voorzet een corner en die nam Mitchell op rechts kort om erna uit de kaats over te schieten. In diezelfde minuut kwam Tony op rechts mooi door en drie minuten later schoot hij na doorkoppen van Thierry van der Kooye over.

In de 16e minuut noteren we een mooie aanval van Vincent Ammerlaan, een minuut later geeft Mitchell verkeerd door op Jeremy Hensen en schiet hij over, zo ongeveer het enige wapenfeit van Heinenoord in de eerste helft. Na een stevig blok van Ronnie Verplancke krijgt hij van Bossen geel die kennelijk op het geluid van de clash afgaat.

In de 24e minuut biedt Mike Boelee door een mooie pass Thierry de gelegenheid alleen op het doel af te gaan, maar zijn inzet resulteert slechts in een corner en ook als Kappenberg hem drie minuten later vrij voor keeper Danijel Ribaric zet kan hij niet scoren, maar het doelpunt hangt in de lucht en als Tony Schreurs op rechts doorkomt, onreglementair wordt gestuit, aanvaardt Mitchell in die 30e minuut dankbaar de mogelijkheid en zijn prachtige vrije trap zeilt hoog in de linkerbovenhoek: 1-0!

Vier minuten later schiet Thierry op aangeven van Tony naast, gaat de laatstgenoemde in de 36e door en dwingt de keeper tot ingrijpen, geeft Selmo in de 39e minuut voor, ontstaat er een scrimmage voor het doel en strandt het schot van Thierry in een mêlee van spelers. Een combinatie tussen Mitchell – die daar als linksback na een corner nog is – en Schreurs eindigt in een corner en erna een schot van Kappenberg, maar geen score.

Het eind van de eerste helft nadert en Mike Boelee haalt dat strompelend, want in de 18e minuut raakte hij al geblesseerd en in de 41e minuut weer en na de rust is hij vervangen door Ben van der Lans en die vervult de rechtsbackpositie uitstekend! Veel gelijkwaardige spelers, dat is het verschil met vorig jaar!

Na de thee pakt Ter Leede direct de draad weer op. Al in de 47e minuut komt na een mooie pass van Youssef Thierry vrij voor de keeper, speelt de bal iets te ver voor zich uit, keert Ribaric zijn inzet en schiet Vincent vlak hierna net over. Wat een kans! Die had moeten zitten, vindt hij later zelf ook.

In de 54e minuut krijgt Tomas Arroyo geel als hij na snel ingrijpen opstoomt, de bal ook iets te ver voor zich uitspeelt en een sliding inzet. Ter Leede lijkt iets te verslappen, maar in de 59e minuut is het toch weer raak: Bogdan speelt Tony Schreurs aan, hij kopt door op Thierry, die legt weer terug op Tony, die op de keeper af gaat en de 2-0 scoort. In deze fase is Schreurs niet af te stoppen.

In de 61e minuut wisselt trainer Kalkman middenvelder Marvin Strik voor Javier Brouwer, een minuut later ontvangt Selmo een pass en verschalkt de uitlopende keeper met een mooie lob, maar de paal brengt helaas redding en een beduusde Ribaric kan de terug stuiterende bal opvangen. Pech voor Kurbegovic! Ook in de 66e minuut, als hij over schiet na een mooie pass van Thierry en in de 70e als zijn schot na een verre pass van Tomas Arroyo geen doel treft. Is dat de reden van zijn gele kaart twee minuten later als hij na geconstateerd buitenspel nog schiet? Misschien begrijpelijk, maar niet goed.

Een minuut daarvoor heeft Ronnie op aangeven van Tony Schreurs ook al over geschoten en in 82e minuut mikt hij op de lat na terugleggen van Mike Dam. Met Jeffrey Bok is hij in de 75e minuut Selmo en Thierry komen vervangen en ook trainer Kalkman heeft zijn laatste wissels gebruikt: Remy Spiers en Andrew Dias D’Ullois voor Andrew van Tiggelen en Sander van der Pols.

Veel maakt dat niet uit, Heinenoord kan niets uitrichten, want de achterhoede van Ter Leede blijft scherp en staat niets toe. Jammer is het alleen dat aanvoerder Kewall na een handsbal in de 82e minuut de vierde gele kaart voor Ter Leede incasseert.

Na twee minuten extra fluit scheidsrechter Ruud Bossen af en is Ter Leede twee punten ingelopen op koploper Noordwijk.

Volgende week weer thuis, tegen Zwaluwen dat het 0-4 thuisverlies tegen Quick Boys zal willen wegpoetsen. En wat gaat Noordwijk uit doen tegen runner up De Jodan Boys dat nu drie keer achtereen heeft gewonnen en niet tegen de minste tegenstanders?

We zullen zien. Spanning genoeg in de Hoofdklasse B!

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee (46 Ben van der Lans), Tomas Arroyo (54 geel), Stanley Raydell Kewal © (82 geel), Mitchell Kappenberg, Youssef Ait-El-houssi, Selmo Kurbegovic (72 geel,75 Mike Dam), Ronnie Verplancke (21 geel), Tony Schreurs, Vincent Ammerlaan, , Thierry van der Kooye (75 Jeffrey Bok)

Opstelling Heinenoord: Danijel Ribaric, Andrew van Tiggelen (10 geel, 81 Remy Spier), Andy Bouterse, Ramon Salaz (60 geel), Toine van den Berg jr ©, Sander van der Pols (81 Andrew Dias D’Ullois), Mitch Fransen, Nick Jonkman, Danny van Valen, Marvin Strik (61 Javier Brouwer), Jeremy Hensen